گروه اطلاعرساني - اين روزها با توجه به وضعيت اقتصادي کشور و گراني قطعات خودرو آنچه شايد براي مردم در زمان مراجعه به تعميرگاهها از اهميت بيشتري برخوردار است، استفاده از قطعات يدکي اصل و انصاف تعميرکار در دريافت نرخ ميباشد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از استقامت، محسن فرازمند رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان در گفتوگو با استقامت اظهارکرد: اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان رستههاي زيادي از جمله تعميرکارهاي سبک و سنگين، واشر چين، لولهکش، پمپ و انژکتور، تنظيم موتور و نمايندگيهاي فروش و خدمات پس از فروش، سواري و خودروهاي سنگين را شامل ميشود.
وي با اشاره به نحوهي ارائهي پروانهي کسب به متقاضيان ورود به اين صنف گفت: افرادي که براي درخواست پروانهي کسب ميآيند و متقاضي پروانهي کسب هستند، علاوه بر اينکه «فني و حرفهاي» آنها را تاييد کرده و دورههايي را در «فني و حرفهاي» گذراندهاند، در کميسيوني که تشکيل داديم و کار آن فقط امتحان گرفتن از اعضاء به صورت کتبي، شفاهي و عملي است، بر اساس درخواستي که افراد ميدهند، تاييد ميشوند.
وي افزود: در مرحلهي بعد، بر اساس نمرهاي که افراد در اين کميسيون کسب ميکنند به يک کميسيون بالاتر ميروند که در آن کميسيون يکي دو نفر از اعضاي هيات مديره نيز حضور دارند.
فرازمند تصريح کرد: اعضاي کميسيون دوم، سوالاتي را مطرح ميکنند که اگر توجيه شدند و براي آنها قابل قبول بود فرد ميتواند پروانهي کسب دريافت کند و در غير اينصورت مجددا بايد دورههاي فني و حرفهاي را طي کنند.
وي با بيان اينکه سعي ميکنيم افرادي که پروانهي کسب دريافت ميکنند صلاحيت فني را داشته باشند، گفت: ميدانيم بعضي از کارها مخصوصا ترمز، با جان مردم بازي ميکند. تعمير ترمز و تعويض لنت بسيار فني است و بايد زير نظر متخصص انجام شود. اما خيلي از مردم فکر ميکنند کار بسيار راحتي است و در مواردي خودشان لنتها را عوض ميکنند!
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان خاطرنشان کرد: بعضي وقتها از من به عنوان يک فرد سختگير ياد ميکنند که زياد پروانهي کسب نميدهم. دليلش همين است که احساس ميکنم واقعا بايد شرايط کساني که درخواست دادند، از نظر فني احراز شود.
وي با اشاره به نرخهاي واحدهاي صنفي اظهارکرد: تا سه ماه پيش، ما نرخ توافقي داشتيم که باعث بهوجود امدن مشکلاتي بود؛ يعني شخص به تعميرکار مراجعه ميکرد، تعميرکار نرخي را اعلام ميکرد؛ فرد هم موافقت ميکرد. اما بعد از اتمام کار و زماني که ماشين را تحويل ميگرفت، متوجه ميشد که همان کار را تعميرکار ديگري با نرخ پايينتر انجام ميداده است؛ به همين دليل شکايت ميکرد؛ و اين مساله سبب ميشد با مشکلات زيادي مواجه شويم.
فرازمند يادآورشد: طي ماه گذشته از ما خواستند نرخ پيشنهادي را ارائه دهيم که اين کار را انجام داديم و فعلا براي بررسي نهايي در سازمان صنعت، معدن و تجارت است که يا از آن کم ميکنند يا همان را تاييد ميکنند
وي افزود: سعي ميکنيم نرخ منصفانهاي بزنيم تا هم شخص فني با توجه به وقتي که ميگذارد متضرر نشود و هم به مردم اجحاف نشود.
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان اظهارکرد: در حال حاضر فقط يک نرخ داريم؛ اما براي بعضي تعميرگاهها که بسيار مجهز هستند و با دستگاه و ابزارآلات مخصوص کار ميکنند، در مرحلهي بعد در نظر داريم آنها را به عنوان تعميرگاههاي فنيتر معرفي و يک نرخ ممتاز به آنها بدهيم.
