فردایکرمان ـ گروه جامعه: بنا به اعلام رئیس دانشگاه علومپزشکی جیرفت، جنوب استان کرمان به اوج اپیدمی کرونا رسیده، از هر دو نفری که تست میدهند یک نفرشان کرونای قطعی دارد، توان و امکانات درمانی در این مناطق رو به پایان است، پرسنل بهداشت و درمان دچار خستگی، فرسودگی و بیانگیزگی شدهاند و در حالیکه تا پیش از این، کسانی فوت میکردند که دارای بیماریهای زمینهای بودهاند اما اخیرا، افرادی بدون سابقهی بیماری نیز جان خود را از دست دادهاند. به گفتهی دکتر مکارم، بیش از 40 درصد مبتلایان در جنوب استان کارمندان ادارات بودهاند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر علیاصغر مکارم، شامگاه شنبه ۱۴ تیرماه در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در جنوب استان کرمان گفت: «وضعیت جنوب استان کرمان مانند سایر استانهای جنوبی کشور از جمله خوزستان و هرمزگان بوده و در یک پیک موارد بیماران قطعی مبتلا به کرونایی به خصوص از ۱۵ اردیبهشت ماه به بعد هستیم. از این تاریخ تاکنون موارد مراجعات سرپایی، بستریهای موارد مشکوک و قطعی و فوتیهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در جنوب استان رشد فزاینده پیدا کرده و آمار نشان میدهد که در دو، سه روز اخیر به قلهی پیک این طغیان رسیدهایم».
وی افزود: «از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۱۹۷۲ موارد بستری به دلیل بیماریهای حاد تنفسی، مشکوک و موارد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در سطح بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت داشتیم که از این تعداد، موارد قابل توجهی ترخیص و هماکنون ۱۵۳ مورد بیمار بستری در بیمارستانهای جنوب را داریم که از این تعداد، ۵۹ مورد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ هستند».
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ نفر از همکاران زیرمجموعه دانشگاه علومپزشکی جیرفت به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، اظهار کرد: «از این ۳۰۰ نفر، تعدادی از همکاران ما در بخشهای کرونایی، تعدادی از کارکنان حوزههای پشتیبانی و بازرسی و تعدادی نیز از شرکتهای خدماتی بودند که تنها فقط یک مورد فوتی از شرکت های خدماتی این دانشگاه در شهرستان کهنوج را داشتیم که این فرد نیز دارای سن بالا و با سابقه بیماری زمینهای بوده و خوشبختانه دیگر مورد فوتی و بستری ناشی از ابتلا به این ویروس در میان پرسنل را نداشتهایم».
مکارم با تاکید بر اینکه پرسنل بهداشت و درمان دچار خستگی و خستگی منجر به فرسودگی و بیانگیزگی شدهاندف افزود: «با ادامهی این روند، قطعا از لحاظ پرسنل و امکانات، دچار مشکل خواهیم شد. تاکنون نیازهای مردم را پاسخ داده و هیچ مورد و بیماری را در پشت در بیمارستان و بخشهای کرونا به عنوان نبود تخت معطل نگه نداشتهایم اما بضاعت درمانی این منطقه در حال نزدیک شدن به سقف امکانات خود است و به طور قطع در آینده دچار مشکل خواهیم شد و امکانات این دانشگاه پاسخگوی بیش از این را نخواهد داشت».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به فوت ۷۱ مورد در جنوب استان کرمان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: «اکثر فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا در جنوب استان کرمان، از نیمهی خرداد تاکنون بوده است. در ابتدا شاهد فوت بیماران دارای بیماریهای زمینه ای بودیم اما هماکنون شاهد هستیم که افرادی بدون سابقه بیماری نیز متاسفانه به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست میدهند».
وی با بیان اینکه ۶۱ درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا در جنوب استان کرمان در رده سنی بین ۳۰ تا ۵۰ سال هستند، ادامه داد: «هماکنون هشت بیمار بد حال در بخشهای ویژه بیمارستانی داریم».
مکارم با تاکید بر اینکه مردم ویروس کرونا را جدی بگیرند، اظهار کرد: «کووید ۱۹ درمان ندارد. کمتر از ۳۰ درصد از اقدامات انجام شده در بیمارستانها برای بیماران کرونایی، پروسه درمانی بوده و عمده کاری که برای این بیماران در بیمارستانها انجام میشود کمک درمانی است و به عبارت دیگر بیمارستانها کاری از دستشان ساخته نیست».
وی با انتقاد از اینکه حساسیت کرونا در جامعه کمتر شده و مردم فکر میکنند کرونا تمام شده است، گفت: «به دلیل وضعیت اقتصادی کشور، مجبور شدیم دوباره بازگشاییها را داشته باشیم و همین امر باعث شد مردم تصور کنند کرونا تمام شده و آن پایبندی و رفتارهایی که مردم در ابتدای وضعیت شیوع از خود نشان داده بودند، به تدریج کمتر و همین امر سبب افزایش میزان مبتلایان به کووید ـ ۱۹ و به دنبال آن افزایش مرگومیر باشیم».
مکارم با اشاره به اینکه هماکنون نرخ مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در جنوب استان به چهار درصد رسیده است، افزود: «۴۶.۵ درصد نمونههای گرفته شده در جنوب استان، دارای جواب مثبت بودهاند و این یعنی، از هر دو نفری که تست دادهاند، یک نفر بیمار بوده است ضمن اینکه ۸۰ درصد موارد نیز بدون علامت بودهاند».
مکارم با تاکید بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی (بین ۱.۵ تا ۲ متر) در جامعه اظهار کرد: «متاسفانه مردم بیتوجه شدهاند. چرا باید ۷۱ نفر در جنوب استان کرمان به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و حفاظتی جان خود را از دست بدهند؟».
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد موارد مبتلا به کرونا در جنوب استان کرمان از میان کارکنان ادارات هستند، افزود: «کنترل کرونا در شرایط فعلی نه به قرنطینه و نه به تعطیل کردن ارتباط دارد و تنها راه کنترل این ویروس به رفتار اجتماعی مردم بستگی دارد».
رئیس دانشگاه علومپزشکی جیرفت با بیان اینکه سرایت بیماری کووید ۱۹ فوقالعاده بالاست، گفت: «تاکنون زمان کافی برای کشف واکسن ویروس کرونا در دنیا وجود نداشته و حداقل بین ۹ تا ۱۲ ماه زمان نیاز است تا واکسن یک بیماری کشف و تولید آن به مرحله نهایی برسد».
مکارم درباره تاثیر واکسن آنفلوانزا بر روی کرونا تصریح کرد: «واکسن انفلوآنزا هیچ تاثیری بر روی ویروس کرونا ندارد و این واکسن تنها در برابر آنفلوآنزا ایمنی را بالا میبرد بنابراین در حال حاضر، تنها درمان تسکینی برای کرونا وجود دارد و درمان قطعی نداریم». / الف
نظر خود را بنویسید