گروه جامعه – مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: «بهترین کشتارگاه صنعتی کشور در استان کرمان در حال احداث است که عملیات ساختمانی آن 95 درصد پیشرفت داشته و 22 بهمن سالجاری به بهرهبرداری میرسد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، دکترحسین رشیدی، امروز سهشنبه، در نشست خبری به مناسبت هفتهی دامپزشکی اذعان کرد: «دامپزشکی در تامین امنیت غذایی، حمایت از تولید و توسعهی پایدار نقش بسیار مهمی دارد».
وی افزود: «بیماریهای زیادی صنعت مرغداری، دامداری و آبزیان ما را تهدید میکند و اگر اقدامات به موقع و پیشگیرانهی دامپزشکی و درمانی انجام نشود قطعا این صنایع و تولیدکنندگان نمیتوانند آنطور که باید فعالیتهای خود را انجام دهند و نهایتا امنیت غذایی کشور به مخاطره میافتد».
رشیدی اذعان کرد: «اقدامات دامپزشکی با هزینههای بسیار کم و نتایج بسیار ارزشمند به بحث تولید، افزایش بهرهوری و خودکفایی در کشور کمک میکند».
وی یادآور شد: «اقدامات نظارتی دامپزشکی نیز کمک میکند صنایعی که در این زمینه شکل میگیرد و نیز صنایع وابستهای که در این زنجیره قرار میگیرند از توسعهی پایدار برخوردار باشند زیرا ما پیگیری میکنیم همهی اینها طبق ضوابط بهداشتی شکل بگیرند تا بعد از یک دورهی کوتاه فعالیت، با مشکل ورشکستگی مواجه نشوند».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به بیماریهای مشترک بین دام و انسان، افزود: «طیف زیادی از بیماریهای انسانی از دام منشاء میگیرند و طبق بررسی انجام شده از یکهزار و 700 عامل بیماری عفونی انسان بیش از 50 درصد از دام نشات میگیرند و دامپزشکی در خصوص تضمین سلامت دام و فرآوردههای دامی فعالیت میکند و از بیماریهای قابل انتقال به انسان چه از طریق تماس با دام و چه از طریق مصرف فرآوردههای آلوده پیشگیری میکند و این بیماریها را کاهش میدهد».
وی با بیان اینکه فعالیتهای دامپزشکی در قالبهای متعددی انجام میشود تا جمعیت دامی سالم بماند و فرآوردههای دامی سالم باشند، گفت: «بخشی از این فعالیتها، ایمنسازی دامها علیه بیماری است و با استفاده از سیستم مراقبتی که داریم بیماریهای دامی را رصد میکنیم و چنانچه در منطقهای بیماری مشاهده شود اقدام سریع و به موقع انجام میشود».
رشیدی تصریح کرد: «با استفاده از سامانههای هوشمند از جمله GIS دام، طیور و آبزیان، سیستم یکپارچهی قرنطینه و سیستمهای کنترل دامی، به موقع هر اتفاقی که در سطح استان رخ دهد را رصد میکنیم».
وی با اشاره به فعالیتهای دارو درمانی در دامپزشکی گفت: «داروهایی که در اختیار دامداران برای سلامت دام قرا میگیرد، هم از جنبهی موثر بودن داروها و هم از لحاظ اینکه برای بهداشت عمومی مخاطره نداشته باشد و مصرف این داروها به گونهای مدیریت شود که باقیماندهی دارویی در خوراک نماند، کنترل میشود».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: «یکی از کارهایی که در سیستم ما انجام میشود بحث پایش باقیماندههای دارویی است که در این راستا قویترین آزمایشگاه منطقهای را در سطح استان داریم که علاوه بر کرمان استانهای همجوار را نیز پوشش میدهد».
