فردای کرمان – گروه جامعه: سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در جریان بازدید از شهرک حاشیهای صنعتی گفت: «در این منطقه فعالیت کارگاههای پسماند زباله، کورهها و کارگاههای دباغی مشکل ایجاد کرده، همچنین بهدلیل عدم وجود آب آشامیدنی سالم، بیماری سالک و کرونا نیز شایع شده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی اجتماعی دادگستری کل استان کرمان، سیدمهدی قویدل در بازدید از شهرک حاشیهای صنعتی کرمان، بیان کرد: «وجود مشکلاتِ متعدد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و شهرسازی در حاشیهی شهر کرمان زیبندهی نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست».
وی افزود: «دو اصل بسیار مهمی که در دستور کار این معاونت قرار دارد، ارتقاء مسئولیت اجتماعی و افزایش سطح مطالبهگریِ قانونمند مردم جهت کاهش آسیبهای اجتماعی است».
قویدل با تاکید بر اینکه مردم باید از حق و حقوق خود آگاه شده و آنها را از مجاری قانونی پیگیری کنند، خاطرنشان کرد: «اکنون نظام قضایی کشور به دنبال اقدامات پیشگیرانه بوده و به جای برخورد، مسالهی توانمندسازی اجتماعی را مد نظر قرار داده است، بنابراین فرهنگسازی و ارتقاء آگاهیهای عمومی از اولویتهای ما محسوب میشود».
وی سپس با برشمردن چالشهای حاشیهی شهر کرمان به خصوص شهرک صنعتی، افزود: «در این منطقه فعالیت کارگاههای پسماند زباله، کورهها و کارگاههای دباغی مشکل ایجاد کرده، همچنین بهدلیل عدم وجود آب آشامیدنی سالم، بیماری سالک و کرونا نیز شایع شده است».
وی ادامه داد: «نباید در مرکز استان شاهد انشعاب غیرمجاز برق یا مشکلات آب آشامیدنی، اعتیاد، فقر فرهنگی، بیکاری، عدم انگیزه و سایر آسیبها باشیم، ضمن اینکه باید برای هر منطقه چارهی بومی اندیشیده و نسخهی متناسب با همان ناحیه پیچیده شود».
این مقام قضایی با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند چنانچه درخواستی را مطرح و پیگیری کنند به پاسخ خواهند رسید، گفت: «بعد از شناسایی نقاط و ظرفیتهای آسیبزا باید در کنار مطالبهگری راهکارهای عملی ارائه شود، البته با پیشگیری وضعی نیز میتوان از بروز بسیاری از جرایم جلوگیری کرد».
قویدل با یادآوری اینکه نباید در انعکاس واقعیتها تعارف داشت، اضافه کرد: «مردم به مشکلات پیرامون خود اِشراف دارند از این رو تشویق آنها به داشتن مسئولیت اجتماعی و مشارکت در حل معضلات هم به کاهش آسیبها و جامعهای سالم کمک خواهد کرد و هم بازوان قدرتمندی برای دستگاه قضا خواهند بود».
وی در ادامه به عضویت هرچه بیشتر مردم در سامانهی سجام تاکید کرد و گفت: «سامانهی جامع اطلاعات مردمی راه حل بسیار مناسبی برای انعکاس موانع، مشکلات و آسیبهای جامعه است بنابراین همهی افراد میتوانند در این سامانه به آدرسhttp://sajam.scpd.ir ثبتنام کرده و از محفوظ ماندن مشخصات خود و همچنین پیگیری دقیق مسائل مطمئن باشند».
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری کل استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «این معاونت قصد دارد با برنامهریزی، از موازیکاری و اقدامات جزیرهای جلوگیری کند و از آنجا که حضور مسئولین اجرایی در مناطق حاشیهی شهر الزامی است ما زمینهی این حضور را فراهم خواهیم کرد».
قویدل سپس با اشاره به فعالیت شش ادارهی فرهنگی-اجتماعی، پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی، حقوقی - قضایی، وضعی-امنیتی، برنامهریزی و اطلاعرسانی در معاونت پیشگیری، گفت: «این ادارات اقدامات متعددی را در زمینههای مختلف انجام داده و از طرحهای اثربخش در راستای کاهش فقر، مهاجرت، کودکان کار و بازمانده از تحصیل، پیشگیری اعتیاد و سایر آسیبها در حاشیهی شهر استقبال خواهند کرد».
وی افزود: «به علاوه میتوان در مناطق حاشیهای همچون شهرک صنعتی از ظرفیت مُصلحین برای کاهش آسیبها و افزایش صلح و سازش استفاده کرد، طرح سلامت روانی اجتماعی نیز در برخی شهرهای کشور اجرا شده و یکی از گروههای هدف این طرح شهرک صنعتی کرمان است که با همت اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، فرمانداری، معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان و دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرایی خواهد شد».
در این بازدید، علما ثانی، مدیر دفتر تسهیلگری شهرک صنعتی کرمان نیز با اشاره به وجود برخی از معتادین متجاهر در این منطقه گفت: «فروپاشی خانواده، بیکاری، اعتیاد، اخراج از محل کار، شرب خمر و از دست دادن شبکههای حمایت اجتماعی و مشکلات بهداشتی از جمله دلایل این معضل است که در نتیجه موجب بروز مشکلاتی همچون ناامنی، دزدی، خشونت جنسی، اعتیاد و آسیبهای متعدد دیگر میشود».
وی ادامه داد: «شهرک صنعتی به چهار بخش تقسیم و از بین جوانان، افرادی به عنوان هوشیار محله انتخاب شدهاند که در حفظ امنیت برای خانوادهی خود کمک میکنند، همچنین ۴۵ کودک در برنامههای کتابخوانی شرکت کرده و صندوق پویندگان مهر نیز راهاندازی شده است».
ثانی همچنین به حضور بانوان شهرک صنعتی در کلاسهای هنری اشاره کرد و گفت: «این آموزشها در رشتههای پتهدوزی و قالیبافی ارائه میشود، به علاوه در زمینهی آموزش مهارتهای زندگی، همیارهای محله، شرکت در نمایشگاههای شهروندی، شناسایی زنان سرپرست خانوار و کودکان بازمانده از تحصیل نیز اقداماتی انجام شده است». /پ
25099
سرپرست معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید