فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان بر پیگیری جدی سیاست کاهش جمعیت کیفری زندانها و بازداشتگاه موقت این استان تاکید کرد و گفت: «باید شرافت، عزت و کرامت زندانیان همواره مورد توجه قرار گیرد زیرا زندانی قبل از زندانی بودن، انسان است و از ذات مقدس و کرامت خدادادی برخوردار است و هیچکس حق ندارد به آن آسیب وارد کند مگر آنکه عکسالعمل رفتار خود وی باشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، یدالله موحد در دیدار مدیر جدید بازداشتگاه موقت کرمان با بیان اینکه اعمال هرگونه مجازات، عوارض قطعی رفتار شخص است و جز آن همهی انسانها مکلف هستند کرامت یکدیگر را رعایت کنند، بیان کرد: «در اجرای احکام و مجازاتها نیز باید کرامت فرد را حفظ کرد».
وی با اشاره به اینکه آموزههای دینی و وظایف قانونی ما تاکید دارد که کرامت انسانی افراد حفظ شود، افزود: «هتک حرمت و کرامت افراد و زندانیان در هیچ شرایطی پذیرفته نیست مگر آنکه فرد به دلیل برهم زدن نظم و انضباط زندان و بازداشتگاه مستحق برخوردهای قانونی لازم باشد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: «باید سعی شود که مددجویان بازداشتگاه موقت کرمان در کوتاهترین زمان ممکن تعیین تکلیف شوند و در این رابطه میتوان از ظرفیتهای قضائی و نهادهای خیریه استفاده کرده و آمار مددجویان را به صورت روزانه کاهش داد تا به آمار منطقی و قابل قبولی برسد».
موحد ادامه داد: «مجموعههایی از جمله ستاد دیه با همکاری خیران همواره برای آزادی زندانیان تلاش دارند اما باید توجه داشت که منابع این مجموعهها محدود است و باید با جلب رضایت شکات، جلب همکاری مددجویان در پرداخت بدهیهای خود، ارائهی تسهیلات بانکی به مددجویان و ... جمعیت کیفری زندانها را کاهش داد».
وی با بیان اینکه استان کرمان رتبهی اول را در زمینهی آزادی زندانیان بر اساس صلح و سازش داشته است، گفت: «موفقیت بازداشتگاه موقت زندان کرمان در کاهش جمعیت کیفری حاضر در این مکان مشخص میشود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان اضافه کرد: «باید تلاش شود که در حوزهی فرهنگی آموزش نیکیها و خوبیها و آشنایی مددجویان بازداشتگاه موقت با ارزشها به نحوی دنبال شود که بازگشت مجدد به زندان نداشته باشند».
موحد، انجام کار فرهنگی و برقراری رابطهی عاطفی با مددجویان زندانها به منظور افزایش اثرگذاری برنامهها را مورد تاکید قرار داد و گفت: «لازم است در حوزهی فرهنگی و کمک به مددجویان زندانها به ویژه بازداشتگاه موقت زندان تعهد اخلاقی برای مددجویان ایجاد شود تا مجددا به زندان و بازداشتگاه برنگردند».
وی با اشاره به اینکه باید براساس سیاستهای قوه قضائیه با همکاری قضات و استفاده از همراهی و کمک خیران جمعیت کیفری زندانها را کاهش داد، گفت: «نباید حس مسئولیت را در بین مددجویان زندانها از بین برد بلکه باید به نحوی اقدام و برنامهریزی کنیم که مددجویان زندانها پس از آزادی، در برابر مشکلات خانواده و جامعهی خود مسئولیتپذیرتر شوند».
وی با بیان اینکه اقدامات بینظیری برای کمک به آزادی زندانیان آغاز و انجام شده است، گفت: «برای نخستین بار شرکتهای بزرگ اقتصادی در چند سال اخیر وارد عرصهی آزادی زندانیان شدهاند که کار ارزشمند و ظرفیت بزرگی است و باید از این فرصتها و ظرفیتها به شکلی استفاده شود که زمینهی سوءاستفاده سایر افراد فراهم نشود». /پ
نظر خود را بنویسید