فردای کرمان – گروه جامعه: مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از آغاز دومین فصل بررسیهای باستانشناسی شهرستان قلعهگنج خبر داد و گفت:«شهرستان قلعهگنج پیش از این طی یک فصل مورد بررسی و شناسایی باستانشناسی قرار گرفته است که میتوان به شمار قابل توجهی از تپهها و محوطههای باستانی در گسترهی این شهرستان اشاره کرد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، فریدون فعالی با اشاره به اینکه دومین فصل بررسیهای باستانشناسی شهرستان قلعهگنج با هدف مستندسازی آثار باستانی، فرهنگی و تاریخی آغاز شده است، افزود: «این فصل از بررسی در راستای اهداف پژوهشکده باستانشناسی کشور نیز انجام میگیرد».
وی با اشاره به اینکه طی این بررسی تمامی آثار باستانی شناسایی، مستندسازی و ثبت و ضبط میشود، اظهار کرد: «شهرستان قلعهگنج پیش از این طی یک فصل مورد بررسی و شناسایی باستانشناسی قرار گرفته است که میتوان به شمار قابل توجهی از تپهها و محوطههای باستانی در گسترهی این شهرستان اشاره کرد».
فعالی اضافه کرد: «بر پایهی بررسیهای باستانشناسی صورت گرفته سابقهی استقرار در شهرستان قلعهگنج به هزارهی پنجم قبل از میلاد میرسد».
وی افزود: «این شهرستان در بخشهای پایکوهی و میانکوهی از قابلیتهای فراوانی در منابع آبی برخوردار است که وجود همین امر سبب شکلگیری استقرارها در دورهی مس سنگی و مفرغ ایران و منطقه شده است».
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان خاطرنشان کرد: «همچنین در عصر مفرغ با توجه به قابلیتهای یاد شده استقرارهای انسانی گسترش چشمگیری پیدا کرده و با مناطق پیرامون و دوردست در ارتباط و مراودهی فرهنگی بوده است که از آن جمله میتوان به دشت جیرفت در مناطق همجوار و مناطق دوردستی چون بینالنهرین اشاره کرد». /پ
24755
مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان خبر داد
نظر خود را بنویسید