فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان با اشاره به مشکل بسته بودن برخی مرزهای ایران با کشورهای همسایه برای صادرات، گفت: «تعیین پروتکلهای بهداشتی برای محصولات با نظر تخصصی کارشناسان علوم پزشکی میتواند نگرانیهای ناشی از شیوع بیماری کرونا را کم و راهکاری برای بازگشایی مرزها و رونق گرفتن صادرات باشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، محمدعلی محمدمیرزائیان در نشستی به منظور پیگیری مصوبهی شورای گفتوگو مبنی بر بررسی مسائل برای کمک به بازگشایی مرزها، بیان کرد: «در بعضی مرزها کامیونهای حامل محمولههای صادراتی حدود 50 روز پشت مرز میمانند و در نهایت مجبور به انتقال محموله از مرز دیگر با استفاده از حمل و نقل دریایی هستند».
وی ادامه داد: «این مشکلات باعث از دست رفتن مشتریان و بازارهای خارجی شده، به فساد محصولات در کامیونها منجر شده و هزینههای بسیاری را به صادرکنندگان تحمیل کرده است».
محمدمیرزائیان اظهار کرد: «بیشتر محصولات ما از مرز بازرگان (مرز مشترک ایران و ترکیه) به اروپا صادر میشود و بسته بودن این مرز مشکلات بسیاری را برای صادرکنندگان ایجاد کرده كه باعث سردرگمی سه ماههی آنها و افزایش هزینهها شده است».
وی با تاکید بر فعال شدن دیپلماسی اقتصادی برای حل مشکلات مرزها، یادآور شد: «گزارش مرزها را به معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ارائه دادهایم و امیدواریم که مشکلات مرز بازرگان حل شود زیرا در این صورت بازارها و صادرات رونق خواهد گرفت».
رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «تعیین پروتکلهای بهداشتی برای محصولات با نظر تخصصی کارشناسان علوم پزشکی میتواند نگرانیهای ناشی از شیوع بیماری کرونا را کم و راهکاری برای بازگشایی مرزها و رونق گرفتن صادرات باشد».
وی پیشنهاد تشکیل کمیتهای با حضور نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی از همهی شهرستانها را مطرح کرد و گفت: «پروتکلهای بهداشتی مربوط به هر محصول باید تخصصی بررسی و تعیین شود تا بتوان این پیشنهادات را در قالب مشاوره به وزارت امور خارجه اعلام کرد». /پ
24944
معطلی 50 روزۀ کامیونهای صادراتی در مرز؛
نظر خود را بنویسید