فردای کرمان – گروه اقتصاد: قیمت مرغ پس از بالا و پایین رفتنهای مکرر، چند روزی است که به ثبات نسبی رسیده و در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرفکننده 18 هزار و 500 تومان است. به گفتهی معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، با توجه به قیمت 12 هزار و 500 تومان مرغ زنده، مرغداران تشویق شدهاند جوجهریزی را انجام بدهند اما ثبات و یا کاهش قیمت مرغ به تامین نهاده از سوی جهاد کشاورزی بستگی دارد.
سینا خسروی، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، عصر دیروز (31 تیرماه) در گفتوگو با فردای کرمان با اشاره به قیمت مرغ در استان کرمان، بیان کرد: «آخرین قیمتی که حدود یک هفته است به ثبات رسیده قیمت 18 هزار و 500 تومان برای مصرفکننده است».
وی ادامه داد: «با توجه به وضعیتی که در بازار داریم به نظر میرسد این قیمت میتواند مرغداران را به جوجهریزی تشویق کند زیرا قیمت مرغ زنده 12 هزار و 500 تومان است».
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خاطرنشان کرد: «قیمت مرغ زنده مشوقی است برای جوجهریزی بیشتر و ظرف یک ماه تا 40 روز آینده شاهد جوجهریزی بیشتر و ثبات در بازار مرغ خواهیم بود».
وی افزود: «البته این موضوع به تامین نهاده از سوی جهاد کشاورزی وابسته است و اگر نهادهی این جوجهریزیهای جدید تامین شود تا مرغداران بدون دغدغه تولید را ادامه دهند، قیمت فعلی میتواند بازار را در 45 روز آینده به ثبات و حتی کاهش قیمت برساند».
خسروی اظهار کرد: «با توجه به اینکه قیمت 12 هزار و 500 تومان مرغ زنده، قیمت خوبی برای مرغدار است، جوجهریزی عملا در حال انجام است و مرغدار تشویق شده جوجهریزی را انجام دهد و به شرط اینکه جهاد بتواند نهادهی خوراکی این جوجهها را تامین کند، شاهد ثبات و یا کاهش قیمت مرغ خواهیم بود».
وی با بیان اینکه مقداری از مرغ مورد نیاز استان کرمان از استانهای همجوار تامین میشود، توضیح داد: «کرمان یک استان پهناور است و با توجه به نیاز استان به مرغ، استانهای تولیدکنندهی عمده که جمعیت کمتری نسبت به کرمان دارند و تولید بیشتری نیز دارند، این مازاد را به استان کرمان تزریق میکنند».
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: «در مقابل استان کرمان نیز مقداری از مرغ تولیدی خود را به بازار هرمزگان و سیستان و بلوچستان تزریق میکند».
وی ادامه داد: «در واقع این فاصلهها در شرایط عادی با این روش حل میشود، یعنی به عنوان مثال به جای اینکه یزد مرغ تولیدی خود را با طی کردن فاصلهی زیاد و هزینهی بیشتر به بازار سیستان و بلوچستان برساند، یزد بازار کرمان را تامین میکند و کرمان تامینکنندهی بخشی از بازار سیستان است که در شرایط عادی چرخهی بسیار خوبی است و جلوی هزینههای اضافه را میگیرد».
خسروی گفت: «در شرایط کمبود اما استانهای واردکنندهای مانند کرمان که حتی 40 درصد نیاز خود را باید وارد کند، دچار مشکل خواهد شد و این چرخه در چنین شرایطی به ما ضربه میزند که طی یکی دو ماه گذشته شاهد این اتفاق بودیم».
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به جوجهریزیهای انجام شده، پیشبینی میشود ظرف یک ماه آینده به شرط تامین نهادههای خوراکی یک ثبات در بازار مرغ ایجاد شود».
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اظهار کرد: «جهاد کشاورزی برنامهریزی دارند نهادهی مرغداران را تامین کنند، البته ممکن است این برنامهریزی به اندازهی جوجهریزی که در پیش داریم باشد و شاید هم نباشد که در صورت عدم تامین نهاده باز هم این بحران را خواهیم داشت و حتی شاید افزایش قیمت را هم داشته باشیم». /پ
27181
قیمت فعلی مرغ تولیدکنندهها را به جوجهریزی ترغیب میکند؛
نظر خود را بنویسید