فردایکرمان ـ گروه جامعه: طی شبانهروز گذشته، 36 بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان کرمان بستری شدهاند. بیشترین آمار امروز با 34 بیمار بستری، مربوط به مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان است.
بنا به اعلام سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، هماکنون 287 بیمار کرونا در استان بستری هستند.
متاسفانه، طی شبانهروز گذشته «پنج نفر» از بیماران هم بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این بیماری در استان تا روز شنبه چهاردهم تیرماه به 180 نفر رسید.
از فردا پانزدهم تیرماه، در سراسر کشور، همه باید در مکانهای عمومی ماسک بزنند. توصیهی کارشناسان این است که از ماسکهای سوپاپدار یا همان فیلتردار استفاده نشود، ماسکهای جراحی سه لایه هم بماند برای پرسنل بهداشتی و درمانی و بیماران و کسانی که از بیماران مراقبت میکنند. توصیه این است که اگر کسی بیمار نیست، بهتر است از ماسک پارچهای استفاده کند بهویژه ماسکهای پارچهای سه لایه که لایهی بیرونی آن ضد آب و لایهی درونی آن جاذب آب است و لایهی میانی بهعنوان یک فیلتر عمل کند. و فراموش نشود که پوشیدن ماسک هم آدابی دارد. از ضدعفونی دستها قبل از پوشیدن آن تا خودداری از لمس قسمت اصلی ماسک. همچنین، ماسک باید حتما دهان و بینی را کاملا بپوشاند. در انتهای این متن، دربارهی اینکه هرکسی بهتر است چه نوعی ماسکی استفاده کند و برخی از اصول استفاده از ماسک آمده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی علومپزشکی کرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی این دانشگاه عصر شنبه چهاردهم تیرماه با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته، 36 بیمار جدید کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدهاند، گفت: «34 نفر از آنها از حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان (شامل راور، رابر، بافت، بردسیر، کوهبنان، کرمان، شهربابک، زرند، ارزوئیه) و دو نفر از بیماران نیز از حوزهی دانشگاه رفسنجان هستند».
شفیعی با بیان اینکه در حال حاضر، 287 بیمار کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند، ادامه داد: «159 نفر از بیماران بستری در حوزهی علومپزشکی کرمان، 38 نفر از حوزهی دانشکده علومپزشکی سیرجان، 59 نفر حوزهی جنوب، 22 نفر حوزهی علومپزشکی رفسنجان و 9 نفر در حوزهی دانشگاه بم بستری هستند و خدمات بیمارستانی به آنها ارائه میشود». وی اظهار کرد: ««از ابتدای اپیدمی تاکنون 1952 نفر در استان، بهدلیل ابتلا به کرونا بستری شدهاند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس اظهار کرد: «متاسفانه در 24 ساعت گذشته، پنج بیمار کرونا نیز جان خود را از دست دادند که سه نفر از آنها از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان هستند، یک نفر هم از حوزهی دانشگاه رفسنجان و نفر دیگر از جنوب استان است».
به گفتهی شفیعی، از ابتدای اپیدمی کرونا در استان تاکنون، 180 نفر به دلیل ابتلا به کووید ـ 19 جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش فردایکرمان تا روز چهارشنبه 21 خردادماه، در گزارش آماری روزانه، آمار مبتلایان جدید و اینکه سرپایی هستند یا بستری و یا از پرسنل بهداشتی و درمانی نیز اعلام میشد که تا آن تاریخ، شمار کل این مبتلایان به کرونا در استان کرمان به 2949 نفر رسیده بود. از آن پس اما تنها آمار بیماران بستری و جانباختگان در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
چه ماسکی بزنیم؟
از فردا پانزدهم تیرماه پوشیدن ماسک در اماکن عمومی اجباری است. دربارهی اینکه چه ماسکی مناسب است، به نقل از ایسنا کرمان، استاد پزشکی اجتماعی و مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «ماسک پزشکی که به ماسک جراحی نیز معروف هستند باید توسط پرسنل سلامت استفاده شوند و همچنین افرادی که علایم به کرونا دارند یا افرادی که از بیماران مبتلا یا مشکوک به کرونا مراقبت میکنند، باید استفاده شوند».