وی گفت: «با استفاده از امکانات آزمایشگاهی که در اختیار داشتیم توانستیم در سالهای اخیر کارهای ارزشمندی در استان در خصوص پایش باقیماندههای دارویی انجام بدهیم و در حال حاضر استان کرمان تنها استانی است که باقیماندهی دارو در گوشت مرغ را اندازهگیری میکند و مرغی که اکنون در استان عرضه میشود از نظر باقیماندهی آنتیبیوتیک مورد پایش قرار گرفته و عاری از باقیماندهی دارو است و مردم میتوانند با طیب خاطر این محصول را مورد استفاده قرار دهند».
رشیدی یادآور شد: «وجود فلزات سنگین مثل سرب، آلومینیوم و مس که میتواند یکی از مخاطرات بهداشتی باشد نیز در استان پایش میشود».
وی از کنترل بیماری تب برفکی در استان خبر داد و افزود: «با اقدامات کمیتههای فنی و انجام برنامههای عملیاتی بهروز توانستیم بیماری تب برفکی که در گذشته به عنوان معضل جدی در سطح استان بود را در 5 سال اخیر کنترل کنیم و اکنون کانونهای آن محدود شده است».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اضافه کرد: «بیماری تب مالت نیز در بعضی از شهرستانها رنج بیماری انسانی بسیار بالایی داشت که با کارهایی که انجام شده و کنترل بیماری در سطح دامداریها و نمونهبرداری از سطح مراکز عرضهی شیر توانستیم میزان بیماری را در حد قابل قبولی کنترل کنیم و کاهش بدهیم».
وی ادامه داد: «در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید رنج بیماری تب مالت در بعضی از شهرستانهای استان بالغ بر 170 مورد در 100 هزار نفر جمعیت بود که با اقدامات انجام شده در سالهای اخیر به زیر 25 نفر در 100 هزار نفر کاهش یافته است».
رشیدی، یکی از موفقیتهای چشمگیر دامپزشکی را کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عنوان و اظهار کرد: «این بیماری طی دو سال گذشته در بسیاری از استانهای کشور مشکلات عدیدهای را ایجاد کرد و جمعیت قابل توجهی از طیور به خصوص مزارع مرغ تخمگذار را درگیر کرد و شاید در سال گذشته بالغ بر 27 میلیون پرنده در سطح کشور معدومسازی شد».
وی افزود: «با اقدامات قرنطینهای، بهداشتی و مراقبتی که در سطح استان انجام دادیم تاکنون این بیماری در استان شایع نشده است».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: «در راستای اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در استان با دستور استاندار وقت، تهیهی اسناد امنیت غذایی انجام شد که با اجرای آن و پیگیری به موقع توانستیم اقدامات ارزشمندی در خصوص کنترل بیماریها انجام دهیم».
وی با اشاره به شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش، افزود: «با اقدامات به موقع دامپزشکی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در استان موفق شدیم این بیماری را کنترل کنیم».
رشیدی یادآور شد: «موارد محدودی بیماری تب کریمه کنگو در استان داشتیم که متعاقب آن یک تصمیم انقلابی گرفته شد و با دستور سرپرست استانداری برنامهی سمپاشی تمام دامداریهای در معرض خطر را به مدت یک ماه به صورت رایگان انجام دادیم و این سبب شد این بیماری کنترل شود».
وی استان کرمان را از استانهای پیشگام در اصلاح کشتارگاههای دام دانست و اظهار کرد: «تمامی کشتارگاههای سطح استان به دستگاه پیشسردکن مجهز هستند».
مدیر کل دامپزشکی استان بیان کرد: «نگهداری گوشت در پیشسردکن به مدت 24 ساعت هم بر کیفیت گوشت تاثیر میگذارد و هم سبب میشود اگر گوشت هنگام کشتار آلوده شده باشد و یا دام به بعضی از بیماریها مبتلا باشد که در زمان بازرسی قابل تشخیص نباشد، با تغییراتی که در لاشه صورت میگیرد سالم شود».
وی اذعان کرد: «بهترین کشتارگاه صنعتی کشور در استان کرمان در حال احداث است که عملیات ساختمانی آن 95 درصد پیشرفت داشته و 22 بهمن سالجاری به بهرهبرداری میرسد».
2799
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد
نظر خود را بنویسید