گروه جامعه ـ طی دیروز تا امروز پنجشنبه، تست کرونای سه نفر دیگر هم در استان کرمان مثبت شد و شمار کل مبتلایان تا عصر پنجشنبه 14 فروردینماه به 285 نفر رسید. هرچند سه نفرِ امروز نسبت به 22 نفر دیروز، آمار خوب و کمی است ولی این سه نفر، هم در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان بودهاند، هم رفسنجان و هم جیرفت. سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، این وضعیت را نشانهی دیگری بر استقرار اپیدمی در استان دانست. یکی از سه بیمار جدید مرد و بقیه زن هستند و به گفتهی دکتر شفیعی، موارد جدید اکثرا کسانی هستند که قبلا، فرد دیگری هم از خانوادهشان کرونا گرفته بوده و در بیمارستان بستری شده و حالا عضو دیگر آن خانواده هم مبتلا شده است. از ابتدای شیوع کرونا در استان ما، ویروس بیشتر در خانوادهها در گردش بوده و تاکنون هم خیلی نسبت به این موضوع هشدار داده شده است. وقتی میگویند رفتوآمدهایتان را قطع کنید، اینکه مثلا برویم پدربزرگ یا مادربزرگ را بیاوریم خانهی خودمان، یا با خواهر و برادرها میهمانی برگزار کنیم نمیشود قطع رفتوآمد. میشود نزدیک شدن به خطر کرونای خانوادگی گرفتن که وضعیت بسیار ناخوشایندی است. در این گزارش، دربارهی اینکه چه کنیم کرونا را به خانه نیاوریم و اگر علامت حتی خفیفی از بیماری را دیدیم؛ چه کنیم تا بقیهی خانواده را کرونایی نکنیم توضیحاتی داده شده است. قبل از آن، این خبر بد را به اطلاع شما میرسانیم که دیروز تا امروز، متاسفانه یک نفر دیگر از بیماران کرونایی در استان درگذشت و شمار قربانیان کرونا در استان تا عصر پنجشنبه به 33 نفر رسید. فرد فوت شده در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی رفسنجان بوده است. ضمنا، اگر کسی قبلا در سامانهی salamat.gov.ir فرم را تکمیل کرده و کرونا نداشتن او ثبت شده، نباید این را پایان کار بداند. در صورتی که مجدد علامتی از بیماری مشاهده کرد مثلا تب کرد یا هر چیز دیگری؛ باز میتواند به این سامانه برود و فرم را مجدد تکمیل کند تا مراقبان پزشکی با او تماس بگیرند و راهنماییاش کنند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، طبق روال روزهای گذشته، عصر پنجشنبه 14 فروردینماه هم در یک نشست خبری مجازی شرکت کرد و با ارائهی این اطلاعات، دربارهی آخرین وضعیت استان کرمان در جدال با کرونا توضیحاتی داد.
شفیعی گفت: «12 و 13 فروردینماه روزهای خلوتی برای آزمایشگاه بود و تعداد نمونههایی که ارسال شد نسبت به قبل کمتر بود. 40 نمونه مورد آزمایش قرار گرفت که سه مورد مثبت قطعی کرونا در بین این نمونهها شناسایی شد».
وی با بیان اینکه شمار کل مبتلایان در استان به 285 نفر رسیده است، افزود: «یک نفر از مبتلایان جدید تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان، یک نفر دانشگاه رفسنجان و دیگری دانشگاه جیرفت است و میبینید که از سه دانشگاه استان نمونهی مثبت داریم و این نشان میدهد گردش ویروس در کل استان را داریم و وضعیت استقرار اپیدمی در استان همچنان حاکم است».
وی اضافه کرد: «رفسنجان شش نمونه و جیرفت هشت نمونه ارسال کرده بودند که از هرکدام یک مورد مثبت شد».