دکتر نوذر نخعی افزود: «در مناطقی که بیماری کرونا در سطح جامعه منتشر شده و رعایت فاصله فیزیکی حداقل یک متری امکانپذیر نباشد و همچنین توسط افراد بالای ۶۰ سال و کسانیکه بیماری زمینهای دارند، نیز باید ماسکهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد».
این استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علومپزشکی کرمان در رابطه با اینکه ماسک پارچهای در چه مواردی باید استفاده شود؟ توضیح داد: «ماسک پارچهای که به ماسک غیرپزشکی نیز مشهور هستند باید توسط افرادی که علایم بیماری کووید ـ ۱۹ را ندارند و در شرایطی که بیماری در سطح جامعه پخش شده باشد و فاصلهگذاری فیزیکی حداقل یک متری امکانپذیر نباشد قابل استفاده است که استفاده از این نوع ماسکها شامل حال کسانی میتواند بشود که در تماس نزدیک با دیگران مانند کارکنانی که با مردم جامعه سر و کار دارند، صندوقداران و ارایه کنندگان خدمات به مردم مثل کارکنان رستورانها، هستند».
مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه ماسک مانند یک مانع است، ادامه داد: «ماسکهای پارچهای همچنین باید در مکانهای عمومی شلوغ از قبیل وسایل نقلیه عمومی مثل تاکسی، قطار، مترو، اتوبوس و ... مورد استفاده قرار بگیرند ضمن آنکه در محل کار و ادارات، فروشگاههای سطح شهر و سایر امکان و محیطهای شلوغ نیز می توان از این نوع ماسک ها استفاده کرد».
وی در پاسخ به این سوال که چگونه از ماسک پارچهای استفاده کنیم؟ اظهار کرد: «انواع متفاوتی از ماسکهای پارچهای وجود دارد که ممکن است دستساز یا بتوان آنها را از فروشگاه تهیه کرد اما بهصورت ایدهآل ماسک پارچهای باید از سه لایه تشکیل شده باشد، که لایه بیرونی آن باید ضد آب، لایه درون باید جاذب آب و لایه میانی به عنوان یک فیلتر عمل کند».
به گزارش فردایکرمان، از جمله نکاتی که پیش از قرار دادن ماسک روی صورت و پس از آن باید رعایت شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دستها را پیش از تماس با ماسک به درستی بشویید.
- از سالم و تمیز بودن ماسک اطمینان حاصل کنید.
- ماسک را به گونهای روی صورت قرار دهید که بین ماسک و پوست فاصلهای نباشد.
- بینی، دهان و چانه را به طور کامل با ماسک بپوشانید.
- از تماس دستها با ماسک خودداری کنید.
- پیش از برداشتن ماسک از روی صورت دستهای خود را ضد عفونی کنید.
- هنگام برداشتن ماسک، از قسمت بند آن را از صورت خود جدا کنید.
- بعد از برداشتن ماسک آن را از صورت خود دور کنید.
- هنگام بیرون آوردن ماسک از کیسه پلاستیکی آن را از قسمت بندها گرفته و روی صورت قرار دهید.
- پس از برداشتن ماسک دستها را به درستی با آب و صابون بشویید یا ضدعفونی کنید.
- از قرار دادن ماسک پاره یا سوراخ روی صورت خودداری کنید.
- از قرار دادن ماسک زیر بینی خودداری کنید.
- از برداشتن ماسک در محیطهایی که امکان رعایت حفظ فاصله یک متری وجود ندارد، خودداری کنید.
- از قرار دادن ماسکی روی صورت که تنفس با آن سخت است، پرهیز کنید.
- از قرار دادن ماسک آلوده یا مرطوب روی صورت خودداری کنید.
- ماسک خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
- از ماسک گشاده استفاده نکنید.
- ماسکهای پارچهای با قابلیت چندبار مصرف را حداقل روزی یک بار با ماده ضدعفونی کننده یا صابون و آب گرم بشویید. / الف
نظر خود را بنویسید