فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی سازمان انتقال خون ایران از بهبودیافتگان کرونا خواست در ماه محرم به شکرانهی سلامتشان پلاسما اهدا کنند و به داد بیمارانی برسند که دستشان از همهجا کوتاه است. متخصصان میگویند یکی از روشهای قابل اعتماد برای درمان بیماران کووید 19 استفاده از پلاسمای خون بیماران بهبودیافته از کرونا و تزریق آن به افراد مبتلاست. تاکنون بیش از 300 هزار بیمار در کشورمان کرونا را مغلوب کردهاند و در جنگ با این ویروس پیروز شدهاند، اما از ابتدای اجرای طرح اهدای پلاسما، تا تنها دو درصد از بهبودیافتگان به مراکز انتقال خون مراجعه کردهاند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران تاکید کرد که در پلاسمادرمانی، مهمترین عامل در توقف پیشرفت بیماری، زمان تزریق پلاسما است. اگر این ماده در مرحلهی شروع تکثیر ویروس به بدن بیمار تزریق شود هم انتشار ویروس در بدن کمتر و یا متوقف میشود، هم طول دورهی بستری بیماران در بیمارستانها کوتاه میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، بهبود یافتگان کرونا را مخاطب قرار داد و گفت: «در ماه محرم به شکرانهی سلامتتان پلاسما اهدا کنید و به داد بیمارانی برسید که دستشان از همهجا کوتاه است».
بشیر حاجیبیگی با بیان اینکه تا پایان مرداد در مجموع هفتهزار و ۶۶ نفر جهت اهدای پلاسما به مراکز سازمان انتقال خون در سطح کشور مراجعه کردهاند، بیان کرد: «پنج هزار و ۶۰۹ واحد پلاسما از بهبودیافتگان کووید۱۹ دریافت شده است».
وی با یادآوری اینکه برخی از داوطلبین به دلایلی پس از معاینه معاف از اهدای پلاسما شناخته میشوند، ادامه داد: «در استانداردهای سازمان انتقال خون، حفظ سلامت اهداکننده و گیرندهی پلاسمای اهدایی لحاظ شده است و چنانچه یکی از این دو تامین نشود داوطلب اهدای پلاسما به صورت موقت یا دائم معاف شناخته میشود».
حاجیبیگی گفت: «از ابتدای اجرای طرح پلاسما درمانی برای بیماران مبتلا به کرونا که از روز نخست اردیبهشت ماه آغاز شد، سازمان انتقال خون در این خصوص بارها و بارها اطلاعرسانی کرده است و پویشی به نام «شکرانه سلامت» را برپا ساخت».
شرایط بیمارستانها ویژه است، بهبود یافتگان کرونا به میدان بیایند
وی به باورهای نادرستی که دلیل مراجعهی کمتر بهبودیافتگان از کرونا است اشاره کرد و گفت: «یکی از دلایل کمرغبتی بهبودیافتگان کرونا برای مراجعه به مراکز انتقال خون و اهدای پلاسما، دلهره از ابتلای دوباره به این ویروس است».
سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار کرد: «این تصور به چند دلیل اشتباه است، اولا مردم توجه کنند که مرکز انتقال خون، مرکز درمانی نیست، خیلیها این مراکز را با بیمارستانها اشتباه میگیرند. ما پشتیبان مراکز درمانی هستیم. دوم اینکه مراجعهکنندگان به مراکز انتقال خون جزو سالمترین افراد جامعه هستند، چون هیچ فردی با حال جسمی بد برای اهدای خون پیشقدم نمیشود. کسانی به این مراکز مراجعه میکنند که در ایدهآلترین شرایط جسمی هستند».
وی افزود: «نکتهی بعدی اینکه در تمام مراکز انتقال خون، دستورالعملهای فنی و پروتکلهای بهداشتی به صورت دقیق اجرا میشود و این سازمان بر اجرایی شدن دستورالعملها نظارت کامل دارد. همهی وسایل و تجهیزات مورد استفاده در مراکز انتقال خون سراسر کشور استریل و یک بار مصرف است. محیط مراکز هم در طول روز چند بار ضدعفونی میشود».
حاجیبیگی با بیان اینکه آنتیبادی ضد کرونا تا مدت معینی در پلاسمای بدن بهبودیافتگان وجود دارد، اضافه کرد: «این آنتیبادی در بدن فردی که به کووید۱۹ مبتلا شده سپر دفاعی میسازد و قدرت تخریب سلولهای بدن بیمار را از ویروس میگیرد».
اگر بهبودیافتگان دست به کار شوند، آمار مرگ و میر پایین میآید
وی افزود: «اگر عزم جدی در بهبودیافتهها به وجود بیاید و پلاسما برای تزریق به بیماران در همهی بیمارستانها وجود داشته باشد، آمار مرگ و میر کاهش پیدا میکند».
حاجیبیگی اظهار کرد: «در پلاسمادرمانی، مهمترین عامل در توقف پیشرفت بیماری، زمان تزریق پلاسما است. اگر این ماده در مرحلهی شروع تکثیر ویروس به بدن بیمار تزریق شود هم انتشار ویروس در بدن کمتر و یا متوقف میشود، هم طول دورهی بستری بیماران در بیمارستانها کوتاه میشود».
وی با اشاره به قدرت و توانمندی ایران در پلاسمادرمانی بیماران کووید۱۹، افزود: «ما بعد از چین اولین کشوری بودیم که روش پلاسمادرمانی را برای درمان بیماران کووید19 استفاده کردیم و اولین مقالهی علمی دنیا در خصوص مصرف پلاسما در درمان این بیماران، ایرانی بود». /پ
نظر خود را بنویسید