گروه جامعه ـ مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «برای نذری دادن تا حد امکان از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نکنیم و اگر هم مجبور به استفاده بودیم از نوع تجزیهپذیر استفاده کنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، ژیلا مهدی آقایی اظهار کرد: «سالانه یک و دو دهم میلیون تن پلاستیک وارد چرخهی زباله میشود که معادل ۱۰ درصد از کل پسماند شهری است این در حالی است که فقط برای ۵.۱ میلیون تن بطری پلاستیکی معادل ۴۷ میلیون گالن نفت و حجم زیادی انرژی مصرفشده و گاز گلخانهای منتشر میشود. در واقع نفت را وارد چرخهی پسماند میکنیم».
وی ادامه داد: «پلاستیکها ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال در طبیعت سالم میمانند و بعد از آن تجزیهشان آغاز میشود. حدود هزار سال این تجزیه طول میکشد البته انواع تخریبپذیر زودتر تخریب میشوند اما همچنان مضر هستند و خاک را آلوده میکنند».
وی در ادامه با ارایهی پیشنهاد جایگزین کردن انواع ظروف یکبار مصرف گیاهی بهجای ظروف پلاستیکی گفت: «زبالههای پسماند نذری چه با غذا باقی بماند چه بهصورت ظرف خالی باعث آلودگی خواهد شد. باید سعی کنیم کمترین استفاده را از این ظروف داشته باشیم. اگر میخواهیم از نوشیدنیهای نذری استفاده کنیم، همراه داشتن لیوانی کوچک حجم زیادی اشغال نمیکند».
آقایی افزود: «مورد مهم بعدی این است که جمعآوری ظروف انجام شود و هیئتها خودشان را موظف به جمعآوری و تفکیک ظروف مانده از نذریشان کنند».
2238
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست:
پخش نذری بدون ظروف یکبار مصرف پلاستیکی انجام شود

نظر خود را بنویسید