فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تست کرونا در کشور انجام میشود، گفت: «آمار تست مثبت کرونا در مورد مبتلایان به اچآیوی کم بوده که این موضوع قابل توجه است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، کیانوش جهانپور، روز سهشنبه نهم اردیبهشتماه، در نشست خبری ویدیو کنفرانس که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: «مطابق آخرین ظرفیتهای ایجاد شده در نظام آزمایشگاهی کشور، تست PCR که به صورت رایگان انجام میشود، حدود ۱۵ هزار مورد است. حتی در کشورهایی که ظرفیت تست بالاتر از کشور ما دارند هم پنج تا شش برابر میانگین روزهای منتهی به انجام تست را میتوانند، انجام بدهند. موارد مثبت این تست قطعی است، اما موارد قطعی کاذب نیز دارد. تلاش شده که با ارتقای نمونهبرداری، ضریب خطا کاهش پیدا کند که در روزهای اخیر این ضریب خطا کاهش یافته است».
جهانپور در پاسخ به سوالی دربارهی احتمال عدم ابتلای بیماران اچآیوی مثبت به ویروس کرونا جدید بیان کرد: «استفاده از داروهای آنتیویروس برای بیماران مبتلا به اچآیوی از روز اول مطرح بود و حتی در پروتکل اولیه هم از داروی کلترا استفاده میشد که برای بیماران مبتلا به اچآیوی هم استفاده میشود. البته گزارشهایی که داریم، لزوما اثربخشی کلترا در کنترل کرونا نشان داده نشده است. اینکه سه نفر از بیماران اچآیوی مثبت به کرونا مبتلا شدهاند هم باید بگوییم که هزار و ۲۰۰ نفر از این افراد تست کرونا داده و تست این افراد منفی بود».
وی ادامه داد:« این افراد نقص نسبی در سیستم ایمنی بدن دارند و شاید به علت مصرف داروها، سطحی از ایمنی در بدن آنها وجود داشته باشد. به هر حال آمار تست مثبت کرونا در مورد مبتلایان به اچآیوی کم بوده که این موضوع قابل توجه است».
دستگاه زبالهسوز اهدایی از چین
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره دستگاه زباله سوز اهدایی از چین بیان کرد: «این ویروس ظرف چند ثانیه در ۷۵ درجه از بین میرود و هر شرکت ایرانی هم میتواند این دستگاههای زبالهسوز را بسازد. قبل از این هم دستگاههای بی خطرسازی زبالهسوز را در بیمارستانها داشتیم. این دستگاه به راحتی در کشور قابل تولید است و رقابتی برای دستیابی به این دستگاه وجود ندارد».
رفع محدودیت جراحیهای غیراورژانسی
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در وزارت بهداشت گفت: «بر اساس بخشنامه معاونت درمان وزارت بهداشت، در استانهای مختلف با توجه به دانشگاههای علوم پزشکی، جراحیهای غیراورژانسی قابل انجام است. قسمت زیادی از تختهای بیمارستانی که به کرونا تخصیص یافته بود، در حال حاضر خالی است. حتی یک دوم تختهای آیسییو به کرونا اختصاص یافته بود که بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد همان یک دوم هم در حال حاضر خالی است».
فقط اپلیکیشن ماسک مورد تایید وزارت بهداشت است
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره اپلیکیشنهای کرونایی بیان کرد: «اپلیکیشن ماسک به طور رسمی با وزارت بهداشت همکاری دارد و سامانه salamat.gov.ir نیز همچنان در دسترس است. بقیه موارد مورد تایید وزارت بهداشت نیستند و فقط اپلیکیشن ماسک از وزارت بهداشت تاییدیه دارد». / الف
نظر خود را بنویسید