گروه جامعه ـ کرونا همچنان در استان کرمان قربانی میگیرد؛ طی دیروز تا امروز چهارشنبه، دو نفر دیگر از بیماران کرونایی نیز جان باختند. یک نفر از آنها یک مرد اهل شهرستان زرند و دیگری زنی اهل شهرستان کرمان بود. با این حساب، جمع قربانیان کرونا در استان تا عصر چهارشنبه 20 فروردینماه به 44 نفر رسید. همچنین، طی 24 ساعت گذشته، از 156 نمونهای که در دو آزمایشگاه تشخیص کرونا کرمان مورد آزمایش قرار گرفت، تست 15 بیمار مثبت شد. بنا بر این آمار، تا عصر چهارشنبه 20 فروردینماه، در استان کرمان 394 بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شده است. مبتلایان جدید، دو نفرشان اهل شهرستان بافت و از نزدیکان بیماری هستند که پیش از این، تست کرونای او مثبت شده است. 10 نفر دیگرشان، اهل شهرستان کرمان، دو نفرشان از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی رفسنجان و یک نفرشان از مناطق تحت پوشش دانشکده پزشکی سیرجان هستند. میانگین سنی مبتلایان جدید 62 سال است. بنا به اعلام سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، هماکنون پنج نفر از بیماران کرونایی استان هم در آیسییو هستند. دکتر شفیعی امروز چهارشنبه تصریح کرد که سیاستگذاران باید اجازه بدهند فاصلهگذاری اجتماعی ادامه یابد. او از مردم هم خواست خودمراقبتی را همچنان جدی بگیرند و چنانچه مجبورند از خانه خارج شوند احتیاط کنند و توصیههای بهداشتی مربوط به پیشگیری از کرونا را با دقت رعایت کنند چون آنچه تاکنون رخ داده، کاهش زنجیرهی انتقال بوده وگرنه ویروس که هنوز در همهی نقاط ایران و استان کرمان هست. او همچنین، به بیماران کرونایی که از بیمارستان مرخص میشوند و خانوادههای آنها توصیه کرد که به نقاهتگاه «نه» نگویند و با ماندن در نقاهتگاه، جلوی انتقال احتمالی ویروس به خانواده و نزدیکان خود را بگیرند. او البته یادآور شد که یک تیم بهداشتی از این پس شرایط محل زندگی بیماران را رصد میکنند و اگر مجوز بدهند فرد میتواند به خانه برود وگرنه باید در نقاهتگاه بماند و اگر فردی شرایط ایزولهی خانگی را نداشت و راضی هم نشد به نقاهتگاه بیاید، حکم دادستانی برایش میگیرند چون خطر زیادی اطرافیانش را تهدید میکند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، عصر چهارشنبه 20 فروردینماه، در یک نشست خبری مجازی دربارهی آخرین وضعیت استان کرمان در جدال با کرونا گزارشی داد.
وی گفت: «طی 24 ساعت گذشته، از مجموع 156 تستی که در دو آزمایشگاه گرفتیم 15 مورد مثبت شناسایی کردیم که 10 درصد کل تستها بود و جمع کل مبتلایان استان به 394 نفر رسید».
وی افزود: «از 15 مورد جدید 12 نفر تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان، دو نفر در حوزه دانشگاه علومپزشکی رفسنجان و یک نفر در حوزهی دانشکده پزشکی سیرجان بوده است». وی با بیان اینکه مبتلایان جدید، هشت نفرشان مرد و هفت نفرشان زن هستند، ادامه داد: «از این بیماران جدید، شش نفرشان در بیمارستان بستری هستند. بقیهی موارد اما از اطرافیان بیمارانی هستند که تست کرونای آنها مثبت شده است».
به گفتهی او، دو نفر از مبتلایان جدید تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان، اهل بافت و اطرافیان فردی هستند که پیش از این تست کرونای او مثبت شده است.
وی اظهار کرد: «میانگین سنی 15 بیمار جدید هم، 62 سال است. از زمانی که در حال نمونهگیری از اطرافیان بیماران هستیم، جوانان و میانسالان هم در این گروه هستند و یک دلیل کاهش میانگین سنی همین موضوع است».