وي با بيان اينکه قطعات خيلي در کيفيت کار ما تاثيرگذار است، افزود: متاسفانه الان به سمت و سويي ميرويم که روزبهروز از کيفيت قطعه کاسته ميشود و قيمت افزايش مييابد.
فرازمند خاطرنشان کرد: تعميرکارهاي ما دورههاي خوبي را گذراندهاند و الان هم داريم دورههايي را برگزار ميکنيم که ارتقا پيدا کنند. قبلا يک پروانهاي را صادر ميکردند با عنوان تعميرکار موتورهاي بنزيني؛ اين شخص بيست سال پيش پروانهي کسب گرفته و آن زمان پرايد تازه به بازار آمده بود؛ اما الان با همان پروانهي موتورهاي بنزيني شخص ميتواند بنز، بي.ام.و، هيوندا و ... را هم تعمير کند که ما اين را داريم تخصصيتر ميکنيم.
وي ادامه داد: دوستاني که ميخواهند به صورت تخصصي تعمير کنند؛ ما در همان زمينه از آنها امتحان ميگيريم.
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان اطلاق عنوان تعويضکار به برخي تعميرکاران را نادرست دانست و گفت: تعميرکار ما در مواردي مجبور است قطعه را تعويض کند. به عنوان مثال؛ زمان تعمير موتور، بعضي از قطعات ديگر شامل واترپمپ و ... با در نظر گرفتن مدت زمان استفاده از آن، و استهلاک ميبايست تعويض شوند، و اين به نفع مصرف کننده است؛ چون انجام اين تعويض ضروري است. اما برخي مصرف کنندهها تصور نادرستي دارند.
وي اظهارکرد: الان وقتي که تعميرکار، در حال انجام تعمير است، سعي ميکند مواردي که مورد نياز است را از مالک خودرو سوال کند تا به موقع کار تعويض را انجام دهند و مشکلي پيش نيايد.
فرازمند با بيان اينکه اتحاديه هم حقوق مصرفکننده را لحاظ ميکند و هم اعضاي صنف را، خاطرنشان کرد: تعدادي بازرس در اتحاديه داريم که به صورت رندوم تعميرگاهها را بازرسي ميکنند و نتيجه را به اتحاديه اعلام ميکنند. البته از نظر خودم کارايي و خروجي لازم هنوز حاصل نشده است.
وي ادامه داد: معمولا بر اساس شکايتهايي که واصل ميشود پيگيري و ورود ميکنيم و تا به امروز وجدان من راحت است که نه حق عضو را گرفتم به شاکي دادم و نه حق شاکي را به عضو اتحاديه دادم. اعتقاد دارم که حق بايد به حقدار برسد و آن شخصي که ذينفع است بايد به حق مسلم خودش برسد.
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان درخصوص سطح تعميرات در کرمان، تصريح کرد: از لحاظ کيفيت و فني بودن، کرمان مکانيکهاي خوبي دارد و تجربهي خيلي خوبي هم دارند. قبلا باب بود که مخصوصا ماشينهاي سنگين را براي تعمير به استانهاي مجاور از جمله به اصفهان و يزد و ... ميبردند اما الان تعميرکاران ما خوب عمل ميکنند و در نتيجه چنين اتفاقي رخ نميدهد. در همين کرمان با نرخ ساير استانها و حتي کمتر، کار تعمير ماشين را انجام ميشود و مشتريها هم راضي هستند.
وي خاطرنشان کرد: تعميرگاههاي مجاز وابسته به شرکتهاي بزرگ توليدکنندهي خودروهاي داخلي و خارجي و خدمات پس از فروش اين نمايندگيها نيز زيرمجموعهي اتحاديهي ما هستند و خدمات زيادي در اين مجموعهها انجام ميشود. رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان افزود: در حال حاضر تنها مشکلي که داريم تحويل خودرو و خدمات پس از فروش است که اين مشکل از نمايندگيها و متصدي واحدهاي مجاز ما نيست بلکه از شرکتهاي واردکننده يا توليدکنندهي خودرو است که ماشين را پيشفروش کردند اما با توجه به نوسانات ارز و شرايط اقتصادي که در حال حاضر با آن مواجه هستيم در تحويل خودرو با مشکل مواجه شدند.
