گروه اقتصاد ـ مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تعاون به عنوان یکی از سه رکن اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، گفت: «دلیل اینکه از تعاون به عنوان یکی از مدلهای اقتصاد در قانون اساسی جمهوری اسلامی و در کنار دو رکن خصوصی و دولتی یاد شده، این است که با روحیهی تعاون میتوان ضریب جینی و فاصلهی طبقاتی را کاهش داد و از تجمع ثروت در دست گروههای خاص و قدرت مطلقه شدن دولت جلوگیری کرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، دکتر مسلم خانی که برای شرکت در سیزدهمین جشنوارهی تعاونیهای برتر استان کرمان به این استان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه، یکی از رویکردهای تعاون در ایران را فقرزدایی عنوان و اظهار کرد: «در استان کرمان، تعاون توانسته چهرهی فقر را پاک و توانمندسازی ایجاد کند و جوانان روستایی و شهری را به تکاپو وادارد».
وی تصریح کرد: «الگوی تعاون میتواند بسیاری از سرمایههای نهفته و استعدادهای پنهان را پیداد و تجمیع کند و به سمت کارهای خلاقانه سوق دهد».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از رویکردهای دیگر تعاونیها را کارآفرینی و ایجاد اشتغال دانست و گفت: «خوشبختانه تعاونیها توانستهاند در حوزههای گوناگون اشتغال ایجاد کنند و بیزینسمدل تعاونیها در حال حاضر از سوی جوانان یک طرح قابل قبول است».
وی افزود: «در کسب و کار استارتآپها معمولا مدل تعاونی را دنبال میکنند زیرا در تعاونیها شعار هر عضو، یک رای؛ فارغ از سرمایه و آوردهی افراد، حاکم است و به همین دلیل در کسب و کارهای نوظهور و استارتآپها، تعاونی کارآمدترین مدل است».
تشکیل 170 شرکت دانشبنیان در کشور
خانی با بیان اینکه رویکرد دیگر تعاون، مدیریت نقدینگی است، اظهارکرد: «در حال حاضر در کشور با سرگشتگی نقدینگی مواجه هستیم که بدون برنامه است و میتواند ویرانگر باشد. الگوی تعاونیها به خوبی میتواند نقدینگی را تجمیع و به سمت تولید هدایت کند».
وی با اشاره به نقش تعاونیها در کاهش آثار تحریم، خاطرنشان کرد: «آثار تحریمها بعد از خروج آمریکا از برجام، مخربتر از تحریمهای قبلی در حال سایهافکنی بر کشور است که با استفاده از الگوی تعاونیها میتواند با کیفیتسازی محصولات، بهینهسازی در تولید و توزیع موثر واقع شود».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی تمایل دارند کسب و کار را به سمت تعاونی سوق بدهند، گفت: «170 شرکت دانشبنیان در کشور تشکیل شده و بیش از 700 شرکت تعاونی در مرحلهی دانش بنیان شدن قرار دارند».
وی با اشاره به برنامههای کشور در سال 1397 تا 1400 به عنوان برنامههای استراتژیک در حوزهی تعاون اظهارکرد: «تشکیل شرکتهای تعاونی هلدینگ، دنبال کردن برندینگ با هدف استاندارد شدن کسب و کار تعاونیها، ایجاد خوشههای تعاونی، مدیریت نقدینگی، ساماندهی استارتآپها، ایجاد نهضت سوادآموزی و سوادافزایی در تعاونیها، ایجاد کرسیهای کارآفرینی و تعاون با همکاری دانشگاهها، ایجاد باشگاه تعاون و کارآفرینی، راهاندازی تورهای ترویجی و کارآفرینی، ایجاد کلینیکهای مشاوره کسب و کار تعاونی، آموزشهای مجازی و توسعهی روستاها با تقویت روستاتعاونها از جملهی این برنامهها است».
خانی با اشاره به شرکت بیش از 15 هزار و 317 تعاونی در جشنوارهی شرکت تعاونیهای برتر، بیان کرد: «گذشت بیش از 3 سال از شروع به کار شرکت، زیانده نبودن و رعایت اصول و قوانین تعاونیها از جمله شرایط شرکت در جشنواره بود».
وی با اشاره به برگزاری جشنواره به شیوهی المپیادی، افزود: «قریب 308 شرکت در کل کشور به عنوان تعاونی برتر در حوزهی استانی انتخاب شدند و در مرحلهی بعد 37 شرکت تعاونی به مرحلهی برتر ملی راه یافتند».
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارکرد: «در جشنوارهی ملی تعاونیهای برتر، شش شرکت در حوزهی دانش بنیان موفق به کسب مقام اول شدند، هشت شرکت که در حوزهی محیط زیست کارهای برتر انجام داده بودند به عنوان تعاونیهای سبز انتخاب شدند و از هر استان یک سفیر تعاون انتخاب شد که در تمام جلسات تعاونیها حضور خواهد داشت و مشکلات آنها را پیگیری میکند».
وی خاطرنشان کرد: «امسال برای اولین بار از 12 شرکت تعاونی که در پنج سال اخیر رتبهی کشوری را کسب کرده بودند در گروه تداوم برتری، تقدیر شد».
خانی افزود: «در استان کرمان نیز بیش از یکهزار و 100 تعاونی برای شرکت در جشنواره ثبتنام کردند که 15 شرکت به مرحلهی برتر استانی رسیدند».
2073
مدیر کل آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای کشور:
نظر خود را بنویسید