فردای کرمان – گروه جامعه: کشورهای زیادی در دنیا برای ساخت واکسن کرونا تلاش میکنند و بارها نیز خبرهایی دربارهی تولید واکسن منتشر شده است. آخرین خبر دربارهی تولید واکسن مربوط به روسیه بود که دانشمندان این کشور اعلام کردند از پاییز ساخت واکسن کرونا را شروع میکنند. رئیس انستیتو پاستور ایران دربارهی واکسن تولید شده در روسیه گفت: «کارایی این واکسن قابل پیشبینی نیست، این موضوع را حتی دانشمندان روسی هم اذعان میکنند، واکسن بر اساس ژنتیک و شرایط بدنی و محیطی بر روی افراد مختلف واکنشهای متفاوتی دارد لذا اگر واکسنی وارد کشور شود باید روی گروههای خاصی که داریم تست شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، علیرضا بیگلری با حضور در برنامهی طبیب شبکه سه سیما با اشاره به اینکه در علم فناوری واکسن زمان آیتمی مهم محسوب میشود، بیان کرد: «ساخت واکسن زمان بر و هزینهبر است».
وی با اشاره به اینکه باید مراحل آزمایش مختلفی را از حیوانی تا چهار مرحلهی انسانی برای ساخت واکسن در نظر گرفت، افزود: «در برخی از واکسنها پس از مدتی دیده میشود که کاربرد ادعایی را ندارد و لذا واکسن را تکامل میدهند».
بیگلری با تاکید بر اینکه حداقل پنج تا ۱۰ سال در یک بازهی زمانی معمولی باید وقت گذاشت تا واکسن تولید شود، بیان کرد: «از چندین سال پیش، روی دو عضو خانوادهی این ویروس یعنی مرس و سارس اقداماتی صورت گرفته بود، به طوری که برخی کشورها ساختارهای این ویروسها را در تولید واکسن کرونا در پیش گرفتند».
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه هفتمیلیارد جمعیت دنیا به این واکسن احتیاج دارد، گفت: «حتی اگر ۱۰۰ شرکت تولیدکننده اقدام به تولید واکسن کنند کفاف تولید مورد نیاز دنیا را نمیکند».
وی با اشاره به اینکه برای ساخت واکسن راههای مختلفی در دنیا طی میشود، اظهار کرد: «همهی راههایی که دنیا برای ساخت واکسن میروند در کشور ما هم نمونهی آن در انستیتو پاستور و در سایر مراکز علمی انجام میشود».
بیگلری اضافه کرد: «در تحریم هستیم، ولی دانش فنی خوبی داریم، حتی اگر نتوانیم زودتر واکسن بسازیم، افرادی را داریم که بتوانند انتقال تکنولوژی را سریع به کشور انجام دهند و لذا انتقال تکنولوژی در صنعت واکسنسازی ایراد نیست».
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه واکسن با هزینهی زیادی ساخته میشود، اما ممکن است کارایی نداشته باشد، گفت: «هنوز مطمئن نیستیم واکسنی که ساخته میشود بتواند به صورت دائم ایمنی ایجاد کند».
وی بیان کرد: «علم پزشکی در صد سال گذشته همهگیری جهانی مثل این ویروس را تجربه نکرده بود و لذا نادانستههای ما در مورد این ویروس بسیار زیاد است به طوری که هر چه جلوتر میرویم میبینیم داروهایی که گفته میشد مؤثر است تأثیر چندانی ندارد و پروتکلها تغییر میکنند».
بیگلری با اشاره به واکسن روسی گفت: «با دانشمندان روسی به صورت مرتب جلساتی به شیوه ویدیو کنفرانس داریم و لذا کاملا میدانیم پایه کار آنها چیست و چه روشهایی را دنبال میکنند، کارایی این واکسن قابل پیشبینی نیست این موضوع را حتی خودشان هم اذعان میکنند، واکسن بر اساس ژنتیک و شرایط بدنی و محیطی بر روی افراد مختلف واکنشهای متفاوتی دارد لذا اگر واکسنی وارد کشور شود باید روی گروههای خاصی که داریم تست شود».
نظر خود را بنویسید