فردای کرمان – گروه جامعه: معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یک میلیون واحد صنفی هنوز برای ثبتنام در سامانهی وزارت بهداشت اقدام نکردهاند، گفت: «بیشترین ثبتنامها مربوط به واحدهای صنفی و صنعتی کوچک مانند خشکشوییها، خواربارفروشیها و تعمیرگاهها است. رتبهی دوم شامل واحدهای اداری مانند بانکهاست و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نیز از نظر ثبتنام برای بازگشایی و اخذ مجوز وزارت بهداشت در رتبهی سوم هستند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، محسن فرهادی روز سه شنبه بیان کرد: «بر اساس مصوبهی ستاد ملی کرونا همهی اصناف تولیدی و خدماتی در مرحلهی اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند که از ۲۳ فروردین در کشور و از اول اردیبهشت در تهران اجرا شد برای بازگشایی باید در سامانهی وزارت بهداشت ثبت نام میکردند و پس از دریافت پروتکل بهداشتی و دادن تعهد رعایت این پروتکل، مجوز بازگشایی دریافت میکردند اما برخی اصناف هنوز این اقدام را انجام ندادهاند و فعالیت آنها غیرقانونی است».
وی گفت: «واحدهای صنفی و صنعتی ثبتنام کرده متنوع بودهاند و مراکز بهداشتی - درمانی، جایگاههای پمپ بنزین، مراکز صنعتی، مراکز تهیه و توزیع انواع کالاها و مراکز خدماتی مختلف را شامل میشود. در رتبهبندی نیز بیشترین واحدهای صنفی و صنعتی ثبتنام کرده به ترتیب در استانهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: «بیشترین ثبتنامها نیز مربوط به واحدهای صنفی و صنعتی کوچک مانند خشکشوییها، خواربارفروشیها و تعمیرگاهها است. رتبهی دوم شامل واحدهای اداری مانند بانکهاست و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نیز از نظر ثبتنام برای بازگشایی و اخذ مجوز وزارت بهداشت در رتبهی سوم هستند».
وی خاطرنشان کرد: «در روزهای گذشته البته سامانه وزارت بهداشت برای استعلام از سازمان ثبت احوال دچار اختلالاتی شد اما زمان ثبتنام اصناف تا پنجم اردیبهشت تمدید شد که همه امکان ثبتنام داشته باشند».
فرهادی افزود: «از نظر تعداد، بنکداران و عمدهفروشان مواد غذایی و معادن در رتبهی آخر ثبتنام برای اخذ مجوز بازگشایی هستند البته تعدادشان زیاد نیست، جایگاههای پمپ بنزین هم مشارکت کمی داشتند اما اکنون حدود ۸۰ درصد پمپبنزینها ثبتنام کردهاند».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «در بانک اطلاعات وزارت بهداشت برآورد داریم که حدود سه میلیون واحد صنفی و صنعتی اعم از پروانهدار و بدون پروانه در کشور وجود دارد که باید برای اخذ مجوز بازگشایی در طرح فاصلهگذاری هوشمند ثبتنام کنند. شاخص وزارت بهداشت ربطی به پروانهی کسب ندارد. از این تعداد حدود یک میلیون واحد هنوز ثبتنام نکرده اند و تا پنجم اردیبهشت فرصت دارند که اقدام کنند».
وی بیان کرد: «استقبال میکنیم که همهی واحدهای صنفی و صنعتی پروانه داشته باشند اما از قبل همهی واحدهای بدون پروانه نیز تحت پوشش نظارت بهداشتی وزارت بهداشت بودهاند».
فرهادی افزود: «رتبهبندی وزارت بهداشت از نظر استقبال برای اخذ مجوز بازگشایی بر اساس تعداد است و هنوز مقایسه بر اساس سرانهی تعداد واحد نداریم بنابراین استانهایی مثل ایلام که تعداد واحدهای صنفی و صنعتی کمتری دارند، کمترین میزان ثبتنامی را دارند. البته به زودی بر اساس شاخص سرانه و درصدی نیز این رتبهبندی را انجام میدهیم».
وی افزود: «در مورد نوع صنف هم هنوز درصد و سرانه استقبال از ثبتنام را نداریم و مثلا هنوز برآوردی نداریم چند درصد رستورانها یا سوپرمارکتها ثبتنام کردهاند و فعلا تعداد را ثبت میکنیم. ثبتنام که تمام شود مخرج کسر مشخص میشود و برآورد درصدی را اعلام میکنیم».
وی ادامه داد: «یکسری واحدها مثل دامپزشکیها در مورد تعهدی که میدادند، حرف داشتند که با نظر آنها تعهدنامه اصلاح شد و از دیروز استقبال دامپزشکیها برای ثبتنام در سامانه بازگشایی بیشتر شد».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد ثبتنام مطبها و مراکز درمانی گفت: «مراکز درمانی و مطبها، دندانپزشکیها، آزمایشگاههای دندانسازی هم باید ثبتنام کنند و ثبتنام هم کردهاند که برآورد میزان مشارکت آنها را نیز اعلام خواهیم کرد». /پ
22530
معاون مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت:
نظر خود را بنویسید