فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون بهداشت وزیر بهداشت امروز چهارشنبه گفت: «در برخی استانها مثل قم و گیلان حدود ۴۰ درصد مردم به کرونا مبتلا شدهاند. در تهران این میزان حدود ۱۵ درصد جمعیت و در استانهای دیگر کمتر است و اگر قرار باشد به ایمنی جمعی برسیم باید بیش از 65 درصد درگیری رخ بدهد». علیرضا رئیسی از ایجاد محدودیتهای کرونایی در هفت استان خبر داد و افزود: «دستورالعملی به زودی ابلاغ میشود که کارکنان رستورانها و مراکز اغذیهفروشی حق استفاده از دستکش را نداشته باشند، زیرا کسی که از دستکش استفاده میکندد، خودش ایمن میشود اما میتواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی ممکن است با همان دستکش سوسک بکشد و بعد برای دیگران غذا بیاورد!». وی همچنین اعلام کرد که یکشنبهی پیشرو اجباری شدن ماسک و شیوهی اجرای آن نهایی میشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، دربارهی میزان ابتلا به کرونا در کشور اظهار کرد: «در مورد اینکه چند درصد کشور درگیر کرونا شده است نمیتوان یک آمار کلی کشور اعلام کرد چون استان به استان فرق میکند. در برخی استانها ۴ درصد یا ۵ درصد میزان درگیری با کرونا بوده است.برخی ۱۰ تا ۱۲ درصد، در استان تهران بر اساس بررسیهای سرولوژی کمتر از ۲۰ درصد و حدود ۱۵ درصد درگیری داشتهایم. قم و گیلان بالای ۴۰ درصد درگیر شدهاند. اگر قرار باشد به ایمنی جمعی برسیم بالای ۶۵ دصد درگیری باید باشد».
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ابتلای دوباره به کرونا وجود داشته است؟ گفت: «گزارشی از اینکه بیمارانی دوباره مبتلا شده باشند نداشتهایم. اگر تست کسی مثبت شده باشد تا ۶۰ روز بعد ممکن است تست او مثبت باشد. این به معنای آلودگی مجدد نیست. تکههای ویروس مثبت در بدن باقی ماند. این ویروس در بافت ریه یا مخاط سینوس تا مدتها باقی میماند اما بیماریزایی جدید وجود ندارد».
رئیسی گفت: «اشتباهی که صورت گرفته و چند بار هم گزارش شده درباره ابتلای مجدد به کووید ـ ۱۹ اشتباه بود ضمن اینکه اگر فردی بعد از یک بار تست مثبت تست او منفی و بعد دوباره مثبت شود ممکن است در زمانی که منفی شده است، منفی کاذب بوده باشد چون تست کرونا در ۴۰ درصد موارد منفی کاذب دارد. بنابراین تاکنون گزارش مستندی از ابتلای مجدد به کووید ـ ۱۹ نداشتهایم».
وی در پاسخ به پرسشی دربارهی تاثیر بازگشاییها بر افزایش ابتلا به کووید ـ ۱۹ گفت: «بازگشاییها در افزایش بیماری کووید ۱۹و انتقال کرونا تاثیر داشته است. اما میدانیم که حداقل تا یکسال با اپیدمی کرونا درگیر هستیم؛ در این وضعیت تا چه زمانی میتوانستیم بازگشاییها را به تعویق بیندازیم».
وی افزود: «به عنوان وزارت بهداشت به نفع ما بود که بازگشاییها اتفاق نمیافتاد اما ما تحت تحریم و در شرایط بد و مشکلات اقتصادی هستیم افرادی هستند اگر روزانه کار نکنند شب شام ندارند نمیتوانیم همه چیز را تعطیل کنیم».
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: «آمریکا ۱۱۴ میلیارد دلار برای کرونا پول گذاشت. انگلیس ۲۲ میلیارد پوند برای مدیریت و کنترل کرونا پول گذاشت. پول ما برای کرونا یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی است که با گذشت ۵ ماه از اپیدمی کرونا فقط ۳۰ درصد این پول را گرفتهایم».
رئیسی اظهار کرد: «اعتقاد ما این است که میشود بازگشاییها را انجام دهیم و با رعایت پروتکلها بیماری هم افزایش پیدا نکند».
بازگشت محدودیتها در ۷ استان
وی در ادامه گفت: «شنبه هفته جاری تصمیم خوبی در ستاد ملی کرونا گرفته شد. بر اساس آن به استانهایی که در شیوع بالای کرونا هستند، اختیار داده شد که بتوانند، تعطیلی داشته باشند. این تصمیم یک نقطهی عطف در مدیریت کرونا در ایران است. هفت استان درخواست داشتند که بتوانند اجازهی تعطیلی و بازگشت محدودیت را داشته باشند. وزارت بهداشت این درخواست را تایید کرد و قرار شد امشب به وزارت کشور ابلاغ شود و از بسته شدن اماکن عمومی در این استانها اعمال شود. این اقدام نوعی تعطیلی و اعمال محدودیت موقت است».
رئیسی ادامه داد: «اجرای دستورالعمل فاصلهگذاری و اعمال محدودیتها نوعی فاصلهگذاری پویاست که جلوی شیوع ناگهانی کرونا را میگیرد».
معاون وزیر بهداشت افزود: «بازگشاییها الزامات کلی و عمومی دارد، یکسری الزامات کلی شامل همه جا میشود. هر بازگشایی که باعث تجمع و کاهش فاصلهگذاری میشود اگر پروتکلها در آن رعایت نشود، میتواند باعث افزایش بیماری شود. اگر تجمع در جای سرپوشیده باشد افزایش بیماری بیشتر خواهد بود. مثلا اگر استخر یا سینما روباز باشد موارد انتقال کمتر است. در فضای بسته با توجه به حجم فضا میزان انتقال متفاوت است هر چه فضا بزرگتر و افراد کمتر باشند، احتمال انتقال کمتر است».
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: «دستورالعملی به زودی ابلاغ میشود که کارکنان رستورانها و مراکز اغذیهفروشی حق استفاده از دستکش را نداشته باشند، زیرا کسی که از دستکس استفاده خودش ایمن میشود اما میتواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی ممکن است با همان دستکش سوسک بکشد و بعد برای دیگران غذا بیاورد!».
وی ادامه داد: «پروتکلهای بهداشتی برای همه صنایع ارسال شده است. همه کارکنان باید خود اظهاری سلامت کنند و باید تعهد اجتماعی داشته باشند که دیگران را در مخاطره بیماری قرار ندهند. باید جلوی تخلفات را هم در اماکن عمومی و هم در بین مردم بگیریم و باید به طور جدی با متخلفان برخورد کنیم».
رئیسی با اشاره به اینکه طرحی را آماده کردهایم و دستور کار اصلی ستاد ملی کرونا با حضور رئیسجمهوری در روز یکشنبه آینده است که برنامه اجباری کردن ماسک است، اظهار کرد: «در این جلسه مشخص میشود که این طرح، از کی و چگونه اجرا شود. باید به تدریج اجرا شود زیرا باید ماسک به اندازه کافی باشد بعد بتوانیم اجرا کنیم».
وی گفت: «اصلا هم نیازی نیست سراغ ماسکهای گرانقیمت برویم. ماسک ساده خانگی هم کمککننده است و با آموزشهای ساده میتوان ماسک خانگی تولید کرد».
وی اضافه کرد: «مهمترین ناظر خود مردم هستند. اگر کسی که کنار ما نشسته ماسک استفاده نمیکند باید به او توصیه کنیم ماسک استفاده کند». / الف
نظر خود را بنویسید