گروه جامعه ـ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت دربارهی ادعاهایی که پیرامون داروی «فاوپیراویر» مطرح شده توضیحاتی داد و تاکید کرد که تجویز، تولید و توزیع این دارو برای مبتلایان به کرونا فقط در صورت تایید کمیته درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مبنی بر اثربخشی آن ممکن است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسریف کیانوش جهانپور روز جمعه، 15 فروردینماه، در نشست خبری ویدئو کنفرانس در اینباره اظهار کرد: «وزارت بهداشت از ابتدا اعلام کرد که داروی فاوپیراویر در اروپا و آمریکا هم مورد تایید قرار نگرفته است. این دارو در ژاپن برای آنفلوآنزا تولید شده بود و در ژاپن هیچ گزارشی مبنی بر اینکه این دارو در زمینه کووید ۱۹ (کرونا) سودمند است، حتی از طرف شرکت سازنده هم گزارش نشده است».
وی اضافه کرد: «در چین هم این دارو روی بیمار کرونا تست شده و گفتهاند تاثیر نسبی داشته و حتی مقالهای که در این زمینه منتشر شده بود، پس گرفته شد. به هر حال مقالهی محکمی از مطالعهی علمی و بالینی مبنی بر اثربخشی داروی فاوپیراویر وجود ندارد».
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «برخی اعلام کردند ما محمولهی اهدایی ژاپن را روی ۳۰ بیمار آزمایش کرده و پاسخ گرفتهایم. اگر این صحیح باشد باید نتیجهی آن در مجلههای علمی چاپ شده باشد یا به وزارت بهداشت ارائه کرده باشند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است».
وی تاکید کرد: «چیزی که از سوی هیچ نهادی در هیچ کشوری تایید نشده، چهطور بدون مستندات علمی میتواند قابل تایید باشد؟ اگر کسی قصد تولید یا واردات دارد باید بداند تجویز و توزیع آن منوط به تایید کمیته درمان در وزارت بهداشت و مهر صحت سازمان غذا و دارو در زمینه اثربخشی آن است. در غیر این صورت تولید و واردات آن امکانپذیر نیست».
جهانپور درباره میزان اهدا شده داروی فاوپیراویر گفت: «سه هزار دوز از این دارو از طرف ژاپن و ۱۵ هزار دوز از طرف صلیب سرخ چین اهدا شده بود که این موارد برای مطالعات بالینی در بیمارستانهای مختلف استفاده شده و در حال ارزیابی و مطالعه هستیم».
به گفتهی او، افرادی این دارو را در مراکز دیگری تجویز کرده و اعلام کردهاند که سودمندی داشته است. وی اضافه کرد: «ممکن است برخی شرکتها مادهی اولیه این دارو را وارد کرده یا در حال اقدام برای واردات آن باشند، همهی این موارد منوط به تایید اثربخشی دارو در ایران است. با ادعاهای انفرادی، هیچ کشوری تولید و واردات دارو را انجام نمیدهد».
جهانپور تاکید کرد: «هیچ نظام اخلاق پزشکی و دارویی و درمانی در دنیا این روش تجویز را توصیه نمیکند. این کار وظیفهی معاونت درمان و سازمان غذا و دارو است که اثربخشی دارو را تایید کرده و بعد دارو تجویز شود». / الف
نظر خود را بنویسید