فردایکرمان ـ گروه جامعه: از دیروز تا حالا، تست کرونای 16 نفر دیگر هم در استان کرمان مثبت شده و شمار کل مبتلایان در استان تا عصر یکشنبه 24 فروردینماه به 458 نفر رسیده است. 9 نفر از بیماران جدید زن و هفت نفرشان مرد و میانگین سن آنها 65 سال است. 14 نفر از بیماران جدید از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی «کرمان» و دو نفرشان از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی «بم» هستند. هفت نفر از بیماران جدید نیاز به بستری در بیمارستان داشتند که یک نفرشان در «زرند»، چهار نفرشان در بیمارستانهای «شهر کرمان» و دو نفرشان در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی «بم» بستری شدهاند. متاسفانه، روز گذشته، مرگ غمانگیز یکی از بیماران کرونایی نیز رخ داده است. نامبرده، یک مرد 50 ساله اهل شهرستان زرند و مبتلا به بیماری زمینهای بوده که به گفتهی خانوادهاش، چند روزی بوده که تب داشته و سرفه. با این وجود، دیروز او را به بیمارستان رساندند و به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، لحظاتی پس از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داده و بعد هم معلوم شده که کرونا داشته است. دکتر شفیعی نسبت به مراجعهی دیرهنگام در صورت پدیدار شدن علائم کرونا در افراد هشدار داد و از همهی مردم استان خواست چنانچه علائمی از بیماری کرونا پیدا کردند، خیلی زود اقدام کنند و نگذارند آنقدر دیر بشود که از دست پزشکان کاری برنیاید.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، عصر یکشنبه 24 فروردینماه در جمع خبرنگاران دربارهی آخرین وضعیت استان در جدال با کرونا گزارشی را ارائه کرد.
وی گفت: «طی 24 ساعت گذشته، از 80 نمونهای که مورد آزمایش قرار گرفته، 16 مورد جدید تشخیص قطعی کرونا در استان داشتیم و مجموع موارد مثبت به 458 مورد رسید».
وی افزود: «14 نفر از بیماران جدید مربوط به حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان و دو مورد مربوط به دانشگاه علومپزشکی بم بوده است».
به گفتهی شفیعی، 9 نفر از بیماران جدید زن و هفت نفرشان مرد و متوسط سنی مبتلایان جدید 65 سال است.
وی اظهار کرد: «از 16 مورد جدید، هفت نفرشان از بیمارانی هستند که در بیمارستان بستری هستند و هفت مورد نیز از اطرافیان بیماران هستند». وی توضیح داد: «از هفتهی گذشته و با راهاندای آزمایشگاه دوم تشخیص کرونا، تمامی اطرافیان بیماران مورد آزمایش قرار میگیرند. پیش از این، وقتی تست کسی مثبت میشود، به اطرافیان او آموزش میدادیم و توصیه میکردیم تا فاصلهگذاری را رعایت کنند و اگر علامتدار شدند مراجعه کنند. الان اما کاری به این موضوع نداریم و هر تعداد افرادی که با بیمار ارتباط داشته باشند فراخوانده شده و از آنها تست گرفته میشود که طی 24 ساعت گذشته، هفت مورد جدید ابتلا از اطرافیان بیماران داشتیم».
وی همچنین بیان کرد: «از هفت بیمار جدید بستری شده؛ یک نفرشان در شهرستان زرند، چهار نفرشان در بیمارستانهای شهر کرمان و دو نفرشان در حوزهی دانشگاه علومپزشکی بم هستند».
تاکنون 342 بیمار بهبود یافتهاند
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، با بیان اینکه یک مورد از بیماران جدید هم، از مراجعان سرپایی بوده است، اضافه کرد: «در بین مبتلایان جدید، یک مورد هم از پرسنل بهداشتی و درمانی استان است».
به گفتهی وی، در استان کرمان، تاکنون 43 نفر از پرسنل بهداشتی و درمانی مبتلا به کرونا شدهاند.
شفیعی، با بیان اینکه یک مورد فوت هم که اهل شهرستان زرند بود هم طی دیروز تا حالا داشتیم، افزود: «مجموع جانباختگان کرونا در استان به 47 مورد رسید».
وی اظهار کرد: «9 مورد ترخیص با حال عمومی خوب از بیمارستانها نیز طی 24 ساعت گذشته داشتیم و مجموع بهبودیافتگان این بیماری از 342 مورد بستری، به 266 مورد رسید».
وی یادآور شد: «اختلاف بین 342 مورد بستری با 458 مورد بیمار قطعی مربوط به مواردی است که جزو کادر درمان یا اطرافیان بیمار بهصورت سرپایی بودهاند و بهجای بستری در بیمارستان، با رعایت شرایط، در منزل در ایزوله خانگی قرار گرفتهاند».
29 بیمار در بیمارستان هستند
وی ادامه داد: «در حال حاضر، 29 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان هستند که پنج نفر از آنها حال مساعدی ندارند و در آیسییو تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتهاند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر، 21 نفر از بیماران در نقاهتگاه در حال تکمیل دورهی درمان خود هستند، گفت: «پس از ترخیص بیماران، تیم بهداشتی از منزل بیماران بازدید میکند و چنانچه شرایط منزل برای ایزوله شدن مناسب نباشد، اطرافیان میپذیرند و بیمار به نقاهتگاه میآید و رایگان تا بهبودی کامل در آنجا میماند».
