پروین میرزاحسینی – مرگ دو نفر در اثر ابتلا به کرونا در قم، نگرانیهای زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است. شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر سال گذشتهی میلادی در چین شروع شد و علاوه بر ۳۰ ولایت و منطقهی چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرد، اما تعداد مبتلایان و مرگومیرهای ناشی از ابتلا به این بیماری فقط در چین زیاد بوده است.
به گزارش فردای کرمان، در ایران نیز چند باری شایعهی ابتلا به کروناویروس در فضای مجازی منتشر شد که هر بار از سوی وزارت بهداشت به سرعت تکذیب شد. شب گذشته اما مرگ دو نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در قم از سوی وزارت بهداشت تایید شد و اخبار متناقضی مبنی بر ابتلای بیش از 20 نفر به این بیماری نیز در حال انتشار است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به کرونای جدید در کرمان مشاهده نشده است، یادآور شد که درصد کشندگی کروناویروس جدید نسبت به آنفلوآنزا بسیار کمتر است و رعایت دستورات بهداشتی در پیشگیری نقش موثری دارد.
دکتر وحید احمدیطباطبایی در گفتوگو با «فردای کرمان» در اینباره توضیح داد: «فوت دو موردی که در قم اتفاق افتاده نیز باید تایید شود و آزمایش دیگری باید روی آنها انجام شود اما فعلا به عنوان کرونا تلقی شدهاند».
وی با اشاره به علائم بیماری کروناویروس جدید، بیان کرد: «علائم این بیماری مانند آنفلوآنزا شامل تب، سرفه و نفستنگی است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیح داد: «افرادی که دچار تب و سرفه شدهاند باید در منزل استراحت کنند، به پزشک مراجعه کنند، با سایر افراد فاصلهی حداقل یک متر را حفظ کنند، مرتب جلوی بینی خود را بپوشانند و از ماسک استفاده کنند».
وی افزود: «افراد مبتلا زمانی که از دستمال استفاده کردند باید بلافاصله دستمال را داخل سطل زباله بیندازند و زمانی که ماسک آنها خیس شد باید آن را داخل کیسهی فریزر گذاشته و در سطل زباله بیندازند».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه علائم پیشگیری از کروناویروس مانند آنفلوآنزا است، ادامه داد: «برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کروناویروس افراد باید دستهایشان را مرتب بشویند و از دست دادن و روبوسی با سایر افراد خودداری کنند».
وی با بیان اینکه همهی افراد نیاز به استفاده از ماسک ندارند، اضافه کرد: «فقط افرادی که دارای علائم بیماری هستند و یا افرادی که از این بیماران تنفسی مراقبت میکنند باید از ماسک استفاده کنند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: «استفاده از ماسک معمولی کافی است و ماسکهای فیلتردار برای پرسنل پزشکی است که در بیمارستانها با این افراد سروکار دارند».
وی در خصوص آمادگی کرمان در صورت شیوع کرونا نیز بیان کرد: «خوشبختانه کشندگی بیماری کرونا از آنفلوآنزا بسیار کمتر است، ما نشان دادیم که در زمینهی آنفلوآنزا آمادگی را داشتیم و آمادگی برای کرونا دقیقا شبیه آنفلوآنزا است، بیمارستانها باید این آمادگی را داشته باشند که جای نگرانی نیست و مردم نیز باید توصیههای خودمراقبتی را انجام دهند».
احمدیطباطبایی ادامه داد: «بیمارستانهای افضلیپور و پیامبر اعظم در کرمان، بیمارستانهای پایلوت هستند و با توجه به اینکه این بیماری مانند آنفلوآنزا است، بیمارستانها آمادگی لازم را دارند».
وی خاطرنشان کرد: «توصیه میکنیم افرادی که بیماری زمینهای مانند دیابت، بیماری قلبی و عروقی و بیماری ریوی دارند و یا سن آنها بالای 60 سال است در صورت تب و سرفه حتما به پزشک مراجعه کنند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه تاکنون داروی خاصی در دنیا برای این بیماری پیدا نشده است، گفت: «برای مبتلایان به کرونا درمانهای اولیه و داروهای حمایتی که از تنگ شدن برونشها جلوگیری میکند استفاده میشود که در کرمان هم موجود است».
وی تاکید کرد: «در زمینهی دارویی هیچ کمبودی در کرمان نداریم».
احمدیطباطبایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مصرف موادغذایی که حاوی ویتامین C و D هستند یا مصرف قرصهای ویتامین میتواند در پیشگیری از بیماری کرونا موثر باشد، گفت: «داروهای ویتامین هیچ نقشی در پیشگیری از بیماری ندارد اما مصرف میوه و سبزیجات تازه موثر است».
وی دربارهی مصرف آبلیمو و عسل نیز توضیح داد: «آبلیمو حاوی ویتامین C است اما اینکه صددرصد در پیشگیری از بیماری تاثیر داشته باشد، مشخص نیست». /پ
18490
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با فردایکرمان:
موردی از کرونا در کرمان مشاهده نشده است
کشندگی کرونا از آنفلوآنزا کمتر است | مردم دستورات بهداشتی را رعایت کنند | مصرف میوه و سبزیجات تازه در پیشگیری موثر است

نظر خود را بنویسید