گروه جامعه ـ جشنواره بنه برای نخستین بار در جنوب استان کرمان آغاز شده و به مدت 9 شب در حال برگزاری است.
به گزارش فردایکرمان، دبیر جشنواره بنه جبالبارز جیرفت در اینباره به ایرنا کرمان گفت: «با توجه به وجود ظرفیتهای مختلف در حوزههای گردشگری و کشاورزی در بخش جبالبارز، جشنواره بنه برای معرفی گوشهای از توانمندیهای طبیعی این منطقهی کوهستانی طراحی، برنامهریزی و اجرایی شد».
علی سعیدی افزود: «از مهمترین اهداف جشنواره زنگ آغازی برای توسعهی صنعت گردشگری و جذب گردشگران داخل استان و خارج از استان بود که با تشکیل کارگروههایی نظیر اطلاعرسانی، پشتیبانی، تحقیقات و پژوهش و سرمایهگذاری شکل گرفت».
وی با بیان اینکه این جشنواره زمینهی خوبی برای به نمایش گذاشتن دیگر ظرفیتهای جبالبارز جیرفت است، ادامه داد: «در زمینهی بنه، منطقهی کوهستانی جبالبارز از جنگلهای منحصر بفردی در ارتفاعات برخوردار است که با وجود خشکسالیهای چند سال اخیر همچنان سرسبزی و طراوت خاص خود را حفظ کردهاند».
دبیر جشنواره بنه با اشاره به محصولات تولیدی از بنه توضیح داد: «یکی از مهمتربن فرآوردههای محصول بنه تولید قاتُق بنه است که پس از سایش با روش دستی که با وسایل همچون مشتک، مازون و جوغن تهیه و پس از طی مراحلی به آب بنه تبدیل میشود».
وی ادامه داد: «آب بنه یا همان قاتق محلی با مخلوطی از پیاز محلی، رب انار و گردو (به صورت جداگانه )غذای لذیذی را به وجود میآورد که خوردن و نوشیدن آن خالی از لطف نیست».
سعیدی با بیان اینکه چنگمال و روغن بنه از دیگر فرآوردههای این محصول است، گفت: «پزشکان و طب سنتی، خواص بنه در رفع و کاهش برخی از بیماریها نظیر کمر درد، درد قولنج و دردهای مفصلی را موثر اعلام و برای بیماران تجویز میکنند».
وی استفاده از صَمغ بنه در تولید پماد ضد گزش و تولید آدامس را نیز از دیگر مصارف این محصول برشمرد .
سعیدی بنه را منبع درآمد برای روستاییان و عشایر خطه جبالبارز دانست و افزود: «با توجه به منبع درآمد در دسترس روستاییان و عشایر، به عنوان حافظان اصلی منابع طبیعی ضمن برداشت حساب شده از جنگلهای بنه از این نعمت خدادادی به نحو مطلوب حفاظت و حراست میکنند».
دبیر جشنواره بنه جبالبارز با بیان اینکه جنگلهای گسترده بنه در ارتفاعات جبالبارز زمینه مناسبی برای جذب گردشگران است، اظهار کرد: «اداره منابع طبیعی با فراهم کردن ظرفیتهای سرمایهگذاری و نظارت بیشتر، زمینهی رونق منطقه را فراهم کند تا از این طریق حفاظت از عرصههای جنگلی با حضور مردم و گردشگران بیشتر فراهم شود».
1845
دبیر جشنواره بنه جبالبارز جیرفت مطرح کرد
نظر خود را بنویسید