گروه اقتصاد – میزان تولید پسته در سال جاری 200 تا 220 هزار تن بوده اما به دلیل کاهش حجم صادرات، 25 هزار تن محصول از سال گذشته در انبارها مانده و هنوز 160 هزار تن پسته برای صادرات وجود دارد. از سوی دیگر مصرف پسته در داخل کشور از 10 هزار تن به چهار تا پنج هزار تن رسیده و مصرف مغز پسته نیز 40 درصد کاهش یافته است. به همین دلیل بخش خصوصی خواستار کاهش مشکلات مربوط به بازگشت ارز برای رونق صادرات است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان در نشست مشترک جمعی از اعضای کمیسیون بازرگانی و کشاورزی گفت: «اگر بحث معافیت صادرکنندگان محصولات کشاورزی از بازگشت ارز حاصل از صادرات در صحن مجلس تصویب و در بودجهی سال آینده لحاظ شود، این مهم به سود اقتصاد استان و کشور خواهد بود».
محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: «با توجه به اینکه کرمان استان صادراتی است و عمدهی صادرات آن مربوط به محصولات کشاورزی بهویژه پسته، خرما و صیفیجات جنوب است، کاهش مشکلات مربوط به بازگشت ارز میتواند صادرات را رونق بخشد».
وی با اشاره به اینکه در این طرح معافیت محصولات خدمات فنی و مهندسی از بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز وجود دارد، ادامه داد: «همهی فعالان بخش خصوصی استانهای کشور که صادرات محصولات کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی دارند میتوانند این موضوع مهم را از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیری کنند».
محمدمیرزائیان خاطرنشان کرد: «در سال جاری 200 تا 220 هزار تن پسته تولید شده و همچنین 25 هزار تن محصول نیز از سال گذشته در انبارها مانده، اما حجم صادرات کم بوده به طوری که هنوز 160 هزار تن پسته برای صادرات داریم».
وی اضافه کرد: «تغییر نرخ پسته جهانی معمولا بر اساس سنت صورت میگیرد، اما در برخی ارقام پسته حتی تا یک دلار نیز افت قیمت جهانی داشتهایم، اما افزایش نرخ دلار در ایران باعث شد قیمت پسته افت نکند».
رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان ادامه داد: «مصرف پسته در داخل کشور از 10 هزار تن به چهار تا پنج هزار تن رسیده و مصرف مغز پسته نیز 40 درصد کاهش یافته است».
وی همچنین از اعزام هیاتی از استان کرمان به کشورهای ساحل عاج و آفریقای جنوبی در اوایل سال آینده خبر داد و گفت: «با توجه به موقعیت مناسب این کشورها برای کشتهای فراسرزمینی، باید همهی ابعاد این بخش بررسی و اطلاعات دقیق و کامل جمعآوری شود تا کشاورزان و سرمایهگذاران با دست پر وارد این کشورها شوند».
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز در این نشست به افزایش هزینههای بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: «قیمت نهادههای کشاورزی و کودها افزایش یافته که این موضوع در کنار سایر مسائل دیگر قیمت تمامشدهی محصول را بالا میبرد».
محمدرضا ترابی بیان کرد: «همچنین کشاورزان خواستار قیمتگذاری کودها و آنالیز و بررسی کیفیت کودها هستند زیرا عرضهی کودهای بدون کیفیت نیز افزایش یافته است». /پ
17977
در نشست اعضای کمیسیون بازرگانی و کشاورزی اتاق کرمان مطرح شد
صادرات پسته کاهش یافت
رفع مشکلات بازگشت ارز به رونق صادرات کمک میکند
نظر خود را بنویسید