فردایکرمان ـ گروه جامعه: بنا به گفتهی معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان، تاکنون حدود ۱۵ درصد جمعیت استان کرمان به کرونا مبتلا شدهاند. دکتر احمدیطباطبایی با اشاره به اینکه میزان سرایتپذیری ویروس در استان به 2.5 نفر رسیده است، نسبت به افزایش مرگومیر و بستری در استان طی هفتههای اخیر هشدار داد و تصریح کرد که اگر مردم رعایت نکنند، ممکن است به وضعیتی که هرمزگان دارد دچار شویم و حتی تعطیلیهای گذشته نیز برگردد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سید وحید احمدیطباطبایی، روز دوشنبه نهم تیرماه، با اشاره به روند شیوع اپیدمی کرونا در استان کرمان، گفت: «متاسفانه آمار بستریها و مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در روزهای گذشته در استان کرمان روند افزایشی پیدا کرده به طوری که در گذشته، آمار مرگومیر ناشی از ابتلا به این ویروس در استان روزی حداکثر دو نفر و در برخی از روزها، اصلا مورد فوتی نداشتیم اما این اواخر روزی حدود شش نفر فوتی داریم و همچنین آمار بستریها حدود 2.5 برابر گذشته افزایش پیدا کرده است».
وی در پاسخ به این سوال که آیا استان کرمان پیشنهاد تعطیلی شهرهای قرمز و اعمال محدودیتها را به ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس خواهد داد؟ اظهار کرد: «ممکن است استان کرمان این پیشنهاد را به ستاد ملی دهد اما اکنون وضعیت استان کرمان مانند استان هرمزگان نبوده ولی ممکن است طی چند روز آینده وضعیت استان کرمان همانند وضعیت کنونی استان هرمزگان شود و ناچار شویم پیشنهاد تعطیلی شهرهای قرمز را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه دهیم».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان در خصوص میزان سرایتپذیری کووید ـ ۱۹ در استان کرمان بیان کرد: «معمولا هر بیمار کرونایی به طور متوسط حدود ۲ تا ۳ نفر را میتواند مبتلا به این ویروس کند و در حال حاضر میزان سرایتپذیری کرونا در استان کرمان به طورمتوسط به ۲.۵ نفر رسیده است».
وی درباره آینده وضعیت اپیدمی در استان کرمان گفت: «نمیتوان روند پیشرفت اپیدمی در هفتههای آینده را پیشبینی کرد زیرا وضعیت اپیدمی به شدت به رفتار مردم بستگی دارد و تا زمانی که برای این بیماری درمان خاص و یا واکسنی پیدا نشود، نمیتوان آن را تحلیل کرد بنابراین سیر این ویروس بستگی به رفتار اجتماعی مردم دارد و اگر مردم فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی و مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی را رعایت کنند احتمال نزولی شدن سیر اپیدمی این ویروس وجود دارد اما اگر مردم رعایت نکنند و با این روال پیش برویم، مسلما وضعیت بدتر خواهد شد».
احمدیطباطبایی همچنین توضیح داد: «یکی از این دلایل افزایش مبتلایان به کووید ـ ۱۹ در استان کرمان مجاورت این استان با دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان با آلودگی بالای ابتلا به این ویروس بر میگردد که سبب شده سیر صعودی در استان کرمان را شاهد باشیم. ساکنین این دو استان در روزهای پایانی هفته به مناطق ییلاقی استان کرمان (به ویژه در جنوب استان) سفر میکنند و همین امر سبب شده جنوب استان کرمان با درگیر شدیدی با این بیماری مواجه شود و از سوی دیگر نیز، مردم جنوب استان با سایر نقاط استان مراوداتی دارند که باعث همهگیری کل استان شده است».
وی گفت: «استفاده از اسپیلتها و کولرهای گازی نیز باعث افزایش تعداد بیماران کرونایی به ویژه در مناطق جنوبی استان شده است زیرا زمان روشن کردن اسپیلت، پنجرهها بسته میشوند و هیچگونه سیستم تهویهای وجود ندارد بنابراین ماندگاری ویروس در محیط بیشتر میشود. به همین دلیل است که به شدت توصیه میکنیم هنگام استفاده از اسپیلت و کلرهای گازی، حتما یک پنجره باز گذاشته شود تا تهویه هوا در محیط صورت گیرد».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان عدم رعایت فاصلهگذاری فیزیکی را دلیل اصلی ابتلای افراد به کرونا دانست و بیان کرد: «بخشی از این عدم رعایت فاصلهگذاری فیزیکی میتواند به دلیل برگزاری جلسات اداری و بخشی نیز بهعلت برگزاری مراسماتی همچون عروسی و ترحیم در سطح جامعه است».
وی به پایین آمدن حساسیت مردم نسبت به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: «در ابتدای شیوع این ویروس در استان کرمان، مردم به خوبی عمل و رعایت میکردند اما متاسفانه در روزهای گذشته همکاری مردم پایین آمده است و همین امر سبب شده شاهد افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا استان باشیم».
وی اضافه کرد: «هنوز تعداد مبتلایان کرونایی به حدی نرسیده که با کمبود تختهای بیمارستانی مواجه باشیم اما اگر روند افزایشی همچنان ادامه یابد مسلما با کمبود تحت بیمارستانی روبهرو خواهیم شد».
چند درصد کرمانیها کرونا گرفتهاند؟
معاون دانشگاه علومپزشکی کرمان، در پاسخ به این سوال که چند درصد مردم کرمان تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند؟ اظهار کرد: «حدود ۱۵ درصد جمعیت استان کرمان تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه افرادی که رعایت کنند، هرگز به کرونا مبتلا نمیشوند، افزود: «کرمان در ابتدای اپیدمی کرونا در کشور، جزو مناطقی با شیوع کم بود ولی روند صعودی مبتلایان، بستری شدهها و مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا سبب شد هماکنون به مرز هشدار برسیم اما هنوز جزو استانهایی با وضعیت بد در سطح کشور نیستیم».
وی در پاسخ به این سوال که آیا علائم کرونا استان به استان تفاوت دارد؟ اظهار کرد: «ممکن است تغییراتی از لحاظ علائم بیماری، استان به استان و یا کشور به کشور وجود داشته باشد اما این تغییرات جزئی است».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی در واکنش به انتشار مطلبی که بیشتر فوتیهای کرونا به دلیل سکته مغزی بودهاند، توضیح داد: «چنین چیزی صحت ندارد اما یکی از عوارض کرونا، میتواند علائم مغزی باشد اما شایعترین دلیل مرگ بیماران کرونایی، مشکلات ریوی است. وقتی که بیماری شدید پیش میآید، کلیه، مغز و حتی قلب نیز درگیر این بیماری شود اما به دلیل آنکه کووید ـ ۱۹ یک بیماری تنفسی است، دستگاه غالبی که درگیر می شود، سیستم تنفسی و مشکلات ریوی خواهد بود».
از استاندار کرمان چه خبر؟
وی در خصوص آخرین وضعیت استاندار و معاون سیاسی، اجتماعی استاندار کرمان که به کرونا مبتلا شدهاند نیز گفت: «خوشبختانه حال عمومی استاندار کرمان و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خوب است و هر دو نفر در منزل در حال استراحت هستند و علائم بیماری آنها نیز حفیف است».
طباطبایی خطاب به مردم اظهار کرد: «مسائل بهداشت فردی و عمومی را همچنان رعایت کنید و مهمانیها با تعداد کمتر و در فضای باز برگزار شود و اگر در داخل ساختمان مهمانی برگزار میکنند حتما پنجره باز و زمان برگزاری آن نیز کوتاه باشد». / الف
نظر خود را بنویسید