گروه اقتصاد – رئیس اتاق کرمان خواستار فعالیت بیشتر بخشهای اقتصادی سفارتخانههای ایران در خارج از کشور در شرایط سخت تحریمهای اقتصادی برای پوشش بخشی از مشکلات کشور از طریق صادرات شد و گفت: «در حالی که برخی سفیران کشورهای خارجی در ایران به همهی استانها سفر میکنند، نسبت به همهی شرایط و فرهنگها شناخت دارند و در راستای اهداف کشور خود فعالیت میکنند، بخشهای اقتصادی سفارتخانههای ایران در خارج از کشور منفعل هستند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، در نشست معارفهی «آسیه عباسی» رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان کرمان، در محل اتاق کرمان گفت: «تلفیق دیدگاه دیپلماسی با بازرگانی میتواند با وجود برخی محدودیتها در کشور، در تعیین اولویتها، انتخاب بازارهای هدف صادرات و در مجموع اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد».
وی افزود: «اگر سفرای ایران در کشورهای مختلف بتوانند تحلیلهای دقیق، جدی و با جزئیات بیشتر سیاسی و اقتصادی در رابطه با کشورها را در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهند، میتوان ارتباطات را قویتر، مبادلات تجاری را بیشتر و برنامههای بلندمدت در حوزهی صادرات را پیگیری کرد».
وی ادامه داد: «کرمان استانی صادراتی است و همواره به ارتباطات قوی با کشورهای هدف صادراتی نیاز دارد که امیدواریم وزارت امور خارجه بتواند در برقراری این روابط و تحکیم آنها به فعالان اقتصادی استان کمک کند».
طبیبزاده با تاکید بر اینکه نمایندگی وزارت امور خارجه در کرمان باید از اختیارات لازم برخوردار باشد، خاطرنشان کرد: «امیدواریم جایگاه و امکانات نمایندگی کرمان در شان وزارت امور خارجه باشد».
وی اضافه کرد: «عضویت نمایندگی وزارت امور خارجه کرمان در شوراهای اداری، توسعهی صادرات و برنامهریزی استان میتواند به نشان دادن جایگاه واقعی این مجموعه کمک کند و در برخی تصمیمگیریها تاثیرگذار باشد».
رئیس اتاق کرمان در ادامه گلهمندی خود از منفعل بودن بخشهای اقتصادی سفارتخانههای ایران در خارج از کشور را بیان کرد و گفت: «این در حالی است که برخی سفیران کشورهای خارجی در ایران به همهی استانها سفر میکنند، نسبت به همهی شرایط و فرهنگها شناخت دارند و در راستای اهداف کشور خود فعالیت میکنند».
وی افزود: «سفارتخانههای ایران نیز باید در حوزهی اقتصاد فعال و قوی شوند تا در این شرایط سخت بتوان بیشتر کار کرد و از طریق صادرات بخشی از مشکلات کشور را پوشش داد».
در ادامهی این نشست مشاور معاون اداری مالی وزارت امور خارجه گفت: «این وزارتخانه در سطح کشور 28 نمایندگی دارد که هیات ویژهای را برای بررسی عملکرد آنها در حوزههای مختلف تعامل با مقامات استانی و به ویژه اتاقهای بازرگانی در نظر گرفتهایم».
محمود رحیمیگرجی، با بیان اینکه در گذشته این وزارتخانه خدمات کنسولی ارائه میداد اما پس از راهاندازی معاونت اقتصادی، به این حوزه نیز میپردازد، اظهار کرد: «در حال حاضر نمایندگانی که انتخاب میشوند باید در کنار کار کنسولی، توانایی لازم برای برقراری ارتباطات اقتصادی و تعامل با اتاقهای بازرگانی را داشته باشند».
وی ادامه داد: «در حال حاضر فعالیتها و ارائهی خدمات لازم در حوزهی اقتصادی در وزارتخانه یک وظیفهی مهم محسوب میشود و سفارتخانهها باید به کمک فعالان اقتصادی بشتابند».
رحیمیگرجی، در ادامه ضمن معرفی خانم عباسی به عنوان نمایندهی این وزارتخانه در کرمان، بیان کرد: «ایشان از دیپلماتهای باسابقه هستند و در سازمانهای بینالمللی وزارتخانه و همچنین در جاکارتا فعالیتهای خوبی داشتهاند که امیدواریم از این پس بتوانند تعامل و همکاریهای این مجموعه با بخش خصوصی در کرمان را افزایش دهند».
وی در پایان آمادگی وزارت امور خارجه را برای برگزاری دورههای آموزشی تشریفات برای مدیران و فعالان اقتصادی استان به منظور رويارويی و برخورد صحیح در مذاکرات، دیدارها و نشستهای تجاری، اعلام کرد. /پ
17755
رئیس اتاق کرمان در نشست معارفۀ رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه استان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید