فردای کرمان – گروه جامعه:دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از قرار گرفتن مجدد خوزستان در وضعیت هشدار خبر داد و خواستار رعایت بیشتر دستورالعملهای بهداشتی در هیاتهای مذهبی و مراسم عزاداری محرم شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا خوزستان، دکتر سیدمحمد علوی در جلسهی ستاد استانی مدیریت کرونا اظهار کرد: «در حال حاضر پس از روزهای سخت و پرالتهاب، در آرامش کاملی قرار داریم. افراد زیادی را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که یکی از آنها، استاد پدرام چهره ماندگار علوم پزشکی بود».
وی افزود: «روزهای سختی پیش رو داریم؛ چهارم شهریورماه وزارت بهداشت، استان خوزستان را در مرحلهی هشدار قرار داد و باید مردم وضعیت این لحظهی حساس را بدانند».
علوی با اشاره به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در هیاتهای عزاداری، بیان کرد: «گزارشهای همکاران ما در شبهای گذشته از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و نگرانیها از نحوهی فعالیت هیاتها را به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان ارسال کردهام».
مهران معلم سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان نیز اظهار کرد: «طبق بررسی همکاران ما از روند رعایت دستورالعملهای بهداشتی در هیاتهای عزاداری، رضایت نسبی در برخی شهرستانها وجود دارد اما در برخی شهرستانها نیز رعایت نشدن کامل فاصلهی فیزیکی، تجمع در کنار مواکب و توزیع شربت و چای و قهوه، استفاده نکردن از ماسک توسط برخی صاحبان مواکب و هیاتها و همچنین استفاده نکردن از ماسک توسط مردم گزارش شده است».
وی افزود: «همچنین هنوز برخی به عزاداریهای سنتی اصرار دارند به طور مثال در اهواز برخی مراسم عزاداری مانند سالهای گذشته برگزار شده و این موضوع هنوز مرتفع نشده است».
سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به برخورد با هیاتهایی که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکردهاند، گفت: «در یکی از شهرستانهای خوزستان، چهار هیات تعطیل شدند و به چند هیات در ماهشهر تذکر داده شد که مشکلات رفع شدند. همچنین ۱۱۳ اخطاریهی کتبی در مورد هیاتهایی که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکرده بودند به سازمان تبلیغات اسلامی صادر شد».
معلم بیان کرد: «طبق ارزیابیهای انجام شده، در هیاتها میزان استفاده از ماسک توسط عزاداران ۵۷ درصد و مسئولان و خادمان ۶۸ درصد و میزان رعایت فاصلهگذاری ۵۴.۵ درصد بوده است».
وی با اشاره به برخی چالشها در مراسم عزاداری، اضافه کرد: «استقرار مواکب در حاشیهی جادهها، روستاها و حاشیهی شهرها، توزیع چای و قهوه در ظروف غیر یکبار مصرف، استفاده نکردن مستمر از ماسک توسط خادمان و عزاداران و ضعف مفرط در توزیع آب و توزیع آب غیر بستهبندی، برخی از چالشهای ما هستند». /پ
نظر خود را بنویسید