وي ادامه داد: ماههاي گذشته خودروسازان نتوانستند سفارشات را تحويل بدهند و يا بعضي را تحويل دادند و نميتوانند قطعه بدهند. يعني ماشين به دليل خرابي ميخوابد و شرکت مادر هم تاييد ميکند که اين ماشين گارانتي دارد، اما قطعه ندارند.
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان با اشاره به پراکندگي تعميرگاهها در سطح شهر کرمان، گفت: براي اولين بار استارت ايجاد شهرکهاي صنفي در اتحاديهي ما زده شده و يک تفاهمنامه هم در همين رابطه با يک شرکت امضا کرديم. نامهي درخواست را به اتاق اصناف داديم که به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارجاع شده و در دست بررسي است تا در کميسيون نظارت مطرح شود.
وي اظهارکرد: در صورت تصويب اين طرح، قول ايجاد يک شهرک صنفي را ميدهيم تا هم خدمات خودرويي را در يکجا متمرکز کنيم و هم مردم کارشان آسانتر و راحتتر شود. همچنين چهرهي شهر زيباتر ميشود و نيز آلودگي صوتي نخواهيم داشت.
فرازمند با بيان اينکه از مردم شريف کرمان عذرخواهي ميکنم زيرا هيچ کار قابل قبولي آنطور که دلم ميخواهد نتوانستم براي آنها انجام بدهم، افزود: عليرغم همهي تلاشي که ميکنيم و وقتي که ميگذاريم به نتيجهي لازم نميرسيم. چندين معضل وجود دارد که اگر اينها حل شوند، اتفاق خوبي رخ ميدهد.
وي اظهارکرد: شرايط اقتصادي دست من نيست و عضو اتحاديه هم تحت فشار است و بايد به او کمک بشود. از لحاظ نرخگذاري اگر نرخ را زياد بالا ببريم به مردم و مصرفکننده اجحاف شده و اگر نرخ را هم کم و پايين بگذاريم براي اعضاي ما نميصرفد و به آنها با توجه به شرايط سخت کاري و بيماريهايي مثل کمردرد، آرتروز گردن و .. که ميگيرند، اجحاف ميشود.
رئيس اتحاديه تعميرکاران خودروي کرمان عمدهي مشکلات را عدم وجود شهرک صنفي و عدم تحويل به موقع خودرو توسط نمايندگيها عنوان کرد و گفت: باز هم تاکيد ميکنم نمايندگيهاي ما هيچ قصور و کوتاهي انجام ندادند اما شرکتهاي توليدکننده بايد در بحث فروش و خدمات پس از آن، به تعهدات خود عمل نمايند.
وي عدم ارائهي بهموقع برخي از گارانتيها را از ديگر مشکلات عنوان کرد و افزود: بارها پيش آمده که ماشين، مخصوصا ماشينهاي سنگين، يک ماه تا چهل روز به دليل تعميرات و عدم ارائهي قطعات خوابيدهاند و اين مدت باعث عقب افتادن اقساط ميشود. اين در حالي است که هر قسط هم حدودا 15 ميليون تومان است. بعضي مواقع کار به جايي ميرسد که اگر صاحب ماشين کار تعمير را در تعميرگاه معمولي انجام ميداد و پول هم پرداخت ميکرد ميتوانست با جابهجا کردن بار، هزينههايش را جبران کند.
وي تاکيد کرد: دينم را به مردم کرمان و اعضا آنطور که دلم ميخواهد، ادا نکردم و اميدوارم خدا توفيق بدهد اين کار را انجام بدهم.
فرازمند در پايان اظهارکرد: جا دارد از ارگانها و نهادهايي که با ما همکاري ميکنند؛ اتاق اصناف، اداره اماکن، سازمان صنعت، معدن و تجارت و ديگر نهادها تشکر کنم.
نظر خود را بنویسید