فردایکرمان ـ گروه جامعه: به گفتهی مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا، در جریان شیوع کرونا در ایران تا امروز سهشنبه، بیش از 100 نفر از پزشکان و پرستاران شهید شدهاند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، سردار نصرالله فتحیان، روز سهشنبه نهم اردیبهشتماه، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، در بخشی از سخنان خود گفت: «بیش از ۲۰ هزار کادر پزشکی و بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور کار بزرگی در این مبارزه کردند. جامعه پزشکی یک بار دیگر رو سفید شد و با تمام توان در خدمت مردم بودند. بیش از ۱۰۰ شهید تقدیم این مسیر کردند و برای نجات و سربلندی ایران و در مجموع بیش از ۱۵۰ هزار نیروی بهداشتی این کار بزرگ را در ۶۴ دانشگاه علومپزشکی این خدمات را مدیریت کردند».
وی اظهار کرد: «هنوز هیچ داروی قطعی برای این بیماری وجود ندارد. مراکز تحقیقاتی زیادی در دنیا برای تولید واکسن و داروی بیماری کرونا مشغول به کار هستند. در کشور ما هم این تلاشها در حال انجام است. در این ۶۹ روزی که در کشور ما در حال مبارزه با این ویروس هستیم، همه کادر بهداشتی- درمانی و محققان در این بسیج و مبارزه در تلاش بودند و به وظیفهی خود عمل کردند».
وی افزود: «این بیماری ارکان جهان را از نظر سیاسی، امنیتی، روانشناختی و اقتصادی نشانه رفته است و مردم ایران در این مدت خوب عمل کردند و باید به همه مردم در کشور باید ادای احترام کنیم. البته عدهای از مردم هم بودند که نافرمانی کردند که تعدادشان کم بود».
وی با بیان اینکه نقطهی قوت ما نظام سلامت قدرتمندی است که طی ۴۰ سال گذشته پایهریزی شده است، اظهار کرد: «به همین دلیل توانستیم برنامهی غربالگری گستردهای را برای بیش از ۷۰ میلیون نفر اجرا کردیم و بیماران و مبتلایان جدا شدند و فشار از بیمارستانها کم شد».
کمک ۵۰۰ میلیاردی خیرین
وی افزود: «ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در تامین ماسک و تجهیزات لازم و مشاوره به مردم به میدان آمد که البته مورد بیمهری هم قرار گرفتند که شایسته نبود. هلالاحمر و خیرین هم خوش درخشیدند، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان مردم خیر برای کمک به بیمارستانها برای خرید تجهیزات پزشکی و محافظتی و تجهیزات آیسییو هزینه کردند. این روحیه ستودنی است که در این شرایط به سلامت مردم اولویت دادند. شهرداری، بهزیستی، بنیاد مستضعفان و همه سازمانهای دولتی و مردمی در این بحران به میدان آمدند».
سردار فتحیان گفت: «بیش از ۲۷ هزار تخت نقاهتگاهی در بیش از ۳۰۰ مکان با امکانات و نیروی پرستار و نیروی داوطلب آماده است و بیش از سه هزار پرستار و دو هزار مددکار اجتماعی دواطلبانه در این مراکز آمادهباش هستند». / الف
نظر خود را بنویسید