شفیعی گفت: «از این سه مورد جدید، یک نفر آقا و دو نفر خانم و متوسط سنی آنها 68 سال است». وی اظهار کرد: «یک نفر از پرسنل بهداشتی و درمانی استان هم در بین مبتلایان جدید است».
براین اساس، شمار مبتلایان به کرونا در بین پرسنل درمانی استان به 24 نفر رسید.
178 نفر بهبود یافتهاند
شفیعی ادامه داد: «همچنین، طی 24 ساعت گذشته، یک مورد مرگ بهدلیل ابتلا به کرونا از بیمارستانهای استان گزارش شده که از حوزهی رفسنجان و فردی مسن بود و مجموع قربانیان کرونا در استان تا عصر پنجشنبه به 33 مورد رسید».
وی با بیان اینکه در حال حاضر، 49 بیمار مثبت قطعی در بیمارستانهای استان بستری هستند، گفت: «پنج نفر از بیماران در آیسییو هستند و بقیه در بخشهای ایزوله معمولی یا بخش ویژهی کرونا خدمات میگیرند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «طی روز گذشته تاکنون هفت نفر از بیماران با حال عمومی خوب مرخص شدند و مجموع بهبودیافتگان در استان به 178 نفر رسید که شاخص خوبی است».
وی با اشاره به مرخصی یک نفر از بیماران از نقاهتگاه بیان کرد: «در نقاهتگاه چهار نفر هستند و چهار نفر هم پذیرش جدید داشتیم».
1236 بیمار مشکوک به کرونا در استان
شفیعی در ادامه، گفت: «از روز گذشته تا امروز 32 بیمار حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدند که دربارهی 30 نفرشان شک بیشتری به کرونا وجود داشت. از آنها آزمایش گرفته شد و آمار تستهای مثبت در روزهای آینده ارائه خواهد شد».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «از ابتدای اسفندماه تاکنون، یکهزار و 806 بیمار حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که یکهزار و 236 مورد آن مشکوک به کرونا بوده که تاکنون 285 نفرشان قطعا کرونا دارند».
چند توصیه برای اینکه خانوادگی کرونا نگیریم
وی سپس توضیح داد: «بیماران جدید مبتلا به کرونا در استان، اکثرا مواردی هستند که یک مورد در خانوادهشان، طی روزهای گذشته علامتدار بوده و بستری شده و الان عضو دیگر بیمار شده است».
وی با بیان اینکه در استان، گردش ویروس در خانوادهها را داریم و تاکید داریم رفتوآمدها و دید و بازدیدها کاملا قطع شود، افزود: «شاید گردش ویروس در جامعه تا حدی قطع شده باشد اما اگر یک نفر در منزل مبتلا شود و نکات بهداشتی را رعایت نکند، آلودگی خوشهای خود را نشان میدهد».
شفیعی ادامه داد: «به نظر میرسد در استان، دید و بازدیدهای عید هنوز وجود دارد و این، هشدار دهنده است. توصیه میکنیم افراد خانواده، طی یکی، دو هفتهی آینده جز برای کارهای ضروری و یا حضور در محل کار از منزل خارج نشوند. همچنین، در خانواده فاصلهگذاری فیزیکی رعایت شود، شستوشوی مکرر دستها و گندزدایی نقاطی که بهصورت مشترک به آن دست زده میشود مثلا دستگیرهی درِ ورودی یا دستگیرهی درِ سرویس بهداشتی یا دستگیرهی کابینت، میز آشپزخانه، درِ یخچال و هر نقطهی دیگری که چنین شرایطی دارد روزی یک تا دو بار گندزدایی شود. همچنین، افراد به محض ورود به خانه کفش خود را دربیاورند و بلافاصله دست را ضدعفونی کنند یا با آب و صابون بشویند، سپس لباس خود را تعویض کنند و بعد مجدد بعد از تعویض لباس، دست را بشویند. سوئیچ ماشین و دسته کلید خانه را هم در بدو ورود جایی آویزان کنند و آن را وارد خانه نکنند و بعد هم آن را گندزدایی کنند. این اقدامات مانع از گردش ویروس در بین خانواده میشود».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «اگر کسی در خانه بیمار داشت، فرد بیمار باید در شرایط ایزوله بماند. اگر در بیمارستان بستری باشد همکاران ما خانوادهاش را تحت مراقبت قرار میدهند و تا 14 روز هم وضعیت آنها را پیگیری میکنند. بنا به مصوبهی ستاد مدیریت کرونا در استان، در مورد هر فرد بیمار که در بیمارستان بوده، قبل از ترخیص، تیم بهداشتی با خانوادهی او تماس میگیرند و حتی اگر لازم باشد از خانه بازدید میکنند تا مطمئن شوند شرایط ایزوله را در خانه دارند. در این صورت فرد میتواند به منزل برود وگرنه این فرد باید از نقاهتگاه استفاده کند و اگر فردی به نقاهتگاه نرود باید 14 روز در بیمارستان بماند و هزینهی آن را هم بپردازد».
