فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه خیلی از علائم بیماری تب کریمه کنگو و کرونا مشابه یکدیگر بوده که همین امر ممکن است در تشخیص این بیماریها اشتباهاتی را به وجود آورده و در نتیجه درمان آنها را با مشکل روبهرو کند، گفت: «متاسفانه در روزهای اخیر مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو را در استان داشتیم که خوشبختانه با تشخیص به موقع، اقدامات درمانی برای این افراد صورت گرفت».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مهدی شفیعی با اشاره به فرا رسیدن عید سعید قربان و ذبح دام در این ایام اظهار کرد: «معمولا هرساله در زمان فرا رسیدن عید سعید قربان و با توجه به اینکه برخی اقدام به قربانی کردن دام در این ایام میکنند؛ توصیههایی به صورت مشترک از سوی دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل دامپزشکی به متولیان امر و مردم ارائه میشود».
وی با اشاره به اینکه در بحث ذبح دام نگرانی از بابت بیماریهای ویروسی که باعث ایجاد بیماریهای مشترک دام و حیوان میشود، وجود دارد افزود: «هر ساله در استان کرمان در جمعیتهای استانی بحث بیماری تب کریمه کنگو مطرح است که در سالهای دور نیز تلفاتی ناشی از ابتلا به این بیماری داشتیم».
مدیر گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: «توصیهی اکید میشود مردم دام را فقط از میادین مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند زیرا دامهای موجود در این میادین انگلزدایی شدهاند ضمن آنکه باید ذبح دام را در مکانهایی که مورد تایید سازمان نظام پزشکی و یا کشتارگاههایی که زیرمجموعهی اداره کل دامپزشکی بوده، انجام دهند».
شفیعی با تاکید بر اینکه بعد از ذبح دام، فرآوردههای گوشتی باید حداقل هشت تا ۱۰ ساعت و حداکثر تا ۲۴ ساعت در دمای کمتر از دو درجه (صرفا در یخچال نه فریزر) نگهداری شده تا ویروس از بین رفته و سپس به اقدام توزیع گوشتهای نذری کنند».
وی با تاکید بر اینکه مردم از دست زدن مستقیم به لاشهی ذبح شده جدا خودداری کنند، افزود: «همچنین به شدت توصیه میکنیم مردم از ذبح دام در معابر و منازل و توسط افراد بومی خودداری کنند زیرا احتمال انتقال ویروس تب کریمه کنگو بسیار بالا است».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه خیلی از علائم بیماری تب کریمه کنگو و کووید ۱۹ مشابه یکدیگر بوده که همین امر ممکن است در تشخیص این بیماریها اشتباهاتی را به وجود آورده و در نتیجه درمان آنها را با مشکل روبهرو کند، گفت: «متاسفانه در روزهای اخیر مواردی از ابتلا به تب کریمه کنگو را در استان داشتیم که خوشبختانه با تشخیص به موقع، اقدامات درمانی برای این افراد صورت گرفت».
وی با اشاره به اینکه باید از دست زدن به گوشتهای گرم و تازه (چه به صورت خریداری شده و چه به صورت قربانی) بدون دستکش جدا پرهیز شود، اظهار کرد: «گوشت تازه و گرم را باید در ابتدا به مدت حداقل ۸ ساعت در یخچال نگه داشت و سپس نسبت به شستوشو و خرد کردن آن و نگهداری در فریزر اقدام کرد».
شفیعی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان گوشت گرم و تازه را مستقیم وارد فریزر نکنیم اظهار کرد: «ویروسها وقتی منجمد میشوند، صرفا غیرفعال شده و از بین نمیروند و هنگامی که دوباره به دمای معمولی باز گردند فعال میشوند».
وی ادامه داد: «دمای خیلی پایین کشندهی ویروسها نیست بلکه بر روی باکتریها و انگلها موثر بوده و در ویروسها تاثیری ندارد و تنها PH میتواند ویروسها را از بین ببرد».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فرارسیدن مراسم عرفه و عید سعید قربان، گفت: «ممکن است مردم در این ایام نذوراتی داشته باشند که به شدت توصیه میکنیم با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال از پخش نذورات خود در سطح خیابانها به شدت پرهیز کنند و در روز عرفه نیز در مساجد و محلهای باز برگزاری دعای روز عرفه با ماسک حضور پیدا کنند». /پ
27579
سخنگوی علوم پزشکی کرمان خبر داد
نظر خود را بنویسید