وی تاکید کرد که ماندن در نقاهتگاه، در تامین سلامت خانوادهی بیماران بسیار موثر است.
شناسایی 1776 بیمار مشکوک به کرونا
شفیعی همچنین اعلام کرد: «از ابتدای اسفندماه تاکنون دو هزار و 362 نفر بهدلیل بیماریهای حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که 37 مورد آن مربوط به 24 ساعت گذشته بوده است». وی افزود: «تعداد موارد مشکوک به کرونا از ابتدای اپیدمی تاکنون نیز یکهزار و 776 نفر بوده که 37 نفر از آنها مربوط به 24 ساعت گذشته بوده است».
افزایش ظرفیت آزمایشگاهی استان
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان در پاسخ به سوالی دربارهی افزایش ظرفیت آزمایشگاهی استان توضیح داد: «آزمایشگاه دوم تشخیص کرونا در کلینیک بعثت فعال شده است. آزمایشگاه سوم هم آمادهسازی شده است. با توجه به شروع گام دوم مقابله با کرونا و همزمان با بازگشایی پلکانی صنوف، برنامه را به این سمت بردیم که غربالگری زودهنگام داشته باشیم و با کمترین علائم بالینی بیماران را شناسایی و در منزلشان ایزوله کنیم تا مانع از شیوع گسترده کرونا شویم». وی با بیان اینکه در این راستا، ممکن است مراجعان و اطرافیان بیماران طی روزهای آینده افزایش یابد و نیاز به راهاندازی آزمایشگاه سوم داشته باشیم، افزود: «ضمن اینکه در دانشگاههای علومپزشکی در شهرستانهای بم، جیرفت، رفسنجان و سیرجان نیز تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه کرونا خریداری شده، نیروها آموزش دیده و در حال کنترل نهایی هستند و هر زمان که کیفیت آزمایشها، به حد قابل قبول مورد تایید انستیتوپاستور برسد، فعالیت خود را میتوانند آغاز کنند و این آزمایشگاهها، به ظرفیت آزمایشگاهی استان اضافه میشوند و این فرصت را مهیا میکند تا هرکسی نیاز به تست دارد در اسرعوقت در نزدیکترین آزمایشگاه محل زندگی خود بتواند تست را انجام بدهد».
پنهان کردن بیماری خطرناک است
شفیعی همچنین با تاکید بر اینکه افراد نباید بیماری خود را پنهان کنند، ماجرای غمانگیز فوت یکی از هماستانیها بهدلیل کرونا که دیروز اتفاق افتاد را توضیح داد. او گفت: «فرد فوت شده اهل زرند و مردی 50 ساله و دارای بیماری زمینهای بودند. دیروز در منزل بدحال و به بیمارستان منتقل شدند اما چند دقیقه بعد از ورود به بیمارستان، فوت کردند».
وی افزود: «براساس شرح حالی که اطرافیان دادند ایشان، چند روز در منزل دچار تب و سرفه و بدحال بوده است».
وی با بیان اینکه ترس بیمورد از بیماری باعث شده برخی افراد تا لحظهی آخر که بدحال میشوند به بیمارستان مراجعه نکنند، ادامه داد: «این بیمار فوت شده، احتمالا یک هفته درگیر بیماری بوده و معلوم نیست چند نفر از اطرافیان را نیز گرفتار کرده است».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان اظهار کرد: «مردم نباید ترس بیمورد از بیماری داشته باشند و اگر احساس میکنند نیاز به ویزیت یا مراجعه به بیمارستان دارند حتما این اقدام را انجام دهند. مراجعهی دیرهنگام فرصت درمان را میگیرد اما هرچه زودتر بیماری تشخیص داده شود زودتر میتوان بیماری را مدیریت کرد و خیلی اوقات میتوان جان افراد را نجات داد».
وی افزود: «از مردم میخواهیم در سامانهی salamat.gov.ir ثبتنام کنند و چنانچه علائمی داشتند آن را اعلام کنند تا همکاران ما وضعیت آنها را پیگیری کنند و روزانه اگر علائمشان تغییر کرد در سامانه اعلام کنند. فردی که دیروز فوت شد، حتی در سامانه ثبتنام نشده بود. اگر این اتفاق افتاده بود به ایشان هشدار داده میشد و همکاران ما هم پیگیری میکردند و نمیگذاشتند مراجعهی دیرهنگام اتفاق بیفتد».
وی با بیان اینکه نگرانی بیمورد و انگ اجتماعی بیماری، دارد موجب این عدم مراجعات میشود، تاکید کرد که مردم با پیگیری نکردن و مراجعهی دیرهنگام، جان و سلامتی خود را به خطر نیاندازند.
شفیعی همچنین گفت: «در بررسیهایی که انجام دادیم معلوم شد که نزدیک به 50 درصد از نزدیکان بیماران قطعی هم اطلاعات خود را در سامانه وارد نکردهاند. توصیهی ما این است که همه وارد سامانه شوند و وضعیت خود را اعلام کنند و الان هم هرکسی را برای آزمایش دادن رایگان فراخوان میکنیم مراجعه کند. / الف
نظر خود را بنویسید