گروه اقتصاد – رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در جلسهی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان که روز گذشته با حضور استاندار کرمان برگزار شد از توقف شش پروژهی اقتصاد مقاومتی استان خبر داد که در بین این پروژهها، احداث پالایشگاه پلاسمای خون نیز وجود دارد. پروژهای که با وجود گذشت سه سال از کلنگزنی آن همچنان معطل مانده و پیشرفتی نداشته است.
به گزارش فردای کرمان، کلنگ کارخانهی پلاسمای خون خاورمیانه که آن را «بزرگترین» کارخانه از این نوع میدانند، ۲۲ بهمنماه سال ۹۵ توسط رئیس مجلس شورای اسلامی بر زمین زده شد تا این کارخانه، با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و در زمینی به مساحت ۹۰ هکتار، توسط بخش خصوصی در جادهی ماهان به کرمان احداث شود و با فعالیت آن، ایران در ردهی هشتم کشورهای دارای کارخانه پلاسما در دنیا قرار گیرد. در آن زمان، از سوی سرمایهگذار وعده شد تا بخش پلاسمای این کارخانه دو سال بعد یعنی تا سال ۹۷ به بهرهبرداری برسد.
آذرماه امسال اما، اعلام شد که این پروژه پیشرفتی نداشته است و همین باعث شد تا استاندار کرمان در نوزدهمین جلسهی ستاد اقتصاد مقاومتی استان خواستار تعیین تکلیف این پروژه تا پایان آذرماه شود.
در آن نشست، سیدمهدی طبیبزاده رئیس اتاق کرمان با اشاره به تغییر سهامداران پروژه پلاسما، توضیح داد که ترکیب سهام پلاسما قبلا ۳۰ درصد نیروهای فنی و پزشکان متخصص، ۱۰ درصد شرکت توسعه کرمان و ۶۰ درصد شرکت استراتوس بود که شرکت توسعه کرمان قبول کرده ۶۰ درصد سهام استراتوس را بردارد».
وی تاکید کرد که شرکت توسعه کرمان هم انگیزه و هم توان برای انجام کار را دارد. رئیس اتاق کرمان همچنین آن زمان گفت که تغییر سهامدار بهزودی اتفاق میافتد و پروژه فعال خواهد شد.
استاندار کرمان هم تاکید کرد که اتاق تا پایان آذر ماه وضعیت سرمایهگذار پروژه را مشخص کند.
اما با گذشت دو ماه از آن تاریخ باز هم رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از پروژهی پلاسما به عنوان یکی از پروژههای بر زمین مانده نام میبرد.
به گزارش تسنیم کرمان، جعفر رودری در جلسهی روز سهشنبهی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان با اشاره به اینکه 152 پروژه اولویتدار استان برای سال آینده به مرکز کشور معرفی شده است اظهار کرد: «از این تعداد 31 پروژه مربوط به اداره صنعت، معدن و تجارت استان است».
وی با بیان اینکه از مجموع 152 پروژه تعداد 32 پروژه از طرف مرکز انتخاب شده است، گفت: «25 پروژه اولویتدار در سال 98 داشتیم که از نظر پیشرفت فیزیکی رتبهی پنج کشوری را داریم».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه هزار و 300 میلیارد تومان پیشبینی سرمایهگذاری این پروژهها بوده است افزود: «تاکنون 513 میلیارد تومان هزینه شده که این مبلغ در حقیقت 39 درصد مبلغ پیشبینی شده برای این پروژهها است».
وی با بیان اینکه شش پروژهی اقتصاد مقاومتی استان در ماههای اخیر هیچ پیشرفتی نداشته و عملا متوقف شدهاند گفت: «دو مورد از این پروژهها احداث پایانهی صادراتی در جیرفت و احداث مرکز پیوند اعضاء بیمارستان افضلیپور است».
رودری با بیان اینکه پروژهی احداث پالایشگاه پلاسمای خون نیز همچنان متوقف بوده و سرمایهگذار قبلی انصراف داده است، بیان کرد: «اجرای گلخانهی 55 هکتاری و 17.5 هکتاری در جنوب استان نیز متوقف است که این پروژهها مربوط به اداره جهاد کشاورزی جنوب استان است».
در این جلسه استاندار کرمان با بیان اینکه استان از نظر جذب اعتبارات تبصرهی 18 عقب است اظهار کرد: «طرحهایی داریم که یکسال یا حتی دو سال است که منتظر تسهیلات هستند و بانک به آنها تسهیلات پرداخت نکرده است».
محمدجواد فدایی با اشاره به وضعیت جذب اعتبارات تبصرهی 18 در استان گفت: «از هزار و 92 میلیارد تومان سهمیهی اعتبارات تبصرهی 18 فقط 34 میلیارد تومان در کرمان پرداخت شده است». / پ
عکس: پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید