فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «ماسک از هر واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موثرتر است و تا ۹۵ درصد از ابتلا به این بیماری جلوگیری میکند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، کیانوش جهانپور روز سه شنبه (24 تیرماه) بیان کرد: «راههای پیشگیری از بیماری کرونا در همهی دنیا چیزی به جز شستوشوی مداوم دست با آب و صابون، پرهیز از حضور در اجتماعات غیر ضروری، فاصلهگذاری فیزیکی دقیق و مهمترین آنها استفاده همگانی از ماسک به خصوص در هنگام حضور در اماکن عمومی نیست».
وی با اشاره به تاثیر واکسن در پیشگیری از بیماریها گفت: «هنوز واکسن بیماری کرونا تولید نشده اما حتی اگر هم تولید شود مانند واکسن آنفلوانزا اثربخشی آن نسبی است. در دنیا هر سال عدهی زیادی واکسن آنفلوانزا را تزریق میکنند که ممکن است ۴۰ تا حداکثر ۵۰ درصد مصونیت نسبی موقت برای افراد ایجاد کند».
جهانپور ادامه داد: «تلاشهایی که در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایران برای ساخت واکسن کرونا در حال انجام است در خوشبینانهترین حالت اگر باید دستاوردی داشته باشد، میتواند حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد در پیشگیری از این بیماری موثر باشد اما با استفاده از ماسک در سطح جامعه و رعایت اصول بهداشتی مثل رعایت فاصلهگذاری و شستوشوی مداوم دستها میتوانیم بالای ۸۰ درصد و حتی تا ۹۰ و ۹۵ درصد از خود و اطرافیانمان در برابر بیماری کرونا مراقبت کنیم».
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت افزود:« گر چه هنوز واکسن کرونا را نداریم اما امروز یک وسیلهی پیشگیریکننده شبیه واکسن با ضریب تاثیر ۸۰ تا ۹۰ درصد در مقابل این بیماری در دسترس همگان است، واکسن کرونا لزوما تزریقی نیست و همین ماسکی که همه میتوانیم استفاده کنیم و استفاده از آن را ادامه خواهیم داد و مراقبت میکنیم که دیگران هم استفاده کنند، بهطور قطع از هر واکسنی که در آینده ساخته شود و در دسترس قرار بگیرد، برای پیشگیری از بیماری کرونا موثرتر است».
جهانپور گفت: «برای استفاده از ماسک بارها به مردم اعلام کردهایم که این ماسکها صرفا ماسکهای صنعتی و ماسکهای استاندارد و پزشکی موجود در بازار نیست، در همه جای دنیا و در ماههای اخیر استفاده از ماسکهای پارچهای که افراد در خانه خودشان تهیه کردهاند، معمول است و نتایج مشاهدات علمی هم حاکی از آن است که به شدت در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موثر است و به اقتصاد خانوادهها هم فشاری وارد نمیکند».
وی ادامه داد: «قطعا استفادهی مکرر از ماسکهای پزشکی، برای همهی خانوادهها مقدور نیست اما جای هیچ نگرانی هم نیست، هر خانواده و هر فردی با تهیهی ماسکهای پارچهای به خصوص ماسک سه لایه از پارچههای معمولی به خصوص کتان فشرده یا لایه ابریشم، در منزل یا حتی با استفاده از ساکها و کیفهای تبلیغاتی که از پارچههای بدون بافت هستند، میتوانند ماسک مورد نیاز خود را به عنوان یک پوشش مطلوب، در مقابل بینی و دهان استفاده کنند و بدون هرگونه نگرانی بدانند که این ماسک در پیشگیری از بیماری کرونا برای آنها موثر خواهد بود».
مشاور وزیر بهداشت گفت: «ماسکهای پارچهای اتفاقا قابل شستوشو و استفادهی مکرر هستند و افراد میتوانند ماسک شخصی خود را برای روزها و بارها و بارها بعد از شستوشو و خشک شدن مجدد در روزهای بعد استفاده کنند». /پ
26768
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت:
نظر خود را بنویسید