فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون عمرانی استاندار کرمان که طی سالهای اخیر، با پیگیریهای فراوانی که برای نجات برخی از بناهای تاریخی در استان انجام داده، خود را در قامت یک حامی جدی میراثفرهنگی معرفی کرده است، از گرفتاریهایی که در این راه وجود دارد گفت و بهعنوان نمونه، به چالشهایی که برای تعیینتکلیف خانه حاجآقاعلی رفسنجان و بازار قلعهمحمود وجود دارد اشاره و تاکید کرد که دستگاههای اجرایی باید در این حوزه دلسوزانه عمل کنند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، سیدمصطفی آیتالهی موسوی، در جلسهی اخیر گروه کاری میراثفرهنگی که از زیرمجموعههای شورای برنامهریزی و توسعه استان است، از آخرین وضعیت خانه حاجآقا علی رفسنجان که مرمت شده ولی بلااستفاده مانده گزارشی داد و گفت: «صندوق توسعه موقوفات برای مرمت خانه حاجآقا علی رفسنجان هزینه کرده و حالا میگوید تا این هزینه را ندهید اجازهی واگذاری آن را نمیدهد. میگویند که زمان مرمت، چهار میلیارد تومان برای آن هزینه شده و با نرخ امروز، شش میلیارد تومان باید پرداخت شود».
وی افزود: «عید نوروز سال 98 آقای بیگلری متولی صندوق توسعه موقوفات کشور به کرمان آمد و با هم از باغ فتحآباد و خانه حاجآقاعلی رفسنجان بازدید کردیم. آمده بودند پول مرمت این دو بنا و پروژهی فلکهی مشتاق را بگیرند که 14،15 میلیارد تومان میشد».
موسوی با بیان اینکه باغ فتحآباد را به سرمایهگذار دادیم و طبق آخرین اطلاعی که من دارم فعال است، ادامه داد: «برای خانه حاجآقاعلی چندین نوبت جلسه برگزار کردهایم تا به شهرداری رفسنجان واگذار شود. برای پرداخت هزینهی مرمت آن هم قرار شد که مس به شهرداری کمک کند. جلسات متعددی گذاشتیم و باید قراردادی بین اوقاف و شهرداری امضا شود. شاید هفت، هشت ماه میگذرد ولی هنوز این توافقنامه تنظیم نشده است».
او اظهار کرد: «وقتی بخش خصوصی ورود میکند، گرفتار این مسائل اداری نمیشود».
معاون استاندار کرمان به گلایه گفت: «تاکنون شش جلسه گذاشتهایم و تعهدهای زیادی را هم خود ما قبول کردیم تا یک قرارداد تنظیم کنند که هر دو هم ذینفع میشوند. ولی هنوز کار انجام نمیشود. با این وضعیت، چهطوری میتوان کار کرد؟».
وی مثال دیگری آورد و گفت: «از زمان برگزاری آخرین جلسهای که در دفتر استاندار محترم دربارهی بازار قلعهمحمود داشتیم تا شنبهی این هفته، کارهایی که باید انجام میشده، نشده است. اگر نیروی انتظامی مستقر و برق آنجا تامین شود، با امنیتی که به وجود میآید، مجموعهی این بازار میتواند فعال شود. روز شنبه، جلسه گذاشتیم و قرار بود اتفاق بیفتد. یکشنبه بازدیدی انجام دادم. نیروی انتظامی مستقر شده و حالا اعتباری برای برقکشی میخواهیم. اگر خود ما این اعتبار را داشتیم انجام میدادیم. از شهرستان میخواهیم که آن را تامین کنند، ولی انجام نمیدهند. واقعا چهطوری میشود کار کرد؟ خیلی سخت است».
او با تاکید دوباره بر اینکه وقتی بخش خصوصی میآید گرفتاریها کمتر میشود، افزود: «28 غرفه در این بازار مربوط به اوقاف است و چندین سال معطلیم تا تعیینتکلیف کنند. دیروز توافق کردیم تا جهاددانشگاهی متولیگری را انجام و بهجای اوقاف پیگیری کند و هرجا هم کار قفل شد ما کمک کنیم».
معاون عمرانی استاندار کرمان نمونهی دیگری را ذکر کرد و گفت: «الان هم که داریم برای مرمت باغ سالارکلانتر زحمت میکشیم، نمیدانم وقتی مرمت آن تمام شود، برای بهرهبرداری دوباره با مشکل برمیخوریم یا نه؟».
وی ادامه داد: «در شهربابک هم عمارت موسیخانی مدت زیادی است که مرمت شده ولی رها شده و کسی کاری برای آن نمیکند».
موسوی با یادآوری بخشی از چالشهای مرمت و احیای بناهای تاریخی تصریح کرد: «همهی دستگاههای اجرایی باید کمک کنند و نباید حتما فشار باشد، نیاز به دلسوزی داریم تا کارها سریعتر پیش برود». / الف
نظر خود را بنویسید