وی گفت: «10 درصد از مبتلایان ممکن است بستری شوند، 90 درصد یا علائم خفیف بیماری را پیدا میکنند که به پزشک مراجعه نمیکنند یا سرپایی دارو میگیرند که این افراد هم باید در منزل شرایط ایزوله را رعایت کنند. اگر احساس کسالت دارند در اتاقی خود را ایزوله کنند و ارتباط با دیگران را به حداقل برسانند و در حین تردد در خانه هم از ماسک استفاده کنند و چنانچه علائم هشداری پیدا کردند به اورژانس مراجعه کنند».
وی با بیان اینکه در این موارد، سامانهی 190 هم میتواند افراد را راهنمایی کند، اظهار کرد: «فرد در دورهی نهفتگی بیماری، ممکن است دیگران را آلوده کرده باشد. توصیهی اکید ما این است که سعی شود با رعایت نکات بهداشتی ویروس را به داخل خانه نیاید و در محیطهای اجتماعی که مجبوریم حاضر شویم، مراقب باشیم آلوده نشویم».
تکمیل چندبارۀ فرم سامانۀ سلامت
شفیعی در پاسخ به فردایکرمان دربارهی اینکه ممکن است کسی در طرح غربالگری شرکت کند و سالم تشخیص داده شود ولی چند روز بعد، علائم بیماری در او مشاهده شود، اینگونه از افراد را چهطور شناسایی میکنید و با این وضعیت، چهقدر نتایج طرح غربالگری وزارت بهداشت قابل اتکاست؟ توضیح داد: «سامانهی سلامت این امکان را دارد که هر فرد، بارها و بارها وارد شود و فرم را تکمیل کند و اینطور نیست که فقط یکبار که در سامانه ثبت شد، رها شود. چندینبار هر فرد میتواند در صورت پیدا شدن علائم بیماری، به این سامانه مراجعه کند. وضعیت او برای مراقبان سلامت ارسال میشود و چنانچه بیمار شده باشد، تحت مراقبت قرار میگیرد». وی تاکید کرد: «مردم میتوانند بارها و بارها در این سامانه ثبتنام کنند و وضعیت سلامت خود را ارزیابی کنند». / الف
نظر خود را بنویسید
نظرات
شهرم ک شلوغه☹😑نمیفهمم چرا نمیشینن خونه
اه
پایه گذار تئوری پلاسمای جامد . دارو و سرم درمان بیماری کرونا را مجانی به بیماران کرونایی ارایه میدهیم
کلیه مسولین و.مقامات علمی را دعوت به آزمایش وبررسی مدارک و مستندات میکنیم تا هر چه سریعتر این دارو در اختیار بیماران کرونایی قرار گیرد
شماره تلفن من : 09132408653
In reply to by مهدی
شماره تماس دکتر مهدی شفیعی:
09133454633