فردای کرمان – گروه جامعه: عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «داروی رمدسیویر (Remdesivir) که در گذشته برای درمان ابولا تولید شده بود، مراحل نهایی کارآزمایی بالینی را برای درمان کرونا طی میکند و احتمالا تا سه ماه آینده به عنوان داروی درمان کووید ۱۹ به بازار دنیا معرفی میشود». محرز خبر خوش دیگری هم اعلام کرد و گفت: «به نظر میرسد که شیوع کرونا و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده و نمودار این اپیدمی در ایران به پیک و نقطهی اوج خود رسیده و مسطح شده است. گزارشهایی که در اکثر استانها داریم نشان میدهد مثلا در تهران و اصفهان که شیوع بالای این بیماری را داشتیم به وضعیت مسطح و عبور از پیک این بیماری رسیدهایم و البته در بسیاری از استانها روند کاهشی و نزولی این اپیدمی زودتر شروع شده بود».
وی مهمترین علت کنترل و کاهش موارد جدید کرونا را در خانه ماندن مردم و اجرای طرح فاصلهگذاری فیزیکی به خصوص در ایام نوروز دانست و تاکید کرد: «کشورهایی که در کنترل این اپیدمی موفق بودهاند؛ جاهایی بودهاند که روی فاصلهگذاری فیزیکی بین افراد خیلی جدی بودند و انجام دادند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مینو محرز روز یکشنبه (31 فروردین) بیان کرد: «داروی «رم دسیویر» یک داروی ضد ویروس و تولید یک شرکت آمریکایی است و در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹ در چین هم در درمان بیماران موثر بود. این دارو اکنون در اروپا و آمریکا تحت یک کارآزمایی وسیع برای درمان این بیماری است و نتیجهی آن فوقالعاده خوب بوده است. اکنون در مرحلهی سوم کارآزمایی بالینی برای درمان کووید ۱۹ است و فقط یک مرحلهی دیگر باقیمانده است».
وی افزود: «نتیجهی مراحل قبلی کارآزمایی بالینی این دارو با موفقیت طی شده است و احتمالا تا دو یا سه ماه آینده با گذراندن مرحلهی آخر کارآزمایی بالینی این دارو به عنوان داروی اختصاصی درمان کووید ۱۹ به بازار دنیا عرضه میشود».
محرز گفت: «چین هم این دارو را در اختیار دارد و اگر تایید شود میتوانیم این دارو را از چین تهیه کنیم. البته اکنون مقدار کمی از این دارو در کشور وجود دارد و در برخی مراکز درمانی ایران در بهبود بیماران کرونا موثر بوده است».
وی ادامه داد: «سازمان بهداشت جهانی هم یک مطالعهی بزرگ در چندین کشور اروپایی و آسیایی از جمله ایران دربارهی اثربخشی این دارو انجام میدهد. البته مطالعهی وسیع آمریکا و اروپا در مورد این دارو یک مطالعهی چند مرکزی و بزرگ است و نتیجهی آن ارزشمند و قابل توجه خواهد بود».
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «این دارو چند سال پیش برای درمان ابولا تولید شد و بعد کنار گذاشته شد اما بعد از شیوع کرونا آمریکا این دارو را به چین داد و مشخص شد که در درمان این بیماری موثر است».
نمودار کرونا مسطح شد
محرز دربارهی وضعیت شیوع کرونا در ایران گفت: «به نظر میرسد که شیوع کرونا و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده و نمودار این اپیدمی در ایران به پیک و نقطهی اوج خود رسیده و مسطح شده است. گزارشهایی که در اکثر استانها داریم نشان میدهد مثلا در تهران و اصفهان که شیوع بالای این بیماری را داشتیم به وضعیت مسطح و عبور از پیک این بیماری رسیدهایم و البته در بسیاری از استانها روند کاهشی و نزولی این اپیدمی زودتر شروع شده بود».
وی افزود: «مهمترین علت کنترل و کاهش موارد جدید کرونا، در خانه ماندن مردم و اجرای طرح فاصلهگذاری فیزیکی به خصوص در ایام نوروز است. فاصلهگذاری اجتماعی عبارت درستی نیست. آنچه باید اجرا شود فاصلهگذاری فیزیکی است که موثر بوده است و در تمام دنیا نیز بهترین راهکاری که تاکنون برای کنترل این بیماری انجام شده، همین فاصلهگذاری فیزیکی بین افراد است».
محرز گفت: «به عنوان مثال در بیمارستان امام خمینی(ره) که من حضور دارم، در دو ماه گذشته ۱۸ هزار مراجعهی سرپایی و بیش از دو هزار بستری برای بیماران تنفسی داشتیم که عمدتا کرونایی بودند و همهی تختهای بستری و آیسییو برای این بیماران اشغال بود اما اکنون عمدهی این تختها خالی شده و بیمارستان ۱۳۰۰ تختخوابی امام تهران به مرحلهی عادی و پذیرش بیماران غیر کرونایی رسیده است و تعداد موارد مشکوک به کرونا که روزانه مراجعه میکنند به ۳۰ تا ۵۰ نفر کاهش پیدا کرده است».
این فوق تخصص بیماریهای عفونی افزود: «نگران بازگشایی مشاغل هستیم. به مسئولان هم توصیه کرده بودیم که بازگشاییها به تعویق بیفتد، البته مسائل اقتصادی، اجتماعی و روانی هم باید در نظر گرفته شود. به هر حال این تصمیم گرفته شده است و باید ببینیم که چه پیش میآید اما کشورهایی که در کنترل این اپیدمی موفق بودهاند؛ جاهایی بودهاند که روی فاصلهگذاری فیزیکی بین افراد خیلی جدی بودند و انجام دادند».
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از افراد تاکنون در ایران به کرونا مبتلا شدهاند گفت: «نمیتوانیم برآوردی داشته باشیم چون تست زیادی انجام نمیدهیم. جاهایی مثل اروپا، آمریکا یا استرالیا که تعداد زیادی تست انجام میدهند، میتوانند کشف کنند که چه میزان از افراد جامعه درگیر این ویروس شدهاند و حتی جاهایی که تجمع مبتلایان بیشتر است را پیدا میکنند اما در ایران امکان اینکه از افراد زیادی تست کنیم نداریم».
محرز افزود: «با این حال اکنون که نمودار شیوع کرونا در حال مسطح شدن است، نشان میدهد که عدهی زیادی از افراد جامعه مبتلا شدهاند و میدانیم که عمدهی این مبتلایان بدون علامت هستند ولی فقط با انجام تست میتوانیم متوجه شویم که چند درصد جامعه مبتلا شدهاند».
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر و کرونا وزارت بهداشت گفت: «در مورد ابتلای مجدد افرادی که یکبار به کرونا مبتلا شدهاند، هنوز نمیتوانیم نظر قطعی بدهیم و زمان میخواهد که بتوانیم جواب این پرسش را بدهیم و گرمای هوا هم هنوز معلوم نیست در کاهش و کنترل این بیماری موثر باشد».
محرز دربارهی استفاده از کیت تشخیص آنتیبادی و پادتن کرونا در بین افراد جامعه، بیان کرد: «این کار امکانپذیر است و در برخی شهرهای کوچک در حال بررسی است. اگر این کیت به صورت انبوه و زیاد تولید شود که توان آن را هم در کشور داریم و مسئولان امکانات آن را بدهند، میتوانیم افراد جامعه را بررسی کنیم و کسانی که به این ویروس مبتلا شدهاند میتوانند با خیال راحت به کار و زندگی برگردند». /پ
نظر خود را بنویسید