فردای کرمان - گروه جامعه: همانطور که پیشبینی میشد، تابستان کرمان زیر سایهی کرونا سیاه شده است. تقریبا از ابتدای تیرماه تاکنون، عدد مرگومیرهای روزانه بابت کرونا در استان دو رقمی است. روز دوشنبه ششم مردادماه شمار کل قربانیان در استان به 400 نفر رسید؛ 67 نفر از این جانباختگان، از ابتدای مردادماه و طی شش روز اخیر جان باختهاند. به گفتهی معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان، میزان سرایتپذیری ویروس نیز افزایش یافته و در حالیکه در خردادماه به حدود یک نفر رسیده بود، در حال حاضر، سرایتپذیری از سه نفر بالاتر رفته یعنی هر یک نفر بیمار، بیش از سه نفر را به این ویروس مبتلا میکند.
دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی همچنین گفته که اخیرا، سن مبتلایان قطعی، سن موارد بستری و سن مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا پایینتر آمده و حتی فوت در افراد بدون بیماری زمینهای نیز داشتهایم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از استقامت، تا عصر دوشنبه ششم مردادماه، بنا به اعلام سخنگوی علومپزشکی کرمان، 353 بیمار کرونا در استان بستری بودهاند. اگرچه به گفتهی مقامات حوزهی بهداشت و درمان هنوز در زمینهی تجهیزات و امکانات درمانی در استان با مشکل کمبود جدی مواجه نشدهایم اما روز دوشنبه، دکتر مرتضی هاشمیان، معاون درمان علومپزشکی کرمان گفت: «دانشگاه علوم پزشکی کرمان و سایر دانشگاههای استان از لحاظ تجهیزات وضعیت خوبی ندارند، اگرچه به خوبی این وضعیت تاکنون مدیریت شده و خوشبختانه تاکنون اتفاقاتی که در استان یزد یا استانهای شمالی کشور در این شرایط بابت برخی کمبود تجهیزات رخ داد را در استان کرمان نداشتیم و بیمارستانهای استان باوجود همه فشارها و سختیها، خدمات به مردم ارایه دادهاند اما تختهای آیسییو بیمارستانهای استان تقریبا پر هستند».
به نقل از ایسنا کرمان، وی با بیان اینکه بیش از ۷۵۰ تخت به صورت مستقیم به بیماران کرونا اختصاص داده شده است، ادامه داد: «با کمبود دستگاههای اکسیژنساز به طور نسبی روبهرو هستیم چون بیماری کرونا یک بیماری تنفسی است و افراد مبتلا به اکسیژن نیاز دارند و شاید در برخی از بیمارستانها تعداد دستگاههای اکسیژنساز جوابگوی تعداد بیماران نباشد که در حال رفع این مشکل نیز هستیم».
استاندار کرمان روز شنبهی این هفته با بیان اینکه در استان کرمان منطقهی سفید نداریم، گفت: «در هشت روز گذشته وضعیت مبتلایان به کرونا در استان کرمان روند ثابتی داشته است». محمدجواد فدائی افزود: «شهرهای بافت، بردسیر، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، فاریاب، قلعه گنج، کهنوج، کوهبنان، کرمان و ارزوئیه هماکنون در وضعیت قرمز کرونایی هستند».
بیش از دو هفته است که استان کرمان براساس شاخصهای وزارت بهداشت در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد. وضعیتی که رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان گفته احتمالا تا اواخر مردادماه ادامه خواهد یافت و این یعنی تکرار روزهای سیاه گذشته آن هم در شرایطی که کادر درمان خسته شدهاند. بیش از پنج ماه مبارزهی بیامان با ویروسی که مدام چهرهی جدیدی از خود نشان میدهد، آن هم وقتی نتیجهای که مطلوب است حاصل نمیشود، بدیهی است که خستهکننده میشود.
کرونا هنوز نه داروی قطعی دارد و نه واکسن موثر آن به بازار آمده، اگرچه از گوشه و کنار دنیا گهگاهی خبر میآید که در تولید واکسن موفقیتهایی کسب شده اما آنچه که برای کسانی که در جغرافیای ایران زندگی میکنند قطعی است اینکه حداقل تا پایان امسال، با آمدن واکسن به بازار هم، دسترسی نخواهند داشت. این را مقامات همواره گفتهاند. ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت روز دوشنبه ششم مردادماه در اینباره گفت: «تجربهی ۴۰ سال اخیر دنیا در تولید واکسن نشان میدهد فرایند کشف، تولید و... هفت سال طول میکشد و اینکه میگوییم ۱۸ ماهه یا ۲۴ ماهه ممکن است به واکسن دست پیدا کنیم یک شاهکار خواهد بود».
به گفتهی همهی متخصصان، تنها درمان قطعی و واکسن قطعی کرونا در حال حاضر، دوری کردن از یکدیگر است. رعایت فاصلهی اجتماعی و فیزیکی، شستوشوی مکرر دستها و استفاده از ماسک.
بالا رفتن آمارهای ابتلا، بستری و مرگ در ایران طی یک و نیم ماه اخیر هم نشان داد که مسئولان پای حرف خود مبنی بر اینکه تعطیلی و محدودیتهای گذشته را برنمیگردانیم ماندهاند.
به جای تعطیلی و قرنطینه، از اواخر تیرماه امسال ماسک زدن در مکانهای عمومی در ایران اجباری شده و حریرچی گفته که نتیجهی این رفتار پیشگیرانه از اواسط مردادماه مشخص خواهد شد.
*منتشر شده در هفتهنامه استقامت / شماره 698
نظر خود را بنویسید