فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: مرغداران، پیش از شیوع کرونا، با پیشبینی تقاضای زیاد در شب عید جوجهریزی گستردهای انجام دادند اما با خانهنشینی، قرنطینه، تعطیلی مراکز تهیهی غذا و عدم برگزاری میهمانیهای نوروزی همراه شد. اشباع بازار و کاهش تقاضا که بخش بزرگ آن بهدنبال تعطیلی تالارها و رستورانها و مراسمات بزرگ ایجاد شد، سبب شد قیمت مرغ کاهش پیدا کند و این مسئله، مرغداران را متضرر کرد. رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان، میگوید با وجود باز شدن برخی رستورانها و مراکز تهیهی غذا هنوز شرایط به روال قبل بازنگشته و با توجه به بالا بودن هزینههای تولید، جوجهریزی هم در حال حاضر، برای تولیدکنندگان مقرون بهصرفه نیست. این شرایط، ممکن است منجر به کمبود مرغ در آیندهای نزدیک شود.
حسن سیستانی روز سهشنبه (23 اردیبهشتماه) در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان، دربارهی وضعیت فعلی بازار مرغ در کرمان، با اشاره به نوسان قیمت مرغ در روزهای گذشته، بیان کرد: «قیمت مرغ گرم امروز هر کیلو 12 هزار تومان است، البته این روزها نوسان قیمت زیاد داشتیم و مرغ با قیمتهای 11 هزار و 200، 10 هزار و 900 و 12 هزار و 400 و 600 نیز فروخته شده است».
وی با اشاره به کاهش مصرف و مشکلات بخش تولید، افزود: «فعلا تولید بالا است اما در آیندهی نه چندان دور تولید مقداری به واسطهی مشکل تامین نهادهها و ... کاهش پیدا میکند و کمبود مرغ خواهیم داشت».
سیستانی در عین حال توضیح داد: «اگر مصرف زیاد افزایش پیدا نکند این کمبود تولید، چشمگیر نخواهد بود و نیاز را برآورده میکند و قیمت مرغ بیحساب و کتاب بالا نمیرود اما اگر این اتفاق نیفتد و مصرف بالا برود و مشکلات تولید برطرف نشود با کمبود مرغ مواجه خواهیم شد».
وی با بیان اینکه پیشبینی بازار در شرایط فعلی سخت است، گفت: «طی چند ماه گذشته مرغداران بسیار متضرر شدند زیرا مرغ را با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت تمامشدهی واقعی به فروش میرسانند و این باعث شده تعداد زیادی جوجهریزی نکنند و مرغداریها خالی بماند و با این روال در آیندهی نه چندان دور به دلیل کمبود تولید، شرایط بازار تغییر خواهد کرد».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان افزود: «در حال حاضر بازار مقداری در حوزهی مصرف تنظیم شده اما به قیمت متضرر شدن تولیدکننده این اتفاق افتاده است؛ زیرا نهادهها افزایش قیمت داشته و تولیدکننده برای تامین نهاده دچار مشکل شده است».
وی ادامه داد: «مشکلات حوزهی تولید باعث میشود مرغدار، یا جوجهریزی نکند و یا توان جوجهریزی نداشته باشد و در نتیجه در آینده تبعات آن مشخص میشود و قیمت مرغ افزایش خواهد یافت».
سیستانی با بیان اینکه تعدادی از مرغداران کرمانی به دلیل متضرر شدن جوجهریزی را انجام ندادند، بیان کرد: «هرچند پشتیبانی امور دام خیلی کمک کرد اما میزان تولید بسیار زیاد بود و تولیدکننده هم باید مرغ را به بازار بفرستد، این مشکل در کل کشور اتفاق افتاد و فقط مربوط به استان یا شهر کرمان نیست».
وی با اشاره به مشکل تامین نهادهها، گفت: «در بحث نهاده، هم کمبود است و هم قیمت بالاست، البته برنامهریزیهایی برای کوتاه کردن دست واسطهها و تحویل نهاده به صورت مستقیم به مرغداران شده اما کمبود هم داریم».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان توضیح داد: «قیمت پشتیبانی و بازار متفاوت است و سهمیهی پشتیبانی هم برای مرغدار کافی نیست و تولیدکننده باید مقداری از نیاز خود را از بازار تهیه کند و قیمتها هم متفاوت است».
وی تاکید کرد: «در حال حاضر، جوجهریزی با توجه به هزینههای تولید مانند قیمت نهادهها، دارو و دستمزد کارگر مقرون به صرفه نیست و به همین دلیل تولیدکنندگان امکان ادامهی کار را ندارند و اگر حمایت نشوند و کار ادامه پیدا نکند 40 روز دیگر که زمان جوجهریزی است کار انجام نمیشود».
سیستانی با بیان اینکه 30 تا 40 درصد مرغ در رستورانها و مراکز تهیه غذا مصرف میشود، گفت: «هر چند تعدادی از رستورانها و مراکز غذا به صورت بیرونبر فعال شدهاند اما هنوز نگرانی در مردم وجود دارد و تمایل چندانی برای مصرف غذای بیرون ندارند و جامعه به روال عادی باز نگشته است». /پ
23665
در گفتوگوی «فردایکرمان» با رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان مطرح شد
پیشبینی کمبود مرغ در آیندهای نزدیک
جوجهریزی فعلا مقرون به صرفه نیست
نظر خود را بنویسید