گروه اقتصاد - مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در کنار هم بودن، هماهنگی و همافزا بودن از ویژگیهای کسب و کار تعاونیها میباشد، گفت: «در شرایط ویژهی اقتصادی کشور الگوی با هم حرکت کردن و با هم اندیشیدن، بیش از هر زمان دیگری نیاز است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، دکتر مسلم خانی، صبح امروز در سیزدهمین جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر استان کرمان اظهارکرد: «خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها به تدریج در حال اتفاق است و مردم بزرگوار ایران در تلاش هستند که این مشکل را با یک روش منطقی و اخلاقی از سر بگذرانند».
وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی تعاون بیش از هر زمان دیگری برای عبور از بحران مورد نیاز است، افزود: «اگر کنار هم باشیم و به هم بیندیشیم، احتکار و گران کردن محصولات به بهانههای واهی روی نخواهد داد».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: «اگر امروز نوعی خودتحریمی داخلی را علیه خودمان شروع کردیم و خودروسازان، تولیدکنندگان لوازم خانگی و تامینکنندگان قطعات موبایل و ... شرایط ناخواستهای را به مردم تحمیل میکنند برای این است که از روح تعاون و با هم بودن فاصله گرفتیم».
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی الگوی تعاون یک توصیه نیست بلکه یک واجب است، گفت: «در همهی کشورهایی که با مشکلات مواجه شدند الگوی تعاونی و نظام کسبوکار تعاونی توانسته مسیر را هموار کند».
خانی افزود: «تعاونی مدلی است که میتواند انسانها را در کنار هم جمع کند و اندوختههای کوچک آنها را به سرمایههای بزرگ تبدیل کند».
وی خاطرنشان کرد: «در شرایطی که با سیل نقدینگی مواجه هستیم و برای نقدینگی بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایهگذاری درستی انجام نشده، به سمت تولید هدایت نشده و چون بدون برنامه و سرگردان است در هر بازاری که ورود پیدا میکند، سبب تخریب میشود؛ الگوی تعاون باید این نقدینگی را هدایت و تجمیع کند زیرا تعاونیها بهترین مدل برای تجمیع سرمایهها هستند».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه عبور از رکود فعلی و غلبه بر مشکل تحریم را توسل به نسخهی تعاونیها دانست و افزود: «این نسخه در همهی دنیا به عنوان یک نسخهی شفابخش برای عبور از بحرانها است و ما بارها این نسخه را در دفاع مقدس، زلزلهها، بحرانها و آسیبها تجربه کردیم».
وی با بیاناینکه الگوی تعاونیها را باید بیش از گذشته در کشور گسترش داد، خاطرنشان کرد: «تعاونیها میتوانند اقتصاد را به سمت مردمی شدن سوق دهند تا اقتصاد از اختلاس و رانت فاصله بگیرد».
خانی استان کرمان را یکی از استانهای پیشتاز در حوزهی تعاون دانست و گفت: «بیش از پنجهزار تعاونی فعال در استان کرمان سازماندهی شدهاند».
وی با اشاره به معرفی تعاونیهای استان کرمان در جشنوارهی ملی تعاونیهای برتر اظهارکرد: «معرفی تعاونیهای برتر به جامعه سبب شناسانده شدن این اسوهها به مردم و جوانان میشود تا از آنها برای خلق کسب و کار موفق، الهام بگیرند».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان کرد: «امسال در جشنوارهی ملی تعاونیهای برتر، تعاونگران برتر دانش بنیان، تعاونیهای سبز و حامی محیط زیست، سفیران تعاون که موفق به ترویج تعاون و شناساندن آن به دانشآموزان و دانشجویان شدند و تعدادی از تعاونیهایی که مسیر تعالی و پیشرفت را به صورت پیوسته در چند سال اخیر طی کردند را نیز معرفی کردیم».
وی در ادامه با بیان اینکه بازار مهمترین و اصلیترین مسالهای است که تعاونیها با آن درگیر هستند، خاطرنشان کرد: «باید حداقل پنج شرکت تعاونی در حوزهی صادرات و بازاریابی در استان کرمان ایجاد شود که این شرکتها بتوانند به پنجهزار شرکت تعاونی فعال استان، خدمات بازاریابی، برندینگ و ال.سی ارائه کنند».
خانی ایجاد نهضت خوشهسازی و شبکهسازی در کسب و کار تعاونی را از دیگر نیازهای استان کرمان دانست و افزود: «خوشهسازی سبب میشود تعاونیهای همگن در یک گروه قرار بگیرند و بتوانند با تشکیل شرکت مادر تخصصی یا هلدینگ، سهم بزرگتری در بازارهای داخلی و خارجی ایفا کنند».
وی با تاکید بر ایجاد کلینیک تخصصی مشاورهی کسب و کارهای تعاونی اظهارکرد: «تعاونگران باید برای ایجاد صندوقهای تامین مالی تعاونی، تلاش کنند تا از بانک بینیاز شوند».
2048
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
نظر خود را بنویسید