شفیعی با یادآوری اینکه از اواسط هفتهی جاری، نمونهگیری از بیماران سرپایی نیز در استان آغاز شده است، توضیح داد: «این اقدام، جزو راهکارهای جدید مقابله با کروناست که تست و نمونهگیری را هدفمند افزایش دهیم و گروههای در معرض خطر بیشتری را قبل از علامتدار شدن و یا در ابتدای بیماری که علائم آن خفیف است شناسایی کنیم. شناسایی این بیماران، ایزوله کردن آنها در منزل و آموزش نکاتی که باید رعایت کنند و یا هدایت آنها به نقاهتگاه باعث میشود که زنجیرهی انتقال ویروس در جامعه، در کنار تمام برنامههایی که از ابتدای شیوع کرونا اجرا شده است، قطع شود».
وی گفت: «غربالگری زودهنگام بیماران را تقویت کردهایم و از مردم هم میخواهیم با کمترین علامت از بیماری، به مراکز 16 ساعته ما مراجعه کنند یا وقتی همکاران ما به عنوان اطرافیان بیمار فراخوان میکنند به موقع مراجعه کنند تا تست دهند. این اقدامات، خیلی به قطع زنجیرهی انتقال ویروس در خانوادهها و جامعه کمک میکند».
43 بیمار کرونایی در بیمارستان
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان در ادامه اظهار کرد: «هماکنون 43 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد پنج نفرشان حال نامساعدی دارند و در آیسییو هستند».
وی با بیان اینکه شش نفر از بیماران طی 24 ساعت گذشته مرخص شدند و مجموع بهبودیافتگان به 229 نفر رسید، افزود: «از ابتدای شیوع کرونا در استان، 316 مورد بستری قطعی داشتیم که 229 نفر از آنها مرخص شدهاند».
شفیعی ادامه داد: «طی 24 ساعت گذشته، 65 نفر با تشخیص بیماری حاد تنفسی در استان بستری شدند که در مورد 62 نفر از آنها تشخیص کرونا براساس علائم بالینی و عکسبرداری مطرح شد. این افراد تحت نمونهبرداری قرار گرفتند و آمار مواردی که مثبت بشود، طی روزهای آینده اطلاعرسانی میشود».
1559 بیمار مشکوک به کرونا در استان
وی اظهار کرد: «از ابتدای شیوع کرونا در استان تاکنون دو هزار و 140 نفر با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که دربارهی یکهزار و 559 نفر از آنها احتمال کرونا مطرح شده است».
وی گفت: «تاکنون دو هزار و 202 مورد نمونهبرداری داشتیم و 394 مورد مثبت شناسایی کردیم که 316 نفر از آنان در بیمارستان بستری شدند».
شفیعی یادآور شد: «اختلاف آمار بیماران مثبت و بیماران بستری شده که به تدریح بیشتر هم میشود مربوط به موارد سرپایی و اطرافیان بیماران است که بستری نمیشوند و در ایزولهی خانگی قرار میگیرند».
8 بیمار در نقاهتگاه
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس گفت: «هماکنون هشت نفر از بیماران در نقاهتگاه هستند». وی افزود: «دیروز شش نفر از بیمارستان مرخص شدند ولی تنها دو نفر از آنها به نقاهتگاه رفتند در صورتی که انتظار داریم تعداد بیشتری به نقاهتگاه بیایند».
وی ادامه داد: «اگر بیماران به نقاهتگاه بروند احتمال آلودگی در خانه خیلی کمتر میشود و ما را به کنترل اپیدمی کمک میکند».
وی توضیح داد: «از این پس، قبل از ترخیص بیماران، همکاران ما از محل زندگی بیماران بازدید و شرایط برای ایزولهی خانگی را رصد میکنند. اگر تیم بهداشتی مجوز ایزوله در منزل را بدهد میتوانند به منزل بروند. اگر این مجوز را مرکز بهداشت شهرستان به بیمارستان ندهد فرد باید به نقاهتگاه برود یا در بیمارستان بماند».
وی تصریح کرد: «اگر بیماری شرایط ایزوله در منزل را نداشته باشد و نخواهد به نقاهتگاه برود از الزام قانونی طبق مصوبهی ستاد مدیریت کرونا استفاده و با حکم دادستانی به نقاهتگاه منتقل میشود». شفیعی گفت: «هنوز از این ابزار استفاده نکردیم چون ازدحام بیمار در بیمارستانها نداریم به بیماران اختیار دادیم یا در بیمارستان 14 روز بمانند یا به نقاهتگاه بروند. سعی میکنیم با آموزش و تشویق مردم و رضایت، این فرایند طی شود ولی اگر احساس کنیم فرد ممکن است برای اطرافیان خطرساز باشد و از حضور در نقاهتگاه هم استقبال نکند از حکم دادستانی استفاده خواهیم کرد چرا که برای ما سلامت فرد و اطرافیانش اهمیت بالایی دارد».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان از فوت دو بیمار دیگر در استان طی 24 ساعت گذشته نیز خبر داد و اظهار کرد: «یک نفر از آنها زن و اهل شهرستان کرمان و دیگری مرد اهل شهرستان زرند بود». وی اضافه کرد «کل متوفیان کرونا در استان کرمان تا عصر چهارشنبه به 44 مورد رسید».
خبری از بازگشایی مدرسه و دانشگاه نیست
شفیعی در بخش دیگری از سخنان خود، دربارهی وضعیت فعلی استان و کشور توضیح داد: «تاکید وزارت بهداشت و وزیر محترم بهداشت به عنوان رئیس ستاد کرونای کشور و معاونان ایشان و تمام صاحبنظران این است که اپیدمی هنوز در مرحلهی فروکش نیست و در خیلی مناطق کشور رو به افزایش است و این خطر وجود دارد که با ازدحام جمعیت و افزایش ترددها اپیدمی شعلهورتر شود».
وی با بیان اینکه دربارهی شرایط جدید کشور باید منتظر تصمیمات نهایی ستاد بمانیم، افزود: «دانشگاهها و مدرسهها فعلا در دستور بازگشایی نیستند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان ادامه داد: «براساس پیشروی اپیدمی ممکن است تصمیمات تغییر کند. در مراحل اول، نگرانی عمده این بود حالا که گردش ویروس در جامعه بالاست، خیلی سریع باید گردش آن را قطع یا کم کنیم. چند کار برای این منظور شروع شد. اول ازدحامها کم شد و مراکزی که جمعیت در آن زیاد بود، تعطیل شد. این کار، آسیبهایی ایجاد کرد ولی تبعات خیلی خوبی داشت».
وی اظهار کرد: «اما نمیتوان برای چند ماه این وضعیت را نگه داشت چون خسارات گستردهای برای بخشهایی از جامعه به دنبال دارد». شفیعی گفت: «کار بعدی این است حالا که زنجیرهی انتقال محدود شده نگذاریم دوباره محکم پیوند بخورد. غربالگری زودهنگام، تستگیری از موارد سرپایی و اطرافیان بیماران کارهایی است که وظیفهی وزارت بهداشت است و انجام میشود». وی تصریح کرد: «سیاستگذاران هم باید اجازه دهند فاصلهگذاری اجتماعی ادامه یابد. وسایل حملونقل عمومی و مترو باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. باید توقف در ایستگاه در اتوبوس و مترو مدیریت شود تا تعداد زیادی مسافر سوار نشود. گندزدایی مرتب باید در این مکانها صورت گیرد و ملاحظاتی که مدنظر است، در قالب دستورالعملهایی ابلاغ شده است».
وی اضافه کرد: «بحث بعدی، خودمراقبتی است که اصل اساسی در کنترل بیماری است. گردش ویروس در جامعه کمتر شده و نباید بگذاریم شعلهور شود. تکتک ما باید مراقب دستهای خود باشیم، آداب عطسه و سرفه را بهجا بیاوریم و اگر کمترین علامتی از بیماری داشتیم به مراکز 16 ساعته یا سامانهی salamat.gov.ir مراجعه کنیم».
شفیعی گفت: «در کنار اقداماتی که دولت انجام میدهد، این اقدامات هم نیاز است تا ویروس مهار شود». وی یادآور شد: «حتی اگر آمارها طی هفتههای آینده کم شود، این ویروس آتش زیرخاکستر است تا زمانی که نشانههای دقیقی سرکوب بیماری را ثابت نکند». / الف
نظر خود را بنویسید