فردایکرمان ـ گروه جامعه: در شبانهروز گذشته، 96 بیمار جدید کرونا در استان کرمان بستری شدند که بیشترین تعداد با 57 بیمار مربوط به مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان است. امروز، از سوی وزارت بهداشت نسبت به وضعیت کرونا در استان هشدار داده شد و بنا به گفتهی سخنگوی علومپزشکی کرمان، روند افزایشی بستری و ابتلا در استان که از حدود دو هفته پیش شروع شده، همچنان ادامه دارد به گونهای که در حال فراهمسازی تختهای جدید کرونا در استان هستند.
در حال حاضر، 196 بیمار کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند و با فوت «سه بیمار» در روز گذشته، شمار قربانیان کرونا در استان تا عصر چهارشنبه یازدهم تیرماه به 163 نفر رسید.
در حالی که امروز از سوی وزارت بهداشت از ابلاغ یکسری محدودیت و مجوز تعطیلی به استانهایی از جمله کرمان خبر داده شد و استانهایی مثل هرمزگان و بوشهر از فردا رو به تعطیلی میروند، در استان کرمان به گفتهی دکتر مهدی شفیعی، هنوز تصمیم جدیدی برای کنترل اوضاع در کل استان گرفته نشده و باید منتظر جلسهی ستاد مدیریت کرونا در هفتهی پیشرو باشیم.
البته شفیعی معتقد است در شرایط فعلی، نباید برای کنترل بیماری، فقط به قوانین و مقررات سختگیرانه دلخوش باشیم چون این گره، به دست خود مردم راحتتر باز میشود. او در توجیه این نظر خود، مثال میزند که اگر ادارات را تعطیل کنیم، مراجعهکنندگانی هفتهی بعد که ادارات باز شدند، ازدحام را ایجاد خواهند کرد ضمن اینکه میهمانی و دورهمیهای خانوادگی هم که برقرار است را نمیتوانیم تعطیل کنیم. بنابراین، به گفتهی او، «آنچه اکنون نیاز جدی است خودمراقبتی و جدی گرفتن بیماری از سوی اکثریت جامعه است».
شفیعی هشدار میدهد که ویروس در سرتاسر استان پراکنده شده و در یک قدمی موج دوم بیماری یعنی ابتلا و مرگومیرهای بسیار بیشتر هستیم اما اگر همه، به مدت دو هفته، با حساسیت نکات بهداشتی را رعایت کنیم و از یکدیگر فاصله بگیریم، بیماری فروکش میکند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر شفیعی، عصر چهارشنبه یازدهم تیرماه در نشست خبری مجازی دربارهی آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان گزارش داد.
وی با اشاره به بستری 98 بیمار جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته گفت: «57 مورد از این بیماران قطعی مربوط به حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان (شامل راور، رابر، بافت، بردسیر، کوهبنان، کرمان، شهربابک، زرند، ارزوئیه) و 29 مورد از حوزهی دانشگاه علومپزشکی جیرفت هستند».
وی افزود: «دو مورد دیگر از بیماران جدید، از حوزهی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان، دو مورد از حوزهی بم و شش مورد از حوزهی دانشکده علومپزشکی سیرجان هستند».
شفیعی ادامه داد: «تا روز گذشته، 196 بیمار کرونا در بیمارستانهای استان بستری بودند که نسبت به ماه گذشته و هفتههای گذشته آمار نسبتا بالایی است و افزایش موارد از ابتلای بیماری در دو هفتهی اخیر را شاهدیم که عمدتا هم ناشی از عدم رعایت نکات بهداشتی در دو، سه هفته قبل از آن بوده که خروجی آن اکنون نشان داده شده است».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی تاکنون 1773 بیمار با تشخیص این بیماری در بیمارستانهای استان بستری شدهاند، اظهار کرد: «از این بیماران، تعداد قابل توجهی بهبود یافتهاند ولی متاسفانه 163 نفر از آنها جانباختهاند که سه مورد از فوتیهای کووید ـ 19 طی روز گذشته رخ داده است. دو مورد از جانباختگان روز گذشته از حوزهی علومپزشکی کرمان هستند و یک نفر آنها از جنوب استان است».
زنجیرۀ انتقال مجدد برقرار شد
وی افزود: «طی دو هفتهی اخیر، هم افزایش مراجعه به بیمارستانهای استان و هم افزایش موارد مثبت و بستری در بین مراجعان را شاهدیم که عمدتا در جنوب استان هستند و حتی شمال استان و شهرستانهای وابسته به دانشگاه علومپزشکی کرمان و دانشکده سیرجان نیز افزایش را شاهدیم».
شفیعی اظهار کرد: «به نظر میرسد عدم رعایت نکات بهداشتی توسط خود مردم باعث شده ابتلای بیشتری در جامعه رخ بدهد. زنجیرهی انتقال مجددا در استان برقرار شد و در برخی نقاط شدت نسبتا بالایی هم دارد و زنگ هشداری است که اگر مراعات نکنیم وضعیت بدتر شود».
تصمیم جدیدی گرفته نشده است
وی با بیان اینکه در ستاد استانی هم باید تصمیماتی بگیریم تا از اهرمهای قانونی کمک بگیریم تا زنجیره کنترل و در جایی که ممکن است قطع شود، در پاسخ به فردایکرمان دربارهی اقداماتی که در استان قصد دارند در پی مجوزی که به 11 استان از جمله کرمان برای ایجاد محدودیت و تعطیلی داده شده انجام دهند، توضیح داد: «یک سری تصمیمات کشوری هستند و استانها باید اجرا کنند و هر استان میتواند به آن شدت و ضعف ببخشد. برخی اما لازمالاجرا هستند. یکسری از تصمیمات هم خود استانها میتوانند بگیرند که البته در این گروه از مصوبات، مواردی هستند که باید برای اجرای آن، مجوز ستاد کشوری را بگیریم از جمله محدودیتهای ترددی و ترافیکی یا تعطیلی کسبوکارها که اگر مصوبات ستاد استانی را داشت، باید از ستاد ملی هم مصوبه بگیرد».
وی افزود: «با توجه به شرایط کنونی در برخی استانها براساس آمارها، یکسری اختیارات از سوی ستاد ملی کشور به استانها داده شده و 11 استانی که قرمز هستند، قرار شده دربارهی محدودیتهای قرنطینهای و ترددها و سفرها و اعمال شرایط سختگیرانه برای برخی صنوف و اماکن اقدام کنند».
شفیعی تصریح کرد: «البته تا این لحظه در استان تصمیمی گرفته نشده است و هرچه هست مربوط به گذشته است». وی اضافه کرد: «روز شنبه یا یکشنبه که ستاد استانی تشکیل شود پیشنهاداتی مطرح و بررسی و بسته به شرایط تصمیمگیری میشود».
وی با بیان اینکه در این مرحله تصمیمات سختگیرانه، به صورت استانی و یکپارچه نخواهد بود، تاکید کرد که تصمیمات شهرستانی خواهد بود.
وی در عینحال گفت که باید منتظر جلسات شنبه یا یکشنبهی ستاد کرونا در استان باشیم.
مردم باید رعایت کنند
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «وضع قوانین سختگیرانه در ابتدای اپیدمی کمک میکند اما وقتی ویروس در همه جا پراکنده شده و استقرار یافته، به صورت مقطعی میتوان با اجرای سختگیریها، شدت ابتلا را کم کرد تا مراجعهی ناگهانی به بیمارستانها رخ ندهد و در خدماترسانی اختلال ایجاد نشود اما در حال حاضر، اگر بازار و پاساژ و ادارات را تعطیل کنیم و میهمانی و دورهمی و رفتوآمد خانوادگی برقرار باشد مشکلی حل نمیشود. با این قوانین و مقررات هم نمیتوانیم جلوی جمعهای خانوادگی را بگیریم».
وی با تاکید بر اینکه مردم باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، ادامه داد: «اگر ادارات را یک هفته تعطیل کنیم، اربابرجوع هفتهی بعد برای انجام کاری که داشته، مراجعه میکند و اگر بدون رعایت نکات بهداشتی این ترددها صورت گیرد مجدد زنجیرهی انتقال گسترش مییابد».
شدت بیماری کرونا فصلی نیست
شفیعی تاکید کرد که مردم بیماری و خود مراقبتی را جدی بگیرند. وی افزود: «شایعهای منتشر شده که برخی میگویند اگر در فصل تابستان کرونا بگیریم خفیفتر است در صورتی که اصلا اینگونه نیست. هر فرد که مبتلا شود بسته به وضعیت سیستم ایمنی بدن او، نوع خفیف یا شدید بیماری را خواهد گرفت».
وی اظهار کرد: «اینکه هر فرد چه نوع از بیماری را میگیرد را براساس جثه و توان جسمی و فیزیکی و اینکه بیماری زمینهای ندارد را نمیتوانیم بهطور دقیق تشخیص دهیم. دربارهی بیمار زمینهای و فرد مسن و مادر باردار میتوانیم حدس بزنیم اگر مبتلا شود، نوع شدید آن را میگیرد ولی در مورد بقیهی افراد جامعه قابل پیشبینی دقیق نیست که نوع شدید یا خفیف را تجربه میکنند».
کرونا مسریتر شده است
در این شرایط، بنا به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، مردم باید بیش از یکی، دو ماه قبل و با وسواسی که در اسفندماه داشتند، نگران سلامتی خود باشند.
او اظهار کرد: «با وضعیتی که وجود دارد به نظر میرسد داریم به سمت موج دوم بیماری میرویم و اگر مردم رعایت نکنند موج دوم گریبانگیر استان خواهد شد».
وی تصریح کرد: «اگر یکی، دو هفته رعایت کنیم، بیماری فروکش میکند و خودمراقبتی کلید کنترل بیماری است».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان همچنین با بیان اینکه ویروس تغییری نسبت به گذشته پیدا نکرده فقط به نظر میرسد مُسریتر شده است، افزود: «در حال حاضر در استان، کمبود تخت بیمارستانی برای بیماران کرونا نداریم اما ظرفیتهای جدید در بیمارستانها در حال آمادهسازی است و حتی اگر لازم باشد، برخی بیمارستانها را مثل اسفندماه کاملا برای بیماران کرونا اختصاص میدهیم». وی اضافه کرد: «در حال حاضر، کمبود تخت در استان نداریم و یا بیماری نیست که در نوبت تخت و خدمات ویژهی کرونا باشد». / الف
نظر خود را بنویسید