گروه جامعه - متخصص کودکان و فوق تخصص بیماریهای عفونی در کرمان گفت: «دورهی نهفتگی بیماری کرونا، یعنی از زمانی که ویروس وارد بدن میشود بین سه روز تا دو هفته است، در دورهی نهفتگی معمولا سرایت به دیگران ندارد، اما حدود دو روز قبل از علائم بالینی و در زمان علائم بالینی احتمال سرایت به دیگران بسیار زیاد است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، دکتر علی حسینینسب در گفتوگوی ویژهی خبری شبکهی استانی مرکز کرمان، با بیان اینکه ویروسهای سرماخوردگی تعدادشان بسیار زیاد است که در فصل زمستان شایع میشوند، بیان کرد: «ویروس کرونا دومین عامل بیماریهای سرماخوردگی است و این ویروس جدید نیست اما تغییراتی که در آن ایجاد شده سبب شده رفتار آن تغییر کند و به همین دلیل مقداری رعب و وحشت در دنیا ایجاد کرده که طبیعی است، زیرا همهگیری بالایی دارد».
وی افزود: «ویروسهای سارس و مرس از دستهی کرونا هستند اما مدت اپیدمی آنها کمتر بود، زودتر کنترل شدند و همهگیری آنها نیز نسبت به این ویروس کمتر بود».
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیح داد: «ویروس آنفلوآنزا مرگومیر بیشتری نسبت به کرونای جدید دارد اما دارو و واکسن داشت، در حالی که این ویروس به دلیل اینکه جدید است و واکسن و دارو ندارد ممکن است مرگومیر بیشتری داشته باشد».
وی ادامه داد: «این ویروس ممکن است در بعضی افراد یک بیماری خفیف ایجاد کند و ممکن است در افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، بیماری زمینهای دارند و یا سنشان بالایی است، بیماری شدید ایجاد کند».
حسینینسب خاطرنشان کرد: «ممکن است کسانی هم باشند که بیماری زمینهای خاصی نداشته باشند اما مبتلا شوند زیرا سیستم دفاعی افراد در مقابل ویروسها، انگلها و باکتریها رفتارهای خاص خود را دارد ممکن است بخشی از سیستم دفاعی بدن دچار مشکل باشد که فقط نتواند با این ویروس مبارزه کند و این مسئله دربارهی بیماریهای زیادی اتفاق میافتد».
وی یادآور شد: «بر اساس مقالات معتبر پزشکی، شایعترین علامت بیماری کرونا تب است و بعد خستگی و کوفتگی و آنچه منجر به مرگ میشود درگیری ریه است».
متخصص کودکان و فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: «افرادی که بالای 15 سال سن دارند بیشتر علائم در آنها ایجاد میشود، در کودکان زیاد علائم بالینی بارزی دیده نمیشود اما این به معنای عدم ابتلای کودکان نیست و یا ممکن است عامل سرایت به دیگران باشند».
وی بیان کرد: «فصل زمستان است، تعداد ویروسهای سرماخوردگی هم زیاد است و علائم آنها نیز تقریبا مشابه است اما به این معنا نیست هر کس این علائم را داشته باشد به کرونا مبتلا شده، اینها معمولا ویروسهای آنفلوآنزا هستند که تبهای بسیار بالا ایجاد میکنند».
حسینینسب افزود: «در بیماری کروناویروس معمولا درگیری ریه رخ میدهد که در اغلب موارد دیده شده و حتی افرادی که از نظر ظاهری زیاد علائم شدیدی نداشتند مشخص شده درگیری ریه دارند و افرادی بودند که بهبودی پیدا کردند و ممکن است در بیمارستان هم بستری نشدند».
وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر در نیمهی شمالی کشور بیماری کرونا اپیدمی است و احتمال اینکه در استان کرمان نیز مواردی دیده شود وجود دارد و باید کاملا هوشیار باشیم، اگر فردی تب دارد یا مشکل تنفسی پیدا کرده بهتر است به بیمارستان مراجعه کند اما اگر تب و بدندرد خفیفی دارد بهتر است ماسک بزند، در منزل بماند و وارد اماکن عمومی نشود».
متخصص کودکان و فوق تخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه راههای پیشگیری از ویروسها تقریبا مشترک است، گفت: «ویروس کرونا مانند ویروس آنفلوآنزا از طریق قطرات بزرگ منتقل میشود یعنی اگر عطسه و سرفه بزنیم و در فاصلهی یک متری ما فردی باشد ممکن است ویروس وارد بدن او بشود».
وی توضیح داد: «بعضی از افراد هستند که سیستم دفاعی بدن آنها همان ابتدا ویروس را سرکوب میکند و ممکن است علائم بالینی ایجاد نشود».
حسینینسب یادآور شد: «کسی که ویروس وارد بدنش شد و سیستم دفاعی آن به گونهای است که از تکثیر ویروس جلوگیری میکند مسلما ویروس زیادی تولید نمیشود که به دیگران سرایت کند».
وی توضیح داد: «یک تا دو روز قبل از علائم بالینی ممکن است شخصی که از بیماری خود اطلاع ندارد، ویروس را منتشر کند».
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: «دورهی نهفتگی بیماری یعنی از زمانی که ویروس وارد بدن میشود بین سه روز تا دو هفته است، در دورهی نهفتگی معمولا سرایت به دیگران ندارد، حدود دو روز قبل از علائم بالینی و در زمان علائم بالینی احتمال سرایت به دیگران بسیار زیاد است».
وی دربارهی لزوم استفاده از ماسک، گفت: «دو نوع ماسک داریم، ماسک جراحی و ماسک فیلتردار، که ماسک فیلتردار لزومی ندارد استفاده شود فقط پزشکان و مراقبین از بیماران که همیشه با بیمار سروکار دارند لازم است استفاده کنند زیرا ویروس در هوا پخش نیست، ویروس ممکن است روی سطوح بنشیند و این سطوح خیلی خطرناکتر از هوا هستند».
متخصص کودکان و فوق تخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: «شستوشوی سطوح با وایتکس باعث ضدعفونی آنها میشود». /الف
نظر خود را بنویسید