گروه اقتصاد ـ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر اینکه از ابتدای سال بعد بههیچوجه پروژههای فولادی و پتروشیمی در درون سرزمین مجوز نخواهیم داد گفت: «این صنایع آببر هستند و جایشان کنار دریاست. نمیتوانیم با آنهایی که قبلا مجوز گرفتند کاری کنیم اما امروز کشور مشکل آب دارد. حقابه تالابها پرداخت نمیشود و از نظر محیط زیست طبیعی در مضیقهایم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از مهر سراسری، عیسی کلانتری، روز پنجشنبه پنجم مهرماه، در جلسهی هماندیشی با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با تاکید بر لزوم حفظ محیط زیست کشور در کنار مسائل توسعهای گفت: «پروژههای زیادی در کشور هست که پیوست زیست محیطی ندارد. ما مقابل همه خطاها و رشوهها میایستیم. ما سازمان محیط زیست کشور را نمیفروشیم اما قرار نیست مردمآزاری انجام دهیم. توسعه را هیچوقت مقابل محیط زیست نمیبینم. هیچکدام مانع دیگری نیست. باید چاره بیاندیشیم تا با حفظ محیط زیست بتوانیم برنامهها را جلو ببریم».
معاون رئیسجمهور با اشاره به پرداخت عوارض آلایندگی محیط زیست کارخانهها اظهار کرد: «یکی از مشکلاتی که ما از مجلس برای اصلاح آن کمک میخواهیم این است که مبلغ پرداختی برای رفع مشکلات آلایندگی کارخانه هزینه شود. این مورد که باید بهحساب شهرداری واریز شود ما را دچار مشکل کرده است. یا این قانون را حذف کنید یا مبلغ بهحساب خزانه واریز شود. این قانون ازنظر سازمان محیط زیست، بیدلیل است. اگر جریمه هست باید برای بهبود ساختار هزینه شود تا آلایندگی از بین رود و اگر جریمه نیست، چرا محیط زیست را درگیر میکنید. صنعتی مانند فولاد مبارکه که همیشه آلاینده بوده و امروز هزینه کرده و ۹۰ درصد آلایندگیاش را اصلاح کرده، آلاینده نیست و نباید پولی پرداخت کند؛ اما مس سرچشمه آنقدر آلودگی دارد که سالهاست دامهای آن منطقه سقط جنین میکنند، وای به حال انسانها! از ابتدای سال ۹۸ اگر مس سرچشمه شرایط سولفور را اصلاح نکرد باید تعطیل شود».
کلانتری با اشاره به اینکه موضوعات بودجهای در حال حاضر در سازمان اولویتی ندارد گفت: «حتی در زمان جنگ تحمیلی هم منابع مالی برای کارهای محیط زیستی و توسعهای هزینه میشد. اگر برنامه داشته باشیم در هر شرایطی میشود نیاز بودجهای را تامین کرد و من نمیپذیرم نبود پول باعث هر مشکل است. موضوعات دیگری مانع کارند. برای همین در مرحله اول سراغ پول نمیرویم. ضعفهای ما در جاهای بزرگتری است که با پول درست نمیشود».
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: «پیشازاین ادارات کلی در استانها داشتیم که هیچ اختیاری نداشت و همهچیز به مرکز وابسته بود. ساختار ما ازنظر تشکیلاتی و مدیریتی و نیروی انسانی حتی در حد محیط زیست یک کشور بسیار درجه پایین هم نبود. تمرکززدایی ازجمله کارهایی است که در مدت حضور من در سازمان انجامشده است زیرا ۹۰ درصد اختیارات به استانها واگذارشده است و ستاد مرکزی کار نظارتی را بر عهده دارد».
وی ادامه داد: «امضاهای طلایی از مرکز گرفته و پخش شد کسی که مسئولیت امضا دارد نیز باید پاسخگو باشد. پیشازاین پاسخگویی به هیچ جا و هیچکس وجود نداشت، اما تا پایان امسال این موضوع باید تمام شود. دولت و کمیسیون باید به ما کمک کنند ما سازمان ایست نیستیم اما در مقابل تخلفات محکم برخورد میکنیم».
کلانتری با اشاره به اوضاع نامناسب سازمان محیط زیست در زمان تحویل به مدیریت فعلی گفت: «این سازمان برخلاف آنچه در شبکهها و رسانه نشان دادهشده بود، در داخل هیچچیزی برای ارائه نداشت. شبکههای خبرسازی که درگذشته ازاینجا تامین مالی میشدند الان به دلیل قطع این منبع در حال تخریب من و سازمان هستند اما من وقتی محیطبانم کفش ندارد نمیتوانم هزینههای نا بهجا کنم».
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: «شعار ما ۸۰ میلیون محیط بان است. استراتژی ما این است که مقابل مردم نمیایستیم اما از محیط زیست دفاع میکنیم. جایی که انعطافپذیری بدون لطمه به محیط زیست باشد کنار مردم هستیم اما اگر آسیبی به محیط زیست برسد هرگز مجوزی نمیدهیم».
2635
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور:
نظر خود را بنویسید