فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه کرمان در حال حاضر در مرحلهی استقرار کرونا در موج دوم اپیدمی است، گفت که در روزهای اخیر شاهد کاهش آمار مبتلایان به کرونا در استان بودیم و اگر مردم بحثهای پیشگیرانه را همچنان رعایت کنند، منحنی اپیدمی کرونا در استان تا دو هفتهی آینده سیر نزولی خواهد داشت.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مهدی شفیعی دربارهی وضعیت کرونا در استان کرمان، بیان کرد: «زنجیرهی انتقال ویروس کرونا بعد از اینکه از اسفندماه در کشور همهگیری آغاز شد با اقدامات خوبی که در سطح ملی و همچنین استان کرمان صورت گرفت، تا حدودی قطع شد و اپیدمی به صورت مقطعی و با شیب ملایم پیش میرفت اما با گرم شدن هوا وضعیت استقرار این بیماری بیشتر شد».
وی با اشاره به اینکه همزمان با گام دوم مقابله با ویروس کرونا در کشور و با باز شدن صنوف، اقدامات پیشگیرانه و خودمراقبتی از سوی مردم کمتر و در نتیجه زنجیرهی انتقال ویروس دوباره در سطح جامعه برقرار شد، افزود: «تقریبا از اواخر خرداد ماه و اوایل تیرماه در استان کرمان شاهد موج دوم اپیدمی بودیم که این موج دوم از موج اول شدت بیشتری داشته و هم اکنون نیز در مرحلهی استقرار این بیماری در موج دوم اپیدمی در استان کرمان هستیم».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به کاهش آمار مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در استان کرمان در روزهای اخیر، خاطرنشان کرد: «خوشبین هستیم که اگر مردم بحثهای پیشگیرانه را همچنان رعایت کنند، به سمت کاهش منحنی اپیدمی کرونا در استان کرمان تا دو هفتهی آینده برویم».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی برخی انتقادات نسبت به عدم تعطیلی تالارها در کشور و استان کرمان نیز گفت: «زمانی که یک بیماری واگیر ازجمله کووید ۱۹ در منطقهای اپیدمی میشود، یکسری ابزارها برای کنترل اپیدمی و به حداقل رساندن آن وجود دارد که یکی از این روشها بحثهای محدودسازی یا قرنطینه است».
وی با بیان اینکه محدودسازی به دو شکل وجود دارد افزود: «یکی از محدودسازیها، بحث قرنطینه از نطفه است به طوری که هر شهر یا روستایی که کانون اولیهی ویروس شناخته میشود، قرنطینه میشود تا از انتقال ویروس به سایر نقاط جلوگیری شود و این کار در ابتدای اپیدمی در کشور چین و در شهر ووهان انجام شد».
شفعیعی ادامه داد: «بحث دوم محدودسازی، دربارهی مکانهایی است که از آلودگی پاک هستند و به دنبال آن هستیم که از ورود عامل آلودهساز به آن مکانها جلوگیری کنیم که این روش نیز در ایران در ابتدای شیوع اپیدمی مطرح شد و بحث محدودسازی ورود به شهرها صورت گرفت».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با محدودسازی به دنبال آن بودیم که زنجیرهی انتقال ویروس را در محیط بیرون از خانه قطع کنیم، یادآور شد: «در این راستا بحث فاصلهگذاری اجتماعی را با تعطیلی صنوف، دانشگاهها، مدارس و تا حدودی ادارات در دستور کار قرار داده تا با کاهش ترددها بتوانیم زنجیرهی انتقال ویروس را محدود و یا حتی متوقف کنیم اما سوال اساسی این است که تا چه زمانی میتوانیم این نوع محدودیتها را اعمال کنیم؟».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: «در این میان و با توجه به شرایط حاکم بر کشور، بحثهای معشیتی و اقتصادی مردم مطرح شد که ممکن بود با ادامهی این تعطیلیها تبعات زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد».
وی با اشاره به اینکه به اندازهی دو دورهی کمون این محدودسازیها در کشور انجام شد، اظهار کرد: «باید به صورت آرام کشور را به شرایط عادی باز میگرداندیم که در این راستا به صورت پله به پله و با رعایت پروتکلهای بهداشتی محدودیتها برداشته شد و برای هر کدام از این صنوف که بازگشایی مجدد میشدند پروتکلهای عمومی و خصوصی را تعریف کردیم».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه بازگشاییها، کار علمی و درستی بود گفت: «در مرحلهی استقرار اپیدمی هستیم بنابراین دیگر محدودیتها تاثیری نخواهد داشت و در این شرایط رعایت اقدامات پیشگیرانه و خودمراقبتی اصل مهم و اساسی است. شاهد هستیم که هرجایی که پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشود، زنجیرهی انتقال ویروس در آنجا دوبار برقرار میشود بنابراین خودمراقبتیها باید در سرلوحهی کار مردم برای کنترل بیماری به عنوان یک اصل قرار بگیرد». /پ
نظر خود را بنویسید