فردای کرمان – گروه جامعه: یک متخصص اپیدمیولوژی گفت: «در چین ۷۵ درصد موارد انتقال کرونا در ارتباطات خانوادگی و شغلی بود، در ایران هم همین روش انتقال عامل اکثر موارد ابتلاست. هر بیمار خفیف و سرپایی بالقوه میتواند یک جمعیت بزرگ را مبتلا کند و رنگبندی شهرها نیز به این غفلت دامن میزند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حمید شریفی بیان کرد: «یک موج بزرگ کرونا در اسفند و اوایل فروردین در کشور رخ داد، بیشترین موارد ۱۱ فروردین بود، بعد از آن تا اواخر فروردین روند کاهشی داشتیم. اما بعد از آن موارد تشخیصی ابتلا به کرونا روند افزایش پیدا کرد و این روند افزایشی هنوز ادامه دارد اما روند افزایشی بعد از فروردین با موج اول متفاوت است و بیشترین موارد شناسایی، بیماران خفیف، سرپایی و کم علامت است، در حالی که در موج اول بیشتر بیمارانی که شناسایی میشدند، بیماران بدحال و نیازمند بستری بودند».
وی ادامه داد: «یکی از علل تغییر شدت بیماری در کشور، اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، اجرای برنامههای غربالگری و افزایش ظرفیت بیماریابی بود و البته احتمالا افراد سالمند و دچار بیماری زمینهای بیشتر مراقبت کرده و بیشتر در خانه ماندهاند و در موج دوم بیماری احتمالا بیشتر افراد جوانتر و سالم به ویروس کرونا مبتلا شدهاند به همین علت شدت بیماری کمتر شده است».
شریفی اضافه کرد: «در مورد موارد بیمارستانی همچنان روند کاهشی داریم اما در مورد روند کلی بیماری هنوز روند بیماری افزایشی است و خطر بالقوه بیماران سرپایی و کم علامت هستند که هر یک از آنها میتوانند ویروس کرونا را به اطرافیان خود منتقل کنند».
وی ادامه داد: «بیماران شدید که در بیمارستان بستری میشوند تقریبا ایزوله میشوند اما در مورد بیماران خفیف و سرپایی که بستری نمیشوند اینطور نیست و اگر این افراد ایزوله نشوند، میتواند یک موج بزرگ دیگر را در کشور شکل دهد، گر چه برای خودشان خطر جدی مطرح نیست اما این افراد میتوانند بیماری را به افراد ضعیفتر و آسیبپذیرتر منتقل کنند».
شریفی ادامه داد: «هنوز به درستی نمیدانیم چرا شدت بیماری کم شده، ممکن است ویروس ضعیف شده اما شواهد علمی دقیقی در این زمینه نداریم در هر صورت باید بیشتر مراقبت افراد پر خطر باشیم».
این متخصص اپیدمیولوژی گفت: «مطالعات در چین نشان داده که حدود ۷۵ درصد موارد ابتلا به کرونا در تماسهای نزدیک خانوادگی، فامیلی و شغلی رخ داده است، اتفاقی که در کشور ما هم میتواند بیفتد و در یک خانواده تعداد زیادی را میبینیم که مبتلا شدهاند و معلوم است که ایزولاسیون و فاصلهگذاری بین افراد یک خانواده یا یک فامیل و نیز بین همکاران در یک محیط شغلی انجام نمیشود».
وی افزود: «در کشور ما هم کلونی و تجمعات ابتلا به کرونا را به صورت خانوادگی شاهد هستیم، مثلا یک مراسم مهمانی یا ترحیم که در یک خانواده انجام شده باعث شده که ناگهان در یک خانواده تعداد زیادی از افراد به ویروس کرونا مبتلا شوند». /پ
24212
یک متخصص اپیدمیولوژی:
بیشترین موارد انتقال کرونا ارتباطات فامیلی و شغلی است

نظر خود را بنویسید