فردایکرمان ـ گروه جامعه: سخنگوی علومپزشکی کرمان، امروز چهارشنبه در نشست خبری مجازی خود در پاسخ به فردایکرمان که آیا ابتلای دکتر بصیری، معاون سیاسی، امنیتی استاندار کرمان به کرونا صحت دارد و حال ایشان چهطور است؟ پاسخ روشنی نداد و پرسید: خبر ابتلای ایشان را چه کسی تایید کرده است؟ و سپس ادامه داد: «دربارهی این موضوع، از خود ایشان بپرسید». دکتر مهدی شفیعی در عینحال گفت: «آقای دکتر بصیری، اواخر هفتهی گذشته، ناخوشی جزییای داشتند ولی اطلاع دقیق ندارم که تست ایشان مثبت شده و در محل کار حضور دارند یا خیر؟».
وی افزود: «به طور کلی، بعضا در همکاران اداری، یا مورد ابتلا براساس تستهای تاییدی داریم و یا ابتلا براساس علائم بالینی است که فرد، مقداری ناخوشی پیدا میکند و چون نگران حال خود و اطرافیان است، ممکن است توصیه شود در منزل چند روزی استراحت کند و خیلی از کارمندان مشمول این وضعیت میشوند».
وی ادامه داد: «آقای دکتر بصیری، اواخر هفتهی گذشته ناخوشی جزیی داشتند ولی اطلاع دقیق نداریم که تست ایشان مثبت بوده یا نه و در محل کار حاضر میشوند یا خیر؟».
شفیعی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که ما همیشه دکتر بصیری را در حالی دیدیم که ماسک زده بودند، به نظر میرسید خیلی مسائل بهداشتی ویژهی کرونا را جدی میگیرند، دلیل ابتلای ایشان چه بوده است؟ گفت: «بله، ایشان خیلی رعایت میکردند ولی ما خیلی اوقات ناگزیر هستیم رفتارهایی داشته باشیم که ممکن است ما را آلوده کند مثلا ماموریت و سفر به برخی مناطق را داشته باشیم یا در جمعی برای حضور مشکلی حضور یابیم». سخنگوی علومپزشکی کرمان سپس دربارهی استفاده از ماسک براساس آخرین جمعبندی سازمان بهداشت جهانی، گفت که سازمان بهداشت جهانی در ابتدای اپیدمی، سه گروه را تاکید داشت حتما ماسک بزنند که شامل فرد بیمار، فردی که از او مراقبت میکند و پرسنل بهداشتی و درمانی بود. برای مردم عادی میگفتیم نیاز نیست مگر اینکه وارد مکانی که ازدحام جمعیت وجود دارند شوند. همان زمان، برخی کشورها مثل آمریکا ماسک را اجباری کردند ولی برخی کشورها گفتند ماسک کمکی نمیکند».
وی افزود: «حالا سازمان جهانی بهداشت شرایط مختلف را رصد و جمعبندی کرده که در سه گروه قبلی استفاده از ماسک خیلی به جلوگیری از انتشار بیماری کمک میکند و اضافه کرده که افراد سالمند بالای 60 سال، افرادی که بیماری زمینهای دارند که سیستم ایمنی آنها ضعیف است حتی اگر زیر 60 سال دارند، وقتی در فضای عمومی یا در مناطقی که احتمال انتقال بالاست قرار میگیرند نیز حتما از استفاده کنند؛ یعنی جاهایی که زنجیرهی انتقال براساس رنگبندی وزارت بهداشت فعالتر است».
شفیعی با بیان اینکه برای جوانان و افرادی که بیماری خاصی ندارند همان رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی یا ماسک زدن در شلوغی جوابگوست، گفت: «برای جلوگیری از بالا رفتن هزینهی خانوار، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که سه گروه اول یعنی بیماران و پرستاران بیماران و پرسنل درمانی، ماسک جراحی یکبار مصرف سه لایه استفاده کنند و سالمندان و بیماران زمینهای، هم از این نوع و هم از ماسکهای چندلایهی پارچهای استاندارد استفاده کنند و وقتی از خانه بیرون میآیند، روی صورت بگذارند و اصلا هم آن را دستکاری نکنند. تا زمانی بیرون هستند ماسک را میزنند، در بدو ورود به منزل بردارند و ضدعفونی کنند و در محیط بیرون خشک کنند و اتوی داغ بزنند که با این اقدام، ماسک دوباره قابل استفاده میشود». / الف
نظر خود را بنویسید