گروه جامعه - کرونا ویروس نامی که این روزها زیاد میشنویم؛ بیماری ویروسی که دستگاه تنفس را نشانه میگیرد. معضلی که حدودا یک ماه و نیم است، چین را با چالشی بزرگ روبهرو کرده و اکنون پس از انتشار اخباری مبنی بر مرگ چند ایرانی و بستری شدن افراد مشکوک در اثر ابتلا به این بیماری، مردم ایران را بسیار نگران کرده است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا، درست همانطور که تعداد افراد و کشورهایی که قربانی این ویروس جدید شدهاند، گسترش یافته، نظریهها و ادعاهای بیاساس در مورد آن نیز وجود دارد. ادعاهایی مانند «روغن اورگانو در برابر کروناویروس مؤثر است»، «توصیههایی برای جلوگیری از عفونت با مصرف ویتامین C و یا اجتناب از غذاهای تند» و «جلوگیری از نوشیدنیهای سرد، شیرخشک یا بستنی» که هیچ ارتباطی با کروناویروس جدید ندارد.
این روزها کودک و بزرگ از توصیههای طب سنتی و خوردن گرمی و آخرین اظهارنظرهای پرفسور سمیعی در کانالهای تلگرامی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس مرگبار کرونا صحبت میکنند، اما آنچه در مورد این ویروس مهم است، اینکه بدانید که هیچ درمان یا دارویی برای این بیماری وجود ندارد. مصرف آنتیبیوتیک کمک نمیکند، زیرا عامل بیماری ویروس است و باکتریایی نیست. در حال حاضر هیچ واکسنی برای جلوگیری از بیماری کروناویروس وجود ندارد و بهترین راه پیشگیری از بیماری، پیشگیری و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض این ویروس است.
تجربهی بیماریهای مرس و سارس که از خانواده کرونا هستند، نشان میدهد که افراد از طریق غذا به ویروس آلوده نمیشوند؛ کرونا ویروسها برای رشد در بدن به یک میزبان (حیوان یا انسان) احتیاج دارند و نمیتوانند در مواد غذایی رشد کنند و انتظار میرود پخت و پز دقیق ویروس را از بین ببرد. ویروس بیماری مرس با یک عملیات حرارتی حداقل ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد میمیرد.
به گزارش ایسنا، کروناویروس معمولاً بین حیوانات و افراد و از شخصی به فرد دیگر منتقل میشود. اعتقاد بر این است که منبع ویروس ۲۰۱۹ حیوانات بودهاند، اما هنوز منبع دقیقی مشخص نشده است. این ویروس معمولاً از طریق تماس مستقیم با غشای مخاط توسط قطرات عفونی مانند تنفس از شخصی که به آن مبتلا شده منتقل میشود. تحقیقات در چین برای شناسایی منبع شیوع و راههای انتقال آن و یافتن درمان و واکسنی برای این بیماری ادامه دارد.
کروناویروس واکسن ندارد
درمان کرونا ویروس در ووهان بسیار شبیه آنفلوانزا است؛ به بیماران توصیه میشود، استراحت کرده و مایعات زیادی بنوشند. در موارد شدید، افرادی که در تنفس مشکل دارند ممکن است نیاز به پشتیبانی اکسیژن داشته باشند. تاکنون افراد مسن نسبت به جوانان زیر ۱۵ سال حساسیت بیشتری نسبت به این بیماری داشتهاند و بیشتر موارد کشنده در بین سالمندان و بیماران با شرایط خاص بوده است.
سیستم ایمنی فرد در مبارزه با این ویروس نقش بسیار حیاتی دارد و شاید یکی از راههای مقابله با این ویروس بالابردن سیستم ایمنی بدن از طریق خوراکیهایی که این نقش را میتوانند ایفا کنند، باشد. بر اساس آمار مرگ و میر این بیماری در دنیا، اکثر قربانیان افراد بالای ۶۰ سال و دارای مشکلات و بیماری بودهاند، به این معنی که افراد با سیستم ایمنی قوی در برابر این بیماری ایمنتر هستند.
پستهای غیرعلمی در شبکههای اجتماعی محدود میشود
در حال حاضر در رسانههای اجتماعی پست کاذب و گمراهکننده در مورد کروناویروس 2019 دیده میشود. فیسبوک در تلاش است تا پستهای واقعی را بررسی کند، برچسبهایی را که کاملاً نادرست هستند، برچسبگذاری کند و از رتبهبندی آنها بکاهد تا کمتر برجسته ظاهر شود. توییتر، یوتیوب و TikTok همچنین اقداماتی را برای محدود کردن یا برچسبگذاری اطلاعات غلط انجام دادهاند. اما گرفتن همهی آنها تقریبا غیرممکن است، به ویژه که برخی در گروههای خصوصی رسانههای اجتماعی قرار دارند و یافتن آنها سختتر است.
خوردن سیر یا روغن کنجد چیزهای زیادی برای درمان کرونا ندارد
درست است که سیر حاوی ترکیبات ارگانوسولفور است که ممکن است به سالم نگه داشتن قلب، سر و روده کمک کند و حتی ممکن است در جلوگیری یا مبارزه با سرطان نقش داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت گفته است که سیر «ممکن است برخی داروهای ضد میکروبی» داشته باشد، اما دلیلی بر این باور نیست که ممکن است کروناویروس را درهم بشکند و روغن کنجد (که به صورت موضعی استفاده یا مصرف میشود) نیز ویروس را از بین نمیبرد. همچنین بحثهایی مطرح است که نوعی جلبکهای دریایی سرخ ممکن است ویروسهای خاصی را غیرفعال کنند، مانند آنهایی که باعث ایجاد زخم سرماخوردگی (تبخال) میشوند، در درمان موثر باشند، اما همین مورد در خصوص کروناویروس نشان داده نشده است. سازمان بهداشت جهانی معتقد است که مصرف جلبکها درمانی برای کروناویروس جدید نیست. حدود چهار هزار گونه از این جلبکها وجود دارد که برخی از آنها ممکن است علیه برخی از عفونتهای ویروسی کار کنند اما در برابر دیگر ویروسها مفید نباشد.
سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی آمریکا در گزارشی توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری را ارائه کرده که به شرح زیر اعلام شده است:
*از تماس نزدیک با افراد مریض خودداری کنید.
*از لمس چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
*وقتی بیمار هستید در خانه بمانید.
*در هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را یک دستمال بپوشانید، سپس آن را درون سطل زباله بیاندازید.
*با استفاده از اسپری الکل، اشیاء و سطوحی را که اغلب لمس میکنید، تمیز و ضدعفونی کنید. از وسایل ضدعفونیکننده بر روی اشیاء مانند تلفن، رایانه، وسایل آشپزخانه و دستگیرهی درب استفاده کنید.
*رعایت فاصلهی حداقل یک متر با فرد بیماری که سرفه میکند، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر است.
*استفاده از ماسک به هیچ وجه برای عموم مردم توصیه نمیشود و تنها افرادی که سرماخوردگی یا عفونت تنفسی دارند، و یا افرادی که مشغول مراقبت از فرد متلا هستند، بهتر است برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران از ماسک استفاده کنند.
*در صورت استفاده از ماسک باید ماسک با استاندارد n۹۵ استفاده شود و به صورت منظم تعویض شود.
*مصرف ویتامین C، میوه و سبزی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و گرچه درمانی برای بیماری نیست، عاملی در تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب میشود.
*دستان خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید، مخصوصاً قبل از غذا خوردن، بعد از سرفه یا عطسه و تماس با هر شی در مکانهای عمومی، شستن دستها ضروری است.
*افراد مسن و با بیماریهای خاص باید بیشتر مراقب باشند.
*هنگام بازدید از بازارهای حیوانات زنده، اقدامات بهداشت عمومی را انجام دهید. از شستن منظم دست با صابون و آب آشامیدنی پس از دست زدن به حیوانات و محصولات حیوانی اطمینان حاصل کنید. از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خودداری و از تماس با حیوانات بیمار یا محصولات حیوانی فاسد اجتناب کنید. از هرگونه تماس با حیوانات در بازار (به عنوان مثال، گربه و سگ ولگرد، جوندگان، پرندگان، خفاشها) به شدت جلوگیری کنید. از تماس با زبالههای حیوانی یا مایعات موجود در خاک خودداری کنید. از مصرف محصولات حیوانی خام خودداری کنید.
در حالی که اخبار مربوط به ویروس جدید و کشنده در سراسر جهان دست به دست میشود، اما مهم است که بدانید که خطرناکتر از کرونا، آنفلوآنزایی است که براساس گزارش CDC، منجر به صدها هزار بستری در بیمارستان و مرگ و میر شده است و آنچه از شواهد پیداست، تا یافتن درمانی مشخص برای کروناویروس تنها کاری که میتوان کرد، رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری و بالابردن سیستم ایمنی بدن است.
نظر خود را بنویسید