گروه جامعه ـ لطفا خبری که چند روز پیش ربیعی، سخنگوی دولت داد و گفت ادارات تعطیل هستند را فراموش کنید. ادارات کرمان تعطیل نیستند اما، بهخاطر کرونا، مدیران ادارات، براساس بخشنامهای که ششم فروردینماه از سوی استانداری به آنها ارسال شده، باید تعداد کارمندان را کاهش بدهند. به برخی مرخصی بدهند که جزو مرخصیهای استحقاقی کارمندان هم حساب نمیشود و بعضی از امورات را هم از طریق دورکاری پیش ببرند. در بخشهایی هم که حضور کارمندان ضروری است، به گونهای عمل کنند که حداقل نیرو در محل کار حضور داشته باشد. در کل، فقط یکسوم کارمندان هر دستگاهی باید به محل کار خودشان بروند.
عباس تقیزاده، مشاور استاندار کرمان در امور رسانه و روابط عمومی، شامگاه جمعه 8 فروردینماه در اینباره به فردایکرمان گفت: «ادارات استان با حضور حداقلی کارمندان، دورکاری و مرخصی حداکثری تا پایان طرح فاصلهگذاری اجتماعی فعالیت میکنند».
وی با بیان اینکه فقط یکسوم کارمندان باید در محل کار حضور داشته باشند، افزود: «مدیران دستگاهها تا جایی که ممکن است باید با دورکاری و مرخصی کارمندان موافقت کنند».
وی در پاسخ به اینکه حالا کارمندان چطور باید از حضور یا عدم حضور خود در ادارهشان مطلع شوند؟ توضیح داد: «ششم فروردینماه بخشنامهای از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان به تمام فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی استان ابلاغ و توضیح داده شده است که چگونه باید عمل کنند».
وی اظهار کرد: «برای من جای تعجب است که کارمندان این همه پرسوجو میکنند تا تکلیف خود را بدانند. ظاهرا برخی مدیران اجرایی اتوماسیون را چک نمیکنند در حالی که در این شرایط باید همیشه گوش بهزنگ باشند. برخی تصمیمات دارد روزانه ابلاغ میشود و این موضوع هم، ششم فروردینماه به مدیران ابلاغ شده است».
تقیزاده ادامه داد: «مدیر دستگاههای اجرایی، فعلا تا پانزدهم فروردینماه باید کارمندان را شیفتبندی کنند و اگر مدیری این کار را انجام نداده است تخلف کرده است».
وی در پاسخ به این پرسش که حالا در اداراتی که این اتفاق نیفتاده، کارمندان چه باید بکنند و از کجا بدانند که نیاز به حضورشان هست یا خیر؟ گفت: «در هر دستگاه، کارمند یک مدیر میانی دارد. مثلا کارمندان کارگزینی، فردی بهعنوان رئیس دارند، فعلا با مسئول بخش خودشان هماهنگ کنند تا در ارتباط با مدیرکل، شیفتبندی انجام شود».
تقیزاده تاکید کرد: «این مرخصیها، از مرخصی استحقاقی کم نمیشود و کارمندان نگران نباشند».
وی اضافه کرد: «اگر هم واحدی نیاز به این دارد که بیش از یکسوم نیروها حضور داشته باشند، مدیران دستگاه باید تصمیم بگیرند ولی اگر بخشی با یک نفر میتواند فعل باشد باید این اتفاق رخ دهد».
وی تصریح کرد: «مدیران دستگاههای اجرایی باید به سمت حضور حداقلی کارمندان بروند به شرط تعطیل نشدن آن اداره».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداریها هم مشمول این ضوابط میشوند؟ گفت که چون شهرداریها به طور کامل جزو قانون خدمات کشوری نیستند، شامل این مصوبه نمیشوند.
تقیزاده دربارهی خبری که سخنگوی دولت چند روز پیش دربارهی تعطیلی ادارات داد اظهار کرد: «ایشان از تعطیلی گفت در حالیکه نه در هیات دولت چنین مصوبهای داشتیم و نه در ستاد مدیریت کرونا. در طرح فاصلهگذاری اجتماعی و هم در جلسهی ویدئو کنفرانسی استانداران و فرمانداران با وزیر کشور اعلام شد که هیچ ادارهای تعطیل نیست و باید با همین شیوه که حضور حداقلی نیروهاست فعالیت کنند». / الف
نظر خود را بنویسید