گروه جامعه ـ رئیس شبکه بیماریهای ویروسی ایران گفت: «مسافرت به نقاط گرم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، تصوری اشتباه است و هیچیک از منابع علمی آن را تایید نکردهاند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، دکتر سید محمد جزایری روز دوشنبه، چهارم فروردینماه، با اشاره به اینکه خطر ابتلا به کرونا در مناطق گرم هم وجود دارد، بیان کرد: «اینکه مردم فکر کنند در هوای گرم انتقال بیماری انجام نمیگیرد، تصوری کاملا اشتباه است».
وی ادامه داد: «ضریب انتقال بیماری در مورد ویروس کرونا حدود ۲.۵ است یعنی یک فرد آلوده حدود دو تا سه نفر را مبتلا میکند. درجه حرارت محیط ممکن است مقداری این عدد را کاهش دهد ولی به صفر نمیرساند».
جزایری در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا نسبت به گرما حساسیت دارد، افزود: «مدت ماندگاری ویروس بر سطوح گرم، کاهش پیدا میکند. با این حال اگر فرد بیمار در منطقه گرم کشور در بین جمعیت عطسه و سرفه کند، حتما بیماری به سایرین انتقال پیدا میکند و افراد مبتلا به کرونا میشوند».
وی با تاکید بر اینکه گرما در پیشگیری از سرایت بیماری نقشی ندارد، گفت: «یکی از مهمترین راههای انتشار بیماری پخش قطرات تنفسی فرد آلوده است. تنها مسئله این است که قطرات تنفسی فرد بیمار در هوای گرم، ماندگاری کمتری دارد و این موضوع ار نظر تئوریک اثبات شده است».
وی ادامه داد: «رطوبت کم در هوای محیط، کرونا را مستعد ماندگاری بیشتر میکند و سبب ابقای بیشتر ویروس میشود».
جزایری اظهار کرد: «ویروس کرونا در هوای سرد و رطوبت پایین ماندگاری بیشتری دارد و اگر رطوبت بیشتری در محیط وجود داشته باشد، ماندگاری ویروس کاهش مییابد». / الف
نظر خود را بنویسید