فردای کرمان – گروه جامعه: سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: «در اکثر پروندههای دستگاه قضایی به نوعی رد پایی از غفلت و کوتاهی برخی مسئولان مشاهده میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، سیدمهدی قویدل در جلسهی کمیسیون امنیت اجتماعی شهرستان کرمان برنامهی تقسیم کار اعضای شورای پیشگیری از وقوع جرم استان را تشریح و با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکید بر پیشگیری برنامهمحور با مشارکت دستگاهها، بیان کرد: «نقشه راه شورای پیشگیری و این معاونت، قانون شورای پیشگیری از وقوع جرم و مادهی سه آن است».
وی ادامه داد: «برابر مادهی سه قانون مزبور؛ تقسیم کار ملی در چارچوب وظایف و مأموریتهای قوای سهگانه کشور، بررسی و اتخاذ تصمیم جهت شناسایی زمینهها و علل وقوع جرم، ایجاد زمینههای مشارکت مردم و نهادهای مردمی، تعیین راهبردها، سیاستهای اجرایی و برنامههای ملی پیشگیری مهمترین موارد تاکید شده دراین زمینه به شمار میروند».
این مقام قضایی اظهار کرد: «برنامههای اجرایی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در دو بخش برنامههای عمومی و اختصاصی تعیین و بر پایهی پیشگیریهای جامعهمدار و رشدمدار تدوین شده است که تقسیم کار ادارت و نهادها نیز مبتنی بر قوانین موجود و ناظر به وظایف دستگاهها انجام شده است».
قویدل همچنین گفت: «دستگاه قضایی مرجع رسیدگی به پروندههایی شده که نقشی در ایجاد آنها نداشته است و در اکثر پروندهها به نوعی رد پایی از غفلت و عدم نظارت مسئولین مشاهده میشود، در همین راستا برخی از برنامههای پیشگیرانه به گونهای تدوین شده که ناظر به عدالت ترمیمی به جای عدالت کیفری و مبتنی بر مشارکت و فعالیت مدنی نهادهای مردمی است».
وی سپس بند «ت» مادهی 113 قانون برنامه ششم توسعه را نیز تشریح و تاکید کرد: «آسیبهای پنجگانه استان و شهر کرمان و همچنین دلایل بروز این آسیبها شناسایی شده است بنابراین برای کاهش آنها نیاز به اقدامات گسترده وجود دارد».
قویدل گفت: «برنامههای 30گانه این معاونت در سال جاری مشارکت محور و مبتنی بر مسئولسازی اداری و اجتماعی و پیگیری قضایی است که نیاز به کار و اقدام انقلابی و جهادی دارد».
وی در این نشست با احصاء برنامههای فرهنگی، اجتماعی، حقوقی قضایی، وضعی، امنیتی - انتظامی و مشارکت مردمی و اطلاعرسانی، اهداف شورای پیشگیری از وقع جرم استان را تبیین و خاطرنشان کرد: «اهم فعالیتها مبتنی بر ترک فعلهای مسئولین که بعضا منجر به بروز آسیب شده است را مد نظر قرار خواهیم داد».
این مقام قضایی گفت: «باید با تجمیع ظرفیتها، اصلاح ساختار، تسهیل فرآیندها و جایگزینی رفتارهای صحیح علمی به جای رفتارهای خطا و بی اثر، به دنبال آسیبشناسی، درک نقاط ضعف و اولویتبندی و ارتقاء نقاط قوت باشیم تا با رویکرد جدید و طراحی خط و مشی کاربردی و اثرگذار بتوانیم با اقدامات بهنگام و استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی، مانع بروز جرم و آسیب در سطح جامعه شویم». /پ
27185
سرپرست معاونت اجتماعی دادگستری کرمان:
نظر خود را بنویسید