گروه اقتصاد – کرمان به دنبال افزایش سهم صادرات خود به کشور ارمنستان است، ورود به بازار ارمنستان مانند ورود به بازار کشورهای اوراسیاست زیرا ارتباطات ارمنستان با این کشورها بدون هیچ تعرفهی گمرکی است و از سوی دیگر ارتباط ایران با کشورهای اوراسیا در بیش از شش هزار نوع کالا بدون در نظر گرفتن تعرفهی ترجیحی خواهد بود.
رئیس اتاق کرمان در دیدار با سفیر ارمنستان در ایران خواستار راهاندازی میز ارمنستان و اوراسیا در کرمان و نیز امضا تفاهمنامهی اقتصادی برای افزایش مبادلات تجاری و نیز افزایش صادرات کرمان به ارمنستان شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست بررسی همکاریهای مشترک کرمان و ارمنستان با حضور سفیر این کشور در ایران، گفت: «فقط هفت درصد صادرات ایران به ارمنستان را محصولات و کالاهای استان کرمان به ميزان 11 میلیون دلار تشکیل میدهد که بسیار ناچیز است».
وی افزود: «در مجموع حجم مبادلات تجاری ایران با ارمنستان بسیار کم و حدود 607 میلیون یورو است که باید برای افزایش این مبادلات نقشهی راه و پروژههایی تعریف شود تا وظایف را تقسیم و کارها را پیگیری و اجرا کنیم».
طبیبزاده با اشاره به اینکه قرقیزستان، قزاقستان، بلاروس، روسیه و ارمنستان، پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، ادامه داد: «30 درصد صادرات ایران به اوراسیا را محصولات کرمان تشکیل میدهد که البته با افزایش صادرات به ارمنستان میتوان به بازارهای چهار کشور دیگر عضو این اتحادیه راه یافت».
وی خاطرنشان کرد: «استان کرمان با توجه به ظرفیتها و برخورداریهای فراوان، امکان همکاری با همهی کشورها را دارد که در این رابطه کشورهای همسایه بهویژه کشورهایی که سابقهی دیرینهی همکاری و مشترکات فرهنگی و اقتصادی با ایران دارند، در اولویت قرار میگیرند».
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: «ارمنستان در حوزهی فنی و تکنولوژی فعال و پیشرفته است که میتواند در ترکیب با فناوریهای استان و کشور، زمینهی همکاریهای بسیاری را به وجود آورد».
وی با بیان اینکه تجارت با ارمنستان باید دو سویه باشد زیرا تجارت برد - برد ماندگار خواهد بود، گفت: «بازار كالاهای ایران در ارمنستان و کشورهای همسایهی این کشور و از سوی دیگر امکان حضور کالاهای ارمنستان در بازار ایران را بررسی خواهیم کرد».
طبیبزاده پیشنهاد تنظیم و امضای تفاهمنامهی اقتصادی بین کرمان و ارمنستان و درخواست راهاندازی میز ارمنستان و اوراسیا در کرمان را مطرح کرد و افزود: «با امضای این تفاهمنامه، مراودات تجاری و با راهاندازی این میز سفرهای تجاری بین دو طرف افزایش خواهد یافت».
فعالیت بانکهای معروف دنیا در ارمنستان
در ادامهی این نشست سفیر ارمنستان در ایران، با اشاره به اینکه استانهای زیادی را در ایران سفر داشتهام اما اولین بار است به کرمان آمدم، گفت: «از همان لحظات ابتدایی ورود به کرمان هوای خوب، آفتاب درخشان، روابط انسانی و مردم عالی کرمان تاثیر خوب و مثبتی در ما گذاشت».
آرتاشس تومانیان، با اشاره به اینکه ارمنستان با چهار کشور ایران، ترکیه، گرجستان و آذربایجان همسایه است، ادامه داد: «ارامنه و ایرانیها هزاران سال در منطقه با یکدیگر زندگی کردهاند و ارتباط تجاری ایران و ارمنستان سال آینده به 30 سال میرسد».
وی با بیان اینکه ارمنستان سه میلیون نفر جمعیت دارد و وسعت آن کمتر از استان کرمان است، بیان کرد: «حدود دو سال پیش انقلاب ارمنستان پیروز و دولت و مجلس جدید تشکیل شد و کشور ما در چند سال اخیر توانسته استقلال خود را به دست بیاورد».
تومانیان اظهار کرد: «حدود هشت میلیون نفر از ارامنه در خارج از ارمنستان زندگی میکنند که از این تعداد سه میلیون نفر در روسیه، دو میلیون و 500 هزار نفر در آمریکا، 600 هزار نفر در فرانسه، 600 هزار نفر در اوکراین و مابقی در گرجستان و سایر کشورها هستند که به دلیل این پراکندگی جمعیت، هنگام اتخاذ هر سیاستی در ارمنستان، حضور ارامنه در کشورهای دیگر نیز در نظر گرفته میشود».
وی خاطرنشان کرد: «در سیاست داخلی نیز تغییراتی را لحاظ کردهایم که در گام اول مبارزه با رشوهخواری مدنظر است».
سفیر ارمنستان در ایران افزود: «با آغاز فعالیت اقتصادی در ارمنستان هیچيک از مجموعهها مانند مالیات، گمرک، پلیس، دادگستری و دادگاه نمیتوانند در آن فعالیتها دخالت داشته باشند و فرد فعال اقتصادی از نظر حقوقی تضمین میشود».
وی با بیان اینکه در ارمنستان ثبت شرکت، خرید و فروش زمین و املاک بسیار راحت و سریع اتفاق میافتد، اضافه کرد: «بسیاری از بانکهای معروف دنیا در ارمنستان فعال هستند، خدمات بانکی پیشرفته ارائه میشود و بهرهی دریافتی بسیار کم است».
تومانیان ادامه داد: «ورود به بازار ارمنستان به مثابه ورود به بازار کشورهای اوراسیاست زیرا ارتباطات ارمنستان با این کشورها بدون هیچ تعرفهی گمرکی است و همچنین ارتباطات ایران با کشورهای اوراسیا در بیش از شش هزار نوع کالا بدون در نظر گرفتن تعرفهی ترجیحی است».
وی افزود: «این کشور در حوزههای دانش بنیان، خدمات فنی و مهندسی، کشاورزی و فرآوری محصولات، پارچه و انرژیهای تجدیدپذیر پیشرفته عمل میکند و در بخش صنایع معدنی البته نه به اندازهی ایران، فعال است».
سفیر ارمنستان در ایران گفت: «90 درصد حجم مبادلات ایران و ارمنستان، مربوط به صادرات ایران است و این نشان میدهد ارمنستان بازار خوبی برای کالاها و محصولات ایرانی است». /پ
نظر خود را بنویسید