گروه جامعه - وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون با اختیاراتی که ستاد ملی مدیریت کرونا دارد، به ما اجازه داده که تقویم آموزشی سال تحصیلی ۹۸- ۹۹ متغیر باشد و بتوانیم متناسب با سناریوهای مختلف زمان تحصیل را امتداد بدهیم، گفت: «هر زمانی مدارس دایر شوند تا شش هفته به دورهی آموزشی اضافه خواهد شد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، محسن حاجیمیرزایی با حضور در گفتوگوی ویژهی خبری شبکهی دوم سیما دربارهی تمهیدات آموزش و پرورش پیرامون آموزش در ایام تعطیلات ناشی از کرونا و زمان بازگشایی مدارس توضیحاتی ارائه داد و گفت: «تدابیر مختلفی اندیشیده شده است، به عنوان مثال از طریق راهبران آموزشی در حال ارزیابی از کسانی هستیم که تحت آموزش نیستند».
وی در پاسخ به اینکه اگر کرونا تا آخر اردیبهشت ادامه یابد چه سناریوهایی دارید؟ بیان کرد: «چند سناریو پیشبینی شده است. اگر مدارس از ۱۶ فروردین دایر باشند ما یک ماه اسفند را از دست دادهایم، بنابراین تا یک ماه به دورهی آموزشی اضافه میشود تا کسری آموزش جبران شود. اختیاراتی را به آموزش و پرورش استانها دادهایم».
حاجیمیرزایی افزود: «اکنون با اختیاراتی که ستاد ملی مدیریت کرونا دارد به ما اجازه داده که تقویم آموزشی سال تحصیلی ۹۸- ۹۹ متغیر باشد و بتوانیم متناسب با سناریوهای مختلف زمان تحصیل را امتداد بدهیم اما محدودیتهایی برای کنکور و امتحانات و دایر شدن مدارس در مهر ۹۹ داریم و حتی ممکن است پنجشنبه و جمعه را به روزهای آموزش اضافه کنیم».
کنکور سه هفته بعد از امتحانات نهایی برگزار میشود
وی با بیان اینکه هر زمانی مدارس دایر شوند تا شش هفته به دورهی آموزشی اضافه خواهد شد گفت: «۷۰ درصد از محتوای آموزشی قبل تعطیلات ارائه شده و ۳۰ درصد باقی مانده که باید برای آن برنامهریزی کنیم. حتی ممکن است به ساعات آموزشی در طول روز اضافه کنیم. هر زمانی که امتحانات نهایی برگزار شد پیشنهاد برگزاری کنکور سراسری را داشتیم که در جلسهی ستاد ملی مدیریت کرونا تصویب شد. بنابراین هر زمان امتحانات نهایی برگزار شد سه هفته بعد نیز کنکور برگزار خواهد شد».
وزیر آموزش و پرورش دربارهی اینکه ممکن است اولیاء برای جبران آموزش به سمت کتب کمک درسی بروند، تدابیری شما چیست؟ اظهار کرد: «به والدین اطمینان میدهم که نیازی به معلم خصوصی و کتب کمک آموزشی نیست. تمام تلاش خود را میکنیم که دانشآموزان به لحاظ آموزشی آسیب نبینند».
دانشآموزان و معلمان همین روزها اینترنت رایگان میگیرند
وی همچنین افزود: «مذاکراتی انجام دادیم و همین روزها اینترنت رایگان در اختیار دانشآموزان و معلمان قرار خواهد گرفت و با وزارت ارتباطات گفتوگو کردیم تا اینترنت در اختیار معلمان قرار دهیم».
حاجیمیرزایی اضافه کرد: پیامرسانهای متعددی اعلام آمادگی کردهاند و با هم گفتوگو کردیم و به مدارس اعلام کردیم که مدارس فقط از یک پیامرسان استفاده کنند و مدارس دارند اطلاعات را برای ما میفرستند. از اطلاعات دانشآموزان شامل نمرات و... مراقبت میشود».
نحوۀ ارزشیابی دانشآموزان با ارائۀ آموزشهای مجازی
وی با اشاره به نتایج ارزشیابی از آموزش و بازخورد آموزشهای تلویزیونی گفت: «سامانه ای طراحی شده و به زودی اجرایی میشود و از طریق آن به اطلاعات تمام کلاسها دسترسی داریم که گام مهمی است. معتقدم این حادثه با تمام تلخیها در توسعه آموزش الکترونیکی موثر بود و نظام آموزشی ما توانست با سرعت خود را تطبیق دهد. از همهی معلمان قدردانی میکنم».
حاجیمیرزایی ادامه داد: «به جهت اینکه بزرگترین شبکهی فراگیر کشور را داریم از روزهای اول دستورالعملهای مناسبی را با هماهنگی وزارت بهداشت برای دانشآموزان، معلمان و سرویسها و ... طراحی کردیم و ۹۰۰ هزار نفر از شاغلان در آموزش و پرورش این دورهها را گذراندند و دستورالعملها در اختیارشان قرار گرفته است. سرانهی بهداشتی تهیه تجهیزات و ملزومات نیز در اختیار مدارس قرار گرفته تا با بازگشایی مدارس آماده و پذیرای دانشآموزان باشیم».
زمانی اجازه میدهیم دانشآموزان مدرسه بیایند که خطر رفع شده باشد
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه زمانی اجازه میدهیم دانشآموزان به مدارس بیایند که خطر رفع شده باشد بیان کرد: «باید به ازای هر ۷۵۰ دانشآموز یک مربی بهداشت داشته باشیم اما اکنون ۱۰ هزار مربی بهداشت کم داریم و ممکن است هر مربی در چند مدرسه کار کند. ۱.۵ میلیون دانشآموز، سفیر سلامت هستند و هر کدام باید ۱۰ نفر را آموزش دهند که این هم کمکی خواهد بود. همچنین دانشآموزان میتوانند برای غلبه بر اضطراب با هستههای مشاوره در ارتباط باشند».
وی همچنین در پاسخ به اینکه تکلیف دانشآموزان مدارس غیردولتی چه خواهد شد و آیا شهریهای که دادهاند مسترد میشود؟ اظهار کرد: «در مدارس غیردولتی شورایی هست که دربارهی خدمات و شهریه تصمیمگیری و بررسی میکنند تا اگر برخی خدمات اکنون ارائه نمیشود در مورد شهریهی اینها تصمیم بگیرند».
حاجیمیرزایی دربارهی وضعیت پرداخت حقوق سرویسهای مدارس گفت: «طبق آییننامهی مصوب هیئت وزیران، کارگروهی در این زمینه فعال است و اختیار دارد که متناسب با شرایط در هر منطقهای تصمیم بگیرند».
وزیر آموزش و پرورش در ادامه از همراهی و همکاری خوب رسانه ملی در زمینه آموزشهای تلویزیونی قدردانی کرد و گفت: «قرار است از اول فروردین شبکهی دوم سیما نیز برای افزایش تحرک و ورزش، بازیهای فکری و حرکتی را در برنامههای خود بگنجاند».
آخرین آمار از فرهنگیان مبتلا به کرونا
وی دربارهی موارد ابتلا به کرونا در آموزش و پرورش گفت: «همه روزه اطلاعات فرهنگیان بیمار را گزارشگیری میکنیم. یک دانشآموز استثنایی و تعدادی از همکاران فرهنگی ما هم فوت کرده و برخی مبتلا و قرنطینه هستند. ۱۲۰ مرکز درمانی داریم که این ظرفیت و همچنین باشگاههای ورزشی ما در صورت لزوم در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد».
وی ادامه داد: «فضای ارائهی آموزش از بستر مجازی برای دانشآموزان استثنایی هم ارائه میشود و سامانهی آن فعال شده است».
حاجیمیرزایی دربارهی حق بیمه تکمیلی نیز بیان کرد: «در قراداد بیمه امسال، تعداد مراکز، نوع خدمات و سرعت پرداخت هزینهها را افزایش دادیم و آتیهسازان حافظ در این باره متعهد شده است. اگر تخلفی باشد رسیدگی میشود». /پ
نظر خود را بنویسید