محمد لطیفکار - روزهای کرونایی به خانوادهها سخت میگذرد. مدرسهها تعطیل شده و بچهها در خانه حوصلهشان سر میرود. برای مقابله با این مشکل واقعی چه باید کرد؟
امروز که خبرهای کرونایی را دنبال میکردم، در میان خیل خبرهای ناراحتکننده، یک خبر خوب و متفاوت برای مقابله با مشکل کرونا، و تنها ماندن بچهها در خانهها دیدم که حیفم آمد آن را با شما اشتراک نگذارم.
احمد اکبرپور، نویسندهی مطرح حوزهی کودک و نوجوان، که از زاویهی مثبتی به رویداد کرونا نگاه کرده و میگوید: «من بهترین گزینه برای رهایی از نگرانی در روزهای پراسترس و کروناییِ فعلی را، پناه بردن به ادبیات میدانم».
نویسندهی کتاب «من نوکر بابا نیستم»، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا در شیراز میافزاید: «با وجود تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی، قرار نیست که کودکان و نوجوانان در خانه و مجتمعهای مسکونی گرفتار شوند؛ زیرا باید یاد بگیریم از تنهاییهایمان لذت ببریم».
نویسندهی «سه سوت جادویی» و چندین جلد کتاب دیگر در حوزهی کودکان با بیان اینکه شرایط فعلی بهترین فرصت برای روی آوردن کودکان و نوجوانان به مطالعه است، از آنان دعوت میکند با ادبیات و داستان و خواندن کتابهای علمی و تخیلی خود را سرگرم کنند.
این پژوهشگر و مدرس ادبیات داستانی تصریح میکند: «فرزندان این کشور یادشان باشد که بدون تخیل هم میشود پزشک و مهندس شد، اما دکتر و مهندسی که یک گام دنیا را به پیش ببرد، قطعا نیاز به تخیل دارد، و منبع تخیل ادبیات است».
بدون تعارف میگویم در میان این همه رویدادهای یاسآلود کرونایی، سخنان پرمهر و مسئولانهی اکبرپور عزیز حقیقتا به دلم نشست.
*عکسها را از اکبرپور عزیز در سفرهایی که به کرمان داشته است گرفتهام.
18799
یادداشت محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید