فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان خواستار تامین نیاز شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی کرمان از بازار تولیدات استان شد و گفت: «پروژههای بسیار بزرگی به همت مدیران بزرگوار صنایع معدنی در استان کرمان در دست اجرا است و این پروژهها هم کالا و قطعات و هم ماشینآلات و تجهیزات خود را باید تامین کنند. خیلی خوب است اگر بتوانیم این کالا، خدمات، تجهیزات و ماشینآلات را از بازار استان تامین کنیم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و ششمین نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات معدنی و راهسازی که عصر دیروز (اول تیرماه) در محل نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق کرمان برگزار شد، بیان کرد: «با وجود معادن در استان کرمان باید اثرات و برکات آن هم در کرمان باشد».
وی افزود: «معدن یک مجموعهی تجدیدناپذیر است و روزی ممکن است مادهی معدنی تمام شود و یا به دلیل پیشرفت تکنولوژیها، کاربرد مواد معدنی دیگر ارزش واقعی نداشته باشد، بنابراین باید حتما جایگزینیهایی برای معدن داشته باشیم».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «متاسفانه دخالت دولت در ادارهی امور معادن باعث شده که این امر محقق نشود که به عنوان نمونه میتوان به تعیین دستوری قیمت سنگآهن اشاره کرد که باعث شده بخش معدن سوبسیدی به تولید فولاد بدهد و این سوبسیدی که به تولید فولاد داده میشود، نقشی در قیمت تمامشده برای مصرفکنندهی نهایی ندارد».
وی خاطرنشان کرد: «ما نمیدانیم که هر تن شمش فولاد خوزستان وقتی به دلیل سنگآهنی که از استان کرمان یا هر استان دیگر به آنجا میرود، 273 هزار تومان کمتر تمام میشود کجای اقتصاد خود را نشان میدهد اما اگر این در خود معدن یا کرمان بود، معادل هزار و 800 میلیارد تومان میتوانست درآمد گلگهر به تنهایی بیشتر باشد و حال این مبلغ را با بودجهی عمرانی یا بودجههای خود گلگهر مقایسه کنید».
طبیبزاده افزود: «ما به عنوان بخش خصوصی و به عنوان یک مطالبهی جدی استان، از مسئولان دولتی میخواهیم این منابع برگردد یا اینکه سیستم عرضه و تقاضا حاکم باشد و معادنی که ثروت کشور و استان است را صرف شاید عدم مدیریت نکنیم، شرکتهای فولادی باید بتوانند قیمت تمامشدهی خود را به لحاظ افزایش بهرهوری کاهش بدهند نه اینکه تحویل قیمت به بخشی از زنجیره».
وی با بیان اینکه بهرهی مالکانه نیز بایستی به معدن برگردد، گفت: «یک حجم انبوه از ریالی که تامین میشود، به عنوان بهرهی مالکانه از استان خارج میشود و مطالبهی ما این است که آنچه خارج میشود، برگردد و صرف توسعهی زیربناها در بخش معدن بشود».
رئیس اتاق کرمان با اشاره به موضوع اسپیایکس، اظهار کرد: «پروژههای بسیار بزرگی به همت مدیران بزرگوار صنایع معدنی در استان کرمان در دست اجرا است و این پروژهها، هم کالا و قطعات و هم ماشینآلات و تجهیزات خود را باید تامین کنند. خیلی خوب است اگر بتوانیم این کالا، خدمات، تجهیزات و ماشینآلات را از بازار استان تامین کنیم».
وی ادامه داد: «تاکنون اسپیایکس یا نظام مبادلات پیمانکاری فرعی تا حدودی کار کرده اما به همت مدیران عالی مس، گلگهر، گهر زمین و میدکو میتوان یک فصل جدیدی از توسعهی فعالیتهای بخش خصوصی در صنایع پاییندستی ایجاد شود».
طبیبزاده بیان کرد: «خواستهی دیگر ما از صنایع معدنی استان این است که به طور جدی به این موضوع بپردازند تا سال آینده، 60 یا 70 درصد از نیاز پروژههایی که بسیار زیاد هم هستند از استان کرمان تامین شود و این نمایشگاه با حضور واحدهایی که قطعات و خدمات این بخش را تولید میکنند، پربارتر باشد».
وی در ادامه گفت: «علیرغم همهی محدودیتها و مشکلاتی که وجود داشته، مس با رشد شتابندهای مواجه بوده و 152 درصد به درآمدها اضافه کرده است».
رئیس اتاق کرمان گفت: «کرمان معدنی است. مس و فولاد دارد و انتظار داریم مس نقش موثرتری به خصوص در توسعهی صنایع پاییندستی مس و همچنین در تامین خدمات و نیاز و کالاها از استان کرمان داشته باشد».
وی همچنین با اشاره به قرار داشتن در وضعیت کرونا، خاطرنشان کرد: «شرکتهای معدنی استان و ازجمله مس تلاش و مشارکت زیادی در تامین هزینهی مبارزه با کرونا داشتند. بخش مهمی و اکثر منابع مورد نیاز هم در حوزهی تامین اقلام مورد نیاز و هم تجهیزات بیمارستانها در همهی شهرستانهای کرمان توسط مس، گلگهر و گهر زمین تامین شده است و بهخصوص شرکت صنایع مس ایران بسیار تلاش کردند و اگر وضعیت مناسبی نسبت به سایر استانها در مبارزه با کرونا داریم مرهون تلاشها و زحمات تامین منابع مالی خوبی است که این شرکتها داشتند». /پ
25815
رئیس اتاق کرمان خواستار شد
نظر خود را بنویسید