گروه جامعه - رییس انجمن تغدیه ایران، گفت: «یکی از راههای بسیار مهم انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نانهای سنتی هستند و تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر جلالالدین میرزایرزاز یکی از راههای انتقال ویروس کرونا به داخل منازل را نانهای سنتی دانست و افزود: «در سطح کشور نان به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه میشود. نانهای صنعتی یا نانهای حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه میشود که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیهی مواد اولیهی افزودنیهایی نظیر میزان نمک، مایهی خمیر و ... تحت شرایط بهداشتی تهیه میشود و پس از خرید این نوع نانها با ضدعفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن میتوان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت».
وی ادامه داد: «اما نانهای سنتی که در نانواییهای سنتی تهیه و عرضه میشوند این روزها میتوانند درصورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند».
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی گفت: «وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار میگیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین میرود و میتوان گفت نانی که از تنور خارج میشود عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در ادامه درخصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانیها آغاز میشود».
وی درخصوص راههای انتقال ویروس کرونا از طریق نانهای سنتی خاطرنشان کرد: «ویروس کرونا از راههای گوناگون میتواند انتقال یابد که میتوانیم به مواردی مانند سلامت نانوا و فروشنده، تمیز بودن محلی که برای خنک شدن نانها استفاده میکنیم، آلودگی نان به دلیل رد و بدل کردن پول، آلودگی دستها به دلیل استفاده از کارت بانکی و متعاقب آن آلودگی نانها، استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل اشاره کرد».
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد: «اگر نان آلوده شود، نمیتوان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضدعفونی کنیم و خیلی غیرمحسوس ویروس را به داخل خانه خود بردهایم».
میرزای رزاز در ادامه گفت: «این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژهای را درخصوص نحوهی مصرف نان گرم سنتی در این روزها ارائه کنیم که توجه به آن حائز اهمیت است».
وی درخصوص راهکارهای تهیهی نان در نانواییها افزود: «در صورت وجود افراد شاغل در نانواییها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذیربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خودداری کنیم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برسهای عمومی که معمولاً در نانواییها وجود دارد پرهیز کنیم و اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کردهایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم».
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی درخصوص نحوهی مصرف نان در منزل نیز توضیح داد: «اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم چون نان قابلیت شستوشو و ضدعفونی کردن ندارد و درجهی حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروسهای موجود در نان را از بین نمیبرد، کار کمی مشکلتر میشود. با توجه به نکات مهمی که به آنها اشاره شد، تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است».
وی در مورد نحوهی حرارت دادن به نانها قبل از مصرف گفت: «این حرارت دادن میتواند به طریق مختلف باشد. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق استفاده از ماهیتابه و قابلمه برای حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میشود». /پ
19195
رییس انجمن تغدیه ایران مطرح کرد
نظر خود را